maritbet girişmaritbet
Çin'e fütüristik yapıda ekonomik bölge inşa edilecek

Çin'e fütüristik yapıda ekonomik bölge inşa edilecek

Çin Devlet Konseyi ve Çin Komünist Partisi Merkezi Komitesi, kapsamlı kalkınmaya katkı sağlamak için yeni özel ekonomik bölge kurulacağını açıkladı.

Çin'in başkenti Pekin'in güneybatısına kurulacak yeni ekonomi bölgesi Pekin ile Tiencin kenti ve Hıbey eyaleti arasında koordineli kalkınma sağlayacak.

Ülkenin güneyindeki Şıncın ve Şanghay'ın doğusundaki Pudong ekonomi alanlarıyla ülkenin ekonomik kalkınmasına hız kazandıracağı belirtilen Şiongan'ın, kapsamlı ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunacağı kaydedildi. 

Şiongan'ın, Çin'in kuzeyinde bulunan başkent Pekin ve Tiencin kenti ve Hıbey eyaletindeki mevcut nüfus artışının dizginlenmesi, hava kirliliği ve trafik sorununa çözüm olması hedeflenirken, yeni bölgenin kurulması sonrası Pekin'in hizmet sektörüne odaklanacağı bildirildi.

Fütüristik yapıda inşa edilecek Şiongan, kısa vadede 100 kilometrekarelik alana kurulacak. Orta ve uzun vadede ise bu alan 2 bin kilometrekareye kadar genişletilecek. 

Bu arada, Pekin'in güneybatısındaki Şiongşien, Rongçıng ve Anşin ilçelerini içine alacak yeni bölge için arazi ve emlak fiyatlarının yaklaşık iki kat artması nedeniyle spekülasyonların önüne geçmek üzere gayrimenkul alım satım işlemlerinin geçici olarak durdurulduğu bildirildi. 

Yorum Yaz