maritbet girişmaritbet
Çorum Stadı'na konut projesi tepki çekti!

Çorum Stadı'na konut projesi tepki çekti!

Çorum Belediyesi'nin Çorum Stadı'nın yerine 1,500 konut ve iş merkezleri yapılmasını ihaleye çıkarması tepkilere neden oldu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından şehir stadının içinde bulunduğu 55 bin metrekarelik spor kompleksinin Çorum Belediyesi'ne devrilmesinin ardından bölgeye konut ve işmerkezleri yapılacak olması kenti ikiye böldü.

Halk belediyenin bu kararına tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar da stadın yıkılıp yerine konut yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Bu stat yıkılacak yerine AVM yapılacak!

Türkiye 3'cü Lig 3'ncü Grupta yer alan Çorum Belediyespor'un maçlarını oynadığı 12 bin kişilik Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı'nın yıkılacak olması tepkilere neden oldu. Stadyum dışında çevresinde güreş eğitim merkezi, tenis kortu, kapalı spor salonu, sentetik çim sahalar ve basketbol potalarının bulunduğu toplam 55 bin metrekarelik alana bin 500 konut ve iş merkezleri yapılması için belediye çalışma başlattı. Spor kompleksinin bulunduğu alanda Çorum Belediye meclisi tarafından 2012 Mart ayında imar değişikliği yapıldı. Bölgede Spor Genel Müdürlüğü'nden şehir dışında başka bir alana spor kompleksi yapılması şartıyla Çorum Belediyesi'ne devredildi. 

İHALEYE TEK FİRMA KATILDI

Alana konut ve işmerkezleri yapılması için belediye tarafından ihaleye çıkıldı. İhaleye sadece Ahlatçı Otomotiv ve İnşaat şirketi katıldı. Belediye Meclis Salonu'nda AK Partili meclis üyesi İsmail Tekçam Başkanlığı'nda yapılan ihalede Çorum Belediyesi'nin toplam satış gelirinden alacağı asgari pay yüzde 42 olarak belirlendi. İhaleye katılan firmanın bu rakamın üzerinde bir teklif vermesi istendi. Firma ise yüzde 43 teklif verdi. Firmanın başka bir teklif yapmamasının ardından ihale sözleşmesi imzalandı. Buna göre stat yeri ve çevresine toplamda bin 500 konut yapılacak. Firma çevre yolu üzerine de stadyum ve spor tesisleri yapacak.

TEPKİ GELDİ

CHPli Belediye Meclis üyesi Mehmet Tahtasız Çorum'un akciğeri konumunda olan bir alanın konut alanına çevrilmesine karşı olduklarını söyledi. Tahtasız, hukuk çerçevesinde alınan bu kararın değiştirilmesi için yargıya başvuracakları söyledi.

CHP İl başkanı Gürsel Yıldırım da, projenin gerçekleşmesi halinde zaten var olan trafik sıkışıklığı ve otopark sorununun daha da artacağını savundu. 

Bazı vatandaşlar yeni stat yapılması koşuluyla alınan bu kararı desteklerken, bazıları da şehrin göbeğinde bulanan alana konut yapılmasına tepki gösterdi. Stat ve diğer spor tesislerinin hem ulaşım hem de bulunduğu mekan itibariyle Çorum için önemli bir noktada olduğunu savunan bazı vatandaşlar, belediyenin aldığı bu kararı yeniden gözden geçirmesini istedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çorum'un 15 bin kişilik yeni stadına yerli çim!
  • 02.11.2018 14:28

Çorum'un 15 bin kişilik yeni stadına yerli çim!

Çorum Belediyesinin yaklaşık 160 milyon lira yatırımla inşa ettiği 15 bin kişili ...

Çorum Stadı'na konut projesi tepki çekti!
  • 14.08.2015 11:08

Çorum Stadı'na konut projesi tepki çekti!

Çorum Belediyesi'nin Çorum Stadı'nın yerine 1,500 konut ve iş merkezleri yapılma ...