maritbet girişmaritbet
Çorum'daki sel nedeniyle 129 konut zarar gördü

Çorum'daki sel nedeniyle 129 konut zarar gördü

Selden zarar gören ve evleri kullanılamaz durumdaki iki aile, geçici olarak öğretmenevine yerleştirildi

Osmancık ilçesinde bir kişinin yaşamını yitirdiği sel baskınının ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı, 129 konut, 8 iş yeri ve devlet hastanesinin su baskını nedeniyle zarar gördüğü bildirildi.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, pazartesi akşamı yaşanan sel baskını nedeniyle başlatılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi. 

Şiddetli yağışın neden olduğu baskınlar nedeniyle 129 konut, 8 iş yeri ve Osmancık Devlet Hastanesinin zarar gördüğünün belirlendiğini ifade eden Karataş, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca ilçeye ilk etapta 100 bin liralık acil yardım ödeneği gönderildiğini kaydetti. 

Selden en fazla Şenyurt, Esentepe ve Cumhuriyet mahallelerindeki vatandaşların etkilendiğini dile getiren Karataş, "Bu bölgelerimiz başta olmak üzere bazı bölgelerimizde ev ve iş yerleri sel suları ile doldu. D100 kara yolu şehir içi geçişi trafiğe kapandı. Yağışın boyutu anlaşılır anlaşılmaz kriz masası oluşturularak acil eylem planına göre gerekli görevlendirmeler yapıldı. İş makineleri, vidanjör, itfaiye araçları, su pompaları ve diğer ekipmanlarla su baskınlarına anında müdahale yapıldı" dedi.

Selden zarar gören ve evleri kullanılamaz duruma gelen iki ailenin, geçici olarak öğretmenevine yerleştirildiğini bildiren Karataş, mağdur ailelere en kısa sürede gereken yardımın yapılacağını anlattı. 

İlçede baskınlara neden olan yağışın yaklaşık 2 saat etkili olduğunu belirten Karataş, "Meteorolojinin verilerine göre dolu ve yağışın etkili olduğu pazartesi akşamı metrekareye 62 kilogram yağış düştü. Bu miktar, son yıllarda görülen en yüksek yağış miktarı" diye konuştu.

Karataş, sel nedeniyle kapanan D100 kara yolundaki tahliye çalışmalarında ekiplerle çalıştığı sırada rögara düşerek yaşamını yitiren belediye işçisi Serdar Arslan'ın, üzüntülerini artırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Sel ve su baskınlarından dolayı vatandaşlarımızın zarar görmemesi için bütün işçilerimizi seferber ettik. Önlem çalışmalarında büyük bir özveri ile çalışan işçimiz Serdar Arslan, biriken suyun tahliyesini kolaylaştırmak için rögar kapağını açmak isterken ne yazık ki sele kapıldı. Yaklaşık 500 metre sürüklendikten sonra ilçe merkezinde kanala düşen işçimizi kurtarmak için seferber olduk. Hastaneye kaldırıldığında yaşıyordu. Gece geç saatlere kadar doktorlarımız müdahale etti ancak ölüm haberini aldığımızda hepimiz yıkıldık. Felaketin asıl acısını o zaman hissettik. Ailesinin ve bütün ilçemizin başı sağ olsun."

AA

Yorum Yaz