maritbet girişmaritbet
Discover İznik lansman toplantısı gerçekleşti

Discover İznik lansman toplantısı gerçekleşti

İznik Belediyesi tarafından hizmete geçirilen Discover İznik projesi lansman toplantısı Grand Belekoma Otel’de gerçekleşti.

Projenin tanıtım sunumuyla başlayan toplantıya, Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, İlçe Müze Müdürü Hayder Kalsen, Bursa İl Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği Müdürü Zeki Beyhan, TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş,  kamu kurumlarının müdürleri, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, turizm işletmecileri ve basın mensupları katıldı.

Lansman toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Osman Sargın “Discover İznik projesi içerisinde İznik'te bulunan 42 kültürel varlığın 360 derece panoramik fotoğrafları çekilmiş ve oluşturulan sanal turlarla kentin kültürel değerleri detaylı içeriğiyle tanıtılması hedeflenmiştir. Bu sanal gezintiler sayesinde ziyaretçiler ilçeye gelmeden kentte bulunan tüm kültürel varlıklar hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceklerdir. İlçemizi ziyaret etmeyi düşünen her kesime bir nevi yol gösterme düşüncesi ile gerçekleştirdiğimiz bu projede, nereler gezilir, nerede kalınır, nerede dinlenilir gibi birçok soruya cevap bulunabilirken, turizm sektöründe faaliyet gösteren ilçenin yüz akı işletmelerini de ortaya çıkarmış oluyoruz ” dedi.

Ardından söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ve TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş'ta konuşmalarında projeye destek verdiklerini ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.

Kaymakam Pehlivan ise konuşmasında “Öncelikle bu sayfamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Değerli katılımcılar tabi İznik her köşesiyle değerli bir yer. Böyle bir sayfanın tanıtımı İznik için tabii çok önemli bir değer taşıyor. Ayrıca İznik gibi bir değerin Unesco listesine taşınmış olması da önemli bir çalışma. Ben tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu da yaptığı konuşmada “Söz konusu hazırlanan sitenin hayırlı olmasını diliyorum. İznik hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin incisi. Burada belediye ve kaymakamlığın ortaklaşa yapmış olduğu bu çalışma için teşekkür ediyorum” dedi.

Lasman toplantısında İznik Belediyesi tarafından kurulan stantta katılımcılara İznik hakkında tanıtım metaryalleri ve Discover İznik Projesi hakkında bilgi kitapçığı sunuldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Discover İznik lansman toplantısı gerçekleşti
  • 02.09.2016 15:06

Discover İznik lansman toplantısı gerçekleşti

İznik Belediyesi tarafından hizmete geçirilen Discover İznik projesi lansman top ...