maritbet girişmaritbet
Diyanet, camilerdeki avizeleri yenileyecek

Diyanet, camilerdeki avizeleri yenileyecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir camide cemaatin üzerine avize düşmesinin ardından camilerde avizelerin yenilenmesi konusunda çalışma başlattı.

Kayseri'deki bir camide cemaatin üzerine avize düşmesinin ardından yurt genelinde avizelerin montajı ve yenilenmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığınca çalışma başlatıldığı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'de 26 Ağustos'ta camideki avizenin cemaatin üzerine düşmesi sonucu yaralananların olduğunu anımsatarak, "Bu olay oldukça üzücü bir olaydı. Özellikle camide böyle bir şeyin yaşanması bizleri çok üzmüştür." diye konuştu.

Camiye yeni takılan bir avizenin düşmesi sonucu olayın meydana geldiğini anımsatan Ünal, "Ortada bir montaj hatası var ancak bu olay hiçbir şekilde üstü örtülecek bir durum değildir. Mutlaka üzerine gidilmesi gereken bir durum. Biz bu olayla ilgili incelemelerimizi başlattık. Ayrıntılı bir şekilde tahkikat yapılıyor."sözlerine yer verdi.

"Tüm camilerimizde kapsamlı çalışmalara başlandı"

Kayseri'de yaşanan olayın avizeler üzerinde bir çalışma yapılmasına aracı olduğunu dile getiren Ünal, şu değerlendirmede bulundu:

"Kayseri'de yaşanan bu durum ders alınması bir durumdur. Bu noktada gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattık. Mevcut yapıların mutlaka elden geçirilmesi gerekiyor. Tüm camilerimizde kapsamlı çalışmalara başlandı. Avizeler depreme dayanıklı mı ya da sağlam montaj edilmiş mi, bu yönde çalışmalar yapılmaktadır." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyanet, camilerdeki avizeleri yenileyecek
  • 16.09.2016 14:37

Diyanet, camilerdeki avizeleri yenileyecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir camide cemaatin üzerine avize düşmesinin ardından ...