maritbet girişmaritbet
Diyarbakır'da vatandaşlardan yeni köprü talebi!

Diyarbakır'da vatandaşlardan yeni köprü talebi!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki tarihi Dilaver Köprüsü'nün yetersizliği nedeni ile vatandaşlar, yeni köprü yapılmasını istedi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki tarihi Dilaver Köprüsü'nün bulunduğu bölgede yeni köprü yapılması talep edildi. Çınar ilçesinden bir çok yerleşim birimine ulaşımı sağlayan eski Derik yolu üzerinde bulunan 16. yüzyıl Osmanlı dönemi eseri tarihi Dilaver Köprüsü'nde toplanan, aralarında sivil toplum kurulu temsilcisi ile muhtarın da yer aldığı bir grup, basın açıklaması yaptı. 

Yıllarca Köy Muhtarı Bayram Yeşil yaptığı konuşmada, köprünün yetersizliği nedeniyle sık sık ölümcül trafik kazalarının meydana geldiğini söyledi.

Bu kazaların bir daha yaşanmaması için yeni köprüye ihtiyaç olduğunu kaydeden Yeşil, tarihi köprünün yakınlarında yeni köprü yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Yolu 60 kilometre uzatmak zorunda kalıyorlar

Tarımsal Sanayi ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atik ise tarihi köprünün Karacadağ yöresinde 100'ü aşkın mahallenin ulaşımını sağladığını söyledi.
Dilaver Köprüsü'nün ihtiyacı karşılayamadığını dile getiren Atik, bir süre önce köprüde meydana gelen kazada 3 öğretmenin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Atik, Çınar ovasının çok büyük tarımsal üretime sahip olduğunu ancak tarihi köprünün darlığı nedeniyle ürünlerin naklini sağlayan tır ve biçerdöverlerin geçemediğini kaydederek, "Geçiş yapılamadığı için 20 kilometre yerine 80 kilometre uzunluğundaki yolu kullanmak zorunda kalıyoruz. İlgili bakanlıklar ile yetkililer mağduriyetimizin giderilmesi konusunda bize yardımcı olsun" ifadelerini kullandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çınar Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil de yolun ilçe için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu soruna yetkililerimizin bir an önce el atmasını istiyoruz. Kazaların önlenmesi için yeni köprüye ihtiyaç var" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyarbakır'da vatandaşlardan yeni köprü talebi!
  • 20.03.2016 11:30

Diyarbakır'da vatandaşlardan yeni köprü talebi!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki tarihi Dilaver Köprüsü'nün yetersizliği nedeni i ...