maritbet girişmaritbet
Diyarbakırlı gençlerin umudu!

Diyarbakırlı gençlerin umudu!

Doğu ve Güneydoğuya yapılan yatırımlar devam ediyor.

Kendi işini kurmak isteyen yada küçük ve orta ölçekli işletmelere sahip olan Diyarbakır esnafı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İŞKUR girişimcilik eğitimi veriyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da, 2016-2020 döneminde 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi· Cazi·be Merkezleri· Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi·"ni açıklamasının ardından kendi işini kurmak isteyen gençler, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) girişimcilik destek programından faydalanmak için başvuruda bulunmaya başladı.
Bu kapsamda Diyarbakır'dan 300 genç, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İŞKUR iş birliğiyle gerçekleştirilen proje doğrultusunda girişimcilik eğitimi alıyor. Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika alacak gençler, KOSGEB desteğiyle kendi işlerini kurabilecek. İş yerlerinin kuruluş, makine teçhizat ve işletme giderleri KOSGEB tarafından50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi imkanıyla destekleniyor.

KOSGEB'in verdiği destekler itibarıyla önemli faaliyetler yürütülüyor

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, yaptığı açıklamada, bölgenin yatırım iklimi açısından önemli bir yer olduğunu söyledi.

Bölgede genç nüfus potansiyelinin yüksek olduğuna işaret eden Maral, girişimcilik kültürünün gelişmişlik açısından önemli bir kriter olduğunu belirtti.

Maral, birçok batılı ülkede girişimcilik çalışmalarına yoğun ilgi gösterildiğine dikkati çekerek, "Ülkemiz de bunun farkında. Son dönemlerde girişimcilikle alakalı KOSGEB'in verdiği destekler itibarıyla önemli faaliyetler yürütülüyor." dedi.

Maral, "Ülkemizdeki işletmelerin büyük bir kısmı aile işletmesidir. Faaliyet gösteren işletmeler çoğunlukla aileden devralınmıştır. Bölgemizin girişimcilik ile ilgili analizlerini incelediğimizde görüyoruz ki; risk alma isteği diğer bölgelere oranla biraz geride. Bu belki bilgi eksikliğinden de kaynaklanabilir." diye konuştu.

Hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesine değinen Maral, "Başbakan'ın Diyarbakır'da açıkladığı yatırım projesi Cumhuriyet tarihinin en önemli paketlerinden birisi. Paketin içerisinde girişimci yetiştirme merkezleri de var. Paket, doğrudan girişimcileri yetiştirecek ve belli bir kapasiteye getirecek. Paketin bir an önce faaliyete geçmesini heyecanla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgemizde genç ve yetenekli bir nüfus var

Yalçın, girişimcilik eğitimine beklediklerinin üzerinde yoğun ilgi gösterildiğini ifade ederek, "Genç ve yetenekli bir nüfus var bölgemizde. Doğu ve Güneydoğu'da ucuz iş gücü değil nitelikli bir iş gücü var. Yeter ki biz bu gençleri kullanabilmesini bilelim. Bu arkadaşları çalıştırırken onların hak ettiği değeri hem maddi hem de manevi anlamda sağladığımız vakit eminim Türkiye çok farklı bir yere gelir. Pırıl pırıl genç zekalar ve beyinler var ve bunları değerlendirmek çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Ciddi projeler düşünen arkadaşlarının olduğuna işaret eden Keskin, "Başbakanımızın açıkladığı projeler hayata geçerse bölgemiz refaha ve huzura ulaşacaktır. Zaten bölgemizde yaşanan terör sorununun en önemli nedeni de işsizlikten kaynaklı. Bunu da herkes biliyor." ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan gençlerden Şerife Keskin, bölgenin çok zengin kaynaklara sahip olduğunu ancak terör olaylarının bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız"
  • 11.02.2023 16:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Ey ...

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projesi'yle 96 aile yeni konutlarına yerleşti, işte konutlar!
  • 29.01.2022 16:33

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projesi'yle 96 aile yeni konutlarına yerleşti, işte konutlar!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ...

Vali Karaloğlu: "Diyarbakır'ın kaybedecek zamanı yok"
  • 03.02.2021 12:02

Vali Karaloğlu: "Diyarbakır'ın kaybedecek zamanı yok"

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, yıkım çalışmalarının sürdüğü bölgede gerçekle ...

Diyarbakır'da ilk kentsel dönüşüm hareketi başlıyor
  • 07.10.2020 10:22

Diyarbakır'da ilk kentsel dönüşüm hareketi başlıyor

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bağlar ilçesinde yapılması planlanan kentsel ...

Diyarbakır'ın modern yüzü büyüledi
  • 26.11.2019 14:59

Diyarbakır'ın modern yüzü büyüledi

Modern ve lüks yapıları ile metropolleri aratmayan Diyarbakır, firmaların yatırı ...

Diyarbakır ve Güneydoğu'nun ilk Millet Bahçesi havadan görüntülendi
  • 15.08.2019 14:39

Diyarbakır ve Güneydoğu'nun ilk Millet Bahçesi havadan görüntülendi

Terör olayları sonrası yeniden yapılandırılan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Millet ...