maritbet girişmaritbet
Dünya akrobasisinde ilk 10 arasında yer alan Murat Öztürk Kimdir?

Dünya akrobasisinde ilk 10 arasında yer alan Murat Öztürk Kimdir?

Adana Havacılık Festivali'nde gösteri uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden 60 yaşındaki Murat Öztürk, Türkiye'nin en ünlü akrobasi pilotlarından biriydi

TRT KAMERAMANLIĞINDAN PİLOTLUĞA

Murat Öztürk, 1953 doğumluydu. Uzun yıllar TRT'de haber kameramanı olarak çalışan Öztürk'ün hayatı 1985'te Samandıra Meydanı'na haber yapmaya gitmesi ile değişti. Burada ultralight adı verilen hafif sınıftaki hava araçlarını haber yapan Murat Öztürk, ardından bu araçlarla uçmaya başladı. Ultralight pilot ve öğretmen pilot lisanslarını aldı.

HEZARFEN TÜRKİYE'DE BİR İLK OLDU

Uçuş yapmak üzere bir bölge arayan Murat Öztürk, Ahmet Tezman ile birlikte Büyükçekmece yanındaki tarlayı satın aldı. Buraya yapılan toprak pist ile küçük bir sportif hava meydanı oluşturuldu.

Kameramanlığı bir süre sonra bırakan Murat Öztürk, Kar Gıda Şirketler Grubu'nun ortaklarından Faruk Berksan'la birlikte Hezarfen'i asfalt pisti ve hangarları ile genel havacılığa emniyetle hizmet verecek hale getirdi. Ardından Top Air Şirketi'ni kurdu. Türkiye'nin ilk özel pilotaj okullarından biri olan Top Air, bugüne kadar hem profesyonel hem de amatör yüzlerce pilot yetiştirdi. 

AKROBASİYE MERAK SARDI

Geçtiğimiz yıllarda Top Air'i devralan Murat Öztürk, son 3 yıldır akrobasi ile ilgileniyordu. Geçen yıl sahip olduğu Pitts uçağı ile Hezarfen'de kaza geçirmiş ancak iyileştikten sonra yeniden uçmaya başlamıştı.

Öztürk yaklaşık 3 aydır yeni aldığı TC-AYT tipi S-2B Pitts tipi iki kişilik uçakla gösterilerini yapıyordu. Bu yıl bir enerji içeceği şirketi ile sponsorluk anlaşması yapan Öztürk, ilk gösterisini Kız Kulesi'nde geçtiğimiz ay yapmış ardından da 12 Mayıs'ta Hezarfen'de Türk Yıldızları ve Solo Türk ile uçmuştu...

KIZI DA ÖĞRETMEN PİLOT

İçinde öğretme duygusunun bu kadar yüksek olduğu Murat Öztürk kadar öğretmen pilot çok azdı. Bu güne kadar yüzlerce çeşit uçakla 10 bin saatte yakın uçan Murat Öztürk, gazeteciliği hiç bırakmadı. Türkiye'nin ilk gökyüzü muhabiri oldu. Havadan çektiği fotoğraflarla ödül aldı. Türk basınında ilk kez çift sayfada 16 sütün hava fotoğrafı basılan gazeteciydi.

Murat Öztürk'ün kızı Pelin Öztürk de iki yıl önce pilot olmuştu. Pelin, Top Air'de babası ile öğretmen pilot olarak görev yapıyordu.

SON UÇUŞUNA İSTANBUL'DAN BAŞLAMIŞTI

Murat Öztürk, geçtiğimiz çarşamba günü TC-AYT tescilli uçakla İstanbul Hezarfen Havaalanı'ndan kalkmıştı. Eskişehir İnönü'de yakıt ikmali yaptı. Ankara Esenboğa'ya indi. Burada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne uğradı. Ardından Kapadokya/Nevşehir'e uğrayarak geçtiğimiz perşembe günü Adana'ya ulaştı.

GÖSTERİLERE KATILDI

Antrenman uçuşu yaptıktan sonra dün ve bugün Adana'da gösteri uçuşu yaptı. Sondan bir önceki uçuşu 19 Mayıs'taydı. Özel izin verilen Murat Öztürk, İstasyon Meydanı üzerinde uçarak Adanalıların 19 Mayıs Bayramını kutladı. Ardından Kelaynak Meydanı'ndaki gösteriye katıldı.

Ancak gösteri uçuşu sırasında dalıştan çıkamayarak uçağı ile yere vurdu. Yerden yukarı fırlayan uçak ardından alev alarak yandı ve tekrar toprağa çarptı. Murat Öztürk, olay yerinde hayatını kaybetti. 

DHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Murat Öztürk'ün cenaze töreni yapıldı!
  • 21.05.2013 15:18

Murat Öztürk'ün cenaze töreni yapıldı!

Dünyanın en iyi akrobasi pilotlarından Murat Öztürk'ün cenaze töreni yapıldı. Me ...

Efsane Pilot Murat Öztürk'ü kaybettik! İşte düşme anı!
  • 19.05.2013 19:58

Efsane Pilot Murat Öztürk'ü kaybettik! İşte düşme anı!

Uluslararası Hava Oyunları Festivali kapsamında Murat Öztürk'ün kullandığı akrob ...

Murat Öztürk Red Line ile uçmanın heyecanını anlatıyor!
  • 13.05.2013 14:50

Murat Öztürk Red Line ile uçmanın heyecanını anlatıyor!

Akrobasi Pilotu Murat Öztürk, Red Line ile uçmanın heyecanını, keyfini ve uçarke ...

Murat Öztürk'ün adı Beylikdüzü West İstanbul Marina'da bir parka verildi!
  • 01.08.2013 09:51

Murat Öztürk'ün adı Beylikdüzü West İstanbul Marina'da bir parka verildi!

Efsane pilot Murat Öztürk'ün adı Beylikdüzü Marina'da bir parkta yaşayacak ...

Emlaktasondakika.com, Murat Öztürk için taziye ilanı yayınladı!
  • 21.05.2013 09:36

Emlaktasondakika.com, Murat Öztürk için taziye ilanı yayınladı!

Gayrimenkul ve emlak haberciliğinin lider haber sitesi emlaktasondakika.com, Ada ...

Murat Öztürk emlaktasondakika.com’un havadaki gözüydü!
  • 19.05.2013 19:53

Murat Öztürk emlaktasondakika.com’un havadaki gözüydü!

Emlaktasondakika.com’un bugünlere gelmesinde emeği olanlar arasında yer alan Mur ...