maritbet girişmaritbet
Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2016 yayında!

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2016 yayında!

Gayrimenkul sektörünün bir yılını özetleyen Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2016, yayında.

Gayrimenkul sektörü, büyük umutlarla girdiği 2016 yılını inişli çıkışlı geçirdi. Yılın ilk 5 aylık bölümü beklenildiği gibi geçti. Yeni konut projelerinin peşi sıra tanıtıldığı 5 aylık sürecin ardından, Temmuz ayına gelindi.

Türkiye, Temmuz ayında tarihi boyunca görmediği bir ihaneti yaşadı. 15 Temmuz'da FETÖ, hain bir darbe girişimine kalkıştı. Ancak Aziz millet, tankın, silahın önünde durarak destan yazdı ve hain kalkışmayı 24 saat sürmeden bertaraf etti. Vatan sevgisi ve demokrasi aşkı sayesinde Aziz millet, dünyaya da büyük bir ders verdi.

Darbe gerçekleşmese de Türk ekonomisi hain kalkışmadan etkilendi. Özellikle kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz akşamı dolarda artış yaşanınca özel sektörün dış borcu bir gecede 40 milyar lira birden yükseldi.

Girişim sonrası Emlak Konut GYO ve GYODER önderliğinde başlatılan konut kampanyalarında büyük bir başarı sağlandı. Milyarlarca liralık satışın gerçekleştiği Ağustos ayı, Türk ekonomisine ilaç gibi geldi.

Tüm bu gelişmeler, Türkiye'deki mega projeleri etkilemedi. Rekor denecek kadar kısa sürede tamamlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos 2016 günü hizmete açıldı. Yine İstanbul'u Boğaz'ın altından karayoluyla ilk kez bağlayan proje Avrasya Tüneli ise 20 Aralık günü hizmete girdi. Yine Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan Osmangazi Köprüsü'yse 30 Haziran günü kullanıma açıldı.

İşte emlaktasondakika.com tarafından hazırlanan Almanak 2016

ocak 2016

Gayrimenkul sektörü 2016 yılına hız kesmeden giriş yaptı. Üç yeni proje satışa çıkarken, Emlak Konut GYO'un 3 arsası için ihale düzenlendi.Ocak ayında satışa sunulan projeler arasında Bakırköy City, KiptaşÇatalça Konutları, Evim Yüksekdağ projeleri yer aldı. Kiptaş Çatalça Konutları satışa çıktığı ilk günlerde yoğun ilgi gördü. TOKİ'nin Başakşehir Kayabaşı ihalesine 11 firma katıldı, teklif 281 milyon TL'ye ulaştı. Ocak ayının en dikkat çekici gelişmelerinden biri de; Türkiye genelinde yapılan 99 baraj ve hidroelektrik santrallerinin hizmete girmesiydi.

4 Ocak: Bakırköy City projesi satışa çıktı. Beyaz İnşaat ve Göktaş İnşaat imzası taşıyan Bakırköy City projesi eski Derby Fabrika arsası üzerinde yükseliyor.

4 Ocak:Kiptaş Çatalca Konutları satışa çıktı. Kiptaş'ın evi olmayanlara yönelik başlatmış olduğu yeni kampanyayla Kiptaş Çatalca Konutları büyük ilgi gördü.

4 Ocak: Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında stüdyo dairelerin sigorta fiyatları yüzde 37 arttı.

13 Ocak: Kayabaşı 2. Etap'ın 2. Oturumuna 25 teklif geldi. Kayabaşı Emlak Konutları 2. Etap 2. oturumu için 12 Ocak günü düzenlenen ihalede 25 firma teklif verdi. İhalenin gülen tarafı Kalyon İnşaat oldu.

14 Ocak: 99 baraj ve HES için toplu açılış töreni yapıldı. Türkiye genelinde 39 ilde özel sektör tarafından tamamlanan Hidroelektrik Santralleri düzenlenen törenle hizmete girdi.

14 Ocak: Emlak Konut GYO, TSE ile işbirliği yaptı. Kalite alt yapısını güçlendirilmesi ve hizmetlerin yayınlaşması için Emlak Konut GYO ile TSE bir araya geldi.

21 Ocak: Evim Yüksekdağ görücüye çıktı. YüksekdağGayrimenkul'ünEsenyurt'ta hayata geçirdiği yeni projesi 200 milyon liralık yatırımla yükseliyor.

22 Ocak: Emlak Konut'un Alibeyköy arsa ihalesi ilk oturumu yapıldı. 35 bin 856 metrekarelik arsa için ilk oturumda 16 firmadan teklif geldi.

29 Ocak: TOKİ'nin Kayabaşı arsasına 11 teklif geldi. Kayabaşı'nda yer alan 51 bin metrekarelik TOKİ arsasının ihalesine 11 firma katıldı. Teklif 281 milyon TL'ye ulaştı.

30 Ocak: Emlak Konut GYO'nun açık artırmasına 2 teklif geldi. Toplamda 42 taşınmazın satışa sunulduğu açık artırmada 2 arsaya 57 milyon 900 bin liralık teklif geldi.

subat 2016

Şubat ayı acı bir haberle başladı. Fi Yapı'nın şantiyesinde yük asansörü düştü. 3 işçi yaşamını yitirdi. Yeni projeler ve ihaleler bu ayda da hız kesmedi. Düzenlenen lansmanlarla görücüye çıkan projelerin yanı sıra Evalpark İstanbul, Tual Adalar, Temaşehir Konya projeleri için ön talep toplanmaya başladı. Emlak Konut GYO Alibeyköy arsası 2. oturumu ve Bakırköy arsası ilk oturumu yapıldı. Bu yıl 3. kez düzenlenen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi' sektöre ışık tuttu.

1 Şubat: Fi Yapı'nın Fi Side projesinin inşaatında yük asansörü faciası yaşandı. 3 işçi hayatını kaybetti.

2 Şubat: Emlak Konut Alibeyköy arsasının sahibi Yeni Yapı ve Taca oldu. Eyüp Alibeyköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu 2 Şubat 2016'da yapıldı. İhalenin kazananı 442 milyon 500 bin lirayla Yeni Yapı ve Taca oldu.

3 Şubat: 216 Yapı'nın Kozyatağı'ndaki yeni projesi 216 Bahar, satışa sunuldu.

5 Şubat: Bağcılar Meydanı'yla birlikte 5 mahalleyi kapsayan dönüşüm kararına Danıştay'dan iptal kararı geldi.

9 Şubat: Vadistanbul Park görücüye çıktı. Vadistanbul projesinin son etabı Vadistanbul Park, metrekaresi ortalama 9 bin liradan satışa çıktı.

13 Şubat: Emlak Konut GYO'nun projelerinden olan İstanbul Kayabaşı 2. etap konut ve altyapı düzenleme işi için yer teslimi süreci tamamlandı.

14 Şubat: İBB Meclisi, Haydarpaşa Garı'yla ilgili olarak peron alanlarında revize kararı aldı.

16 Şubat: Atiye Residence görücüye çıktı.HAS – DBN Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul'daki ilk projesi olan Atiye Residence'ın tanıtımı gerçekleştirildi.

16 Şubat: SevillaKekliktepe Villaları projesi satışa çıktı. İzmir Urla'da inşa edilen SevillaKekliktepe Villaları 16 Şubat tarihinde düzenlenen lansmanla görücüye çıktı.

19 Şubat: Evalpark İstanbul için ön talep toplanıyor.Bahçekent'te hayata geçirilen Evalpark İstanbul projesi için ön talep süreci 19 Şubat'ta başladı.

19 Şubat: Tual markalı projeleri ile dikkat çeken Dağ Mühendislik, Kartal'da inşa ettiği Tual Adalar projesi için ön talep toplamaya başladı.

20 Şubat: Temaşehir Konya için ön talep toplanmaya başlandı. Torkam İnşaat'ın Emlak Konut arsasına inşa ettiği Temaşehir Konya projesinde ön talep süreci 20 Şubat'ta başladı.

24 Şubat: AKS FocusBeylikdüzü projesi görücüye çıktı. AKS Grup tarafından inşa edilen AKS FocusBeylikdüzü, 130 milyon lira yatırım değerine sahip.

24 Şubat: Zermeram Konya projesi satışa çıktı. İttifak Holding'in inşaat sektöründeki markası Seha Yapı, Konya'nın en büyük ve en değerli arsası üzerinde bir projeye imza atıyor.

25 Şubat: Bu yıl 3. Kez düzenlenen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi' 25 Şubat'ta gerçekleşti.

26 Şubat: Emlak Konut Bakırköy Yenimahalle arsa ihalesi 1. Oturumu yapıldı.

26 Şubat: Aris Grand Tower projesinin basın lansmanı yapıldı. Zerka İnşaat, Kaymakçı İnşaat, Nihal İnşaat ve Gürdoğan İnşaat iş birliği ile yükselen Aris Grand Tower, Beylikdüzü'nde yükseliyor.

26 Şubat: 2016 yılının ilk satış şampiyonu Körfezkent 4. Etap projesi oldu.

mart 2016 gelişmeler

Mart ayının kuşkusuz en çok konuşulan konusu Fransa'nın Cannes kentinde yapılan MIPIM 2016 Fuarı'ydı. Biz de Emlaktasondakika.com olarak gerek canlı yayınlarımız, gerekse röportajlarımızla fuara damga vurduk. MIPIM 2016 Fuarı'nda İTO tarafından hazırlatılan Yaşayan İstanbul Maketi ilk kez tanıtılırken, Büyükyalı İstanbul projesinin lansmanı yapıldı. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da fuara konuşmacı olarak katıldı. Bu fuardan Tabanlıoğlu Mimarlık ödülle döndü.

Yılın üçüncü ayında yeni proje lansmanları ve Emlak Konut GYO ihaleleri devam etti. Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin ofis bloğu, Ağaoğlu Central Park, SinpaşQueen Central Park projesi, Pendik Sahil Konakları, Epique Island Bodrum, PanaromaSuitesby KLK projeleri satışa çıktı.

Emlak Konut GYO cephesinde ihaleler yapıldı. Merakla beklenen Bakırköy arsasının sahibi Başyapı oldu. Ispartakule 5. Etap arsasının 2. Oturumunu Torkam İnşaat kazandı. Bir hafta arayla Hoşdere 5. Etap ihalesinin 1. ve 2. oturumu yapıldı. Gülen taraf Cihan İnşaat oldu. Ayın son günlerinde Ayazma Emlak Konutları 2. Etap anahtar teslim ihalesi gerçekleşti. Yılın üçüncü ayına damga vuran olaylardan biri de TOKİ'nin başlatmış olduğu “İkinci Bahar” kampanyası oldu. TOKİ ayrıca şehit aileleri ve gazilere 519 milyon TL'lik faizsiz konut kredisi sağlayarak, bin 542 kişiyi ev sahibi yaptı.

1 Mart: TOKİ tarafından Kayabaşı'nda kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen 159 konutun sahipleri kurayla belirlendi.

1 Mart: Nef, European Business Awards'da Jüri Özel Ödül Ödülü'ne layık görüldü.

3 Mart: Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin ilk ofis bloğu satışa sunuldu.

4 Mart: SinpaşGYO'nun merakla beklenen projesi Queen Central Park görücüye çıktı.Projenin lansmanınaQueen Mary katılarak, davetlilere sürpriz yaptı.

4 Mart: Emlak Konut Bakırköy Yenimahalle arsası Baş Yapı'nın oldu. Bakırköy Yenimahalle arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin 2. oturumu 4 Mart'ta yapıldı.

9 Mart: FKR Group adı altında birçok başarılı reklam çalışmalarına imzalar atan Fikirevim Reklam Ajansı yeni yaşını kutladı.

10 Mart: KLK Yapı, İstanbul Sarıyer'deki PanaromaSuitesby KLK projesini satışa açtı.

13 Mart: TOKİ, şehit ailelerine ve gazilere 519 milyon liralık faizsiz konut kredisi sağlayıp, bin 542 konut verdi.

13 Mart: TOKİ, emeklilere “İkinci Bahar” projesi kapsamında, yeni bir kampanya başlattı.

14 Mart: Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MIPIM 2016 Fuarı, 14 Mart tarihinde kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar basınla bir araya geldi. İTO tarafından hazırlatılan Yaşayan İstanbul Maketi görücüye çıktı. Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığı imzası taşıyan Büyükyalı İstanbul projesinin lansmanı yapıldı. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, konuşmacı olarak fuara katılım gösterdi.

16 Mart: Emlak Konut GYO'nun Avcılar Ispartakule 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin 2. oturumunun kazananı Torkam İnşaat oldu. Torkam İnşaat, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 600 milyon TL teklif verdi.

17 Mart: Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM'den ödül ile döndü. Astana Train Station, MIPIM AR FutureAwards 2016'da en iyi Büyük Ölçekli Kentsel Proje seçildi.

18 Mart: MIPIM 2016 Fuarı sona erdi.

21 Mart: Epique Island Bodrum satışa çıktı. Yatırım maliyeti 200-250 milyon dolar civarında olan Epiqueısland projesinde satışlar başladı.

23 Mart: Ağaoğlu Central Park projesi görücüye çıktı. Daha önce Ağaoğlu Bakırköy 46 adıyla satışa sunulan ve inşaatı durdurulan projede revizyona gidildi.

23 Mart: Emlak Konut Hoşdere 5. Etap arsasının 1. Oturumunda 6 firmadan teklif geldi.

24 Mart: TOKİ, 34 ilde 180 işyeri, 5 ilde 26 konut ve 3 ilde de 10 arsayı satışa çıkardı.

24 Mart: Pendik Sahil Konakları projesi görücüye çıktı. Evra Grup ve Has Kule ortaklığı imzası taşıyan Pendik Sahil Konakları projesi 180 daireden meydana geliyor.

30 Mart: Emlak Konut GYO'nun "İstanbul EsenyurtHoşdere 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 2. oturumunda kazanan Cihan İnşaat oldu.

30 Mart: Emlak Konut GYO, Ayazma Emlak Konutları 2. Etap anahtar teslim ihalesinde 20 firmadan teklif geldi.

31 Mart: Samsun'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma ve markaların katıldığı 2. Samsun İnşaat Fuarı 2016 açıldı.

nisan 2016

Nisan

Gayrimenkul piyasasına bahar ayları her zaman hareketlidir. 2016 Nisan'ıda bunu doğrular nitelikte hareketli geçti. Nisan'a ünlü mimar Zaha Hadid'in ölüm haberiyle başlamış olsakta 10 proje satışa çıktı. Yeni konutların ayı olan Nisan'da yeniliklerin ve çalışmaların hızla geliştiği günler yaşadık.

1 Nisan: Ünlü mimar Zaha Hadid hayatını kaybetti. Dünya çapında "Dekonstrüktivist" yapılarıyla tanınan Bağdat doğumlu ünlü mimar Zaha Hadid, ABD'nin Miami kentinde 65 yaşında hayatını kaybetti.

4 Nisan: Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık göründü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Ilgaz Dağı Tüneli'nde önce Çankırı, daha sonra Kastamonu tarafında son delme işlemini yaptı.

4 Nisan: Tarkan, Vadistanbul'dan ofis katı satın aldı. Megastar Tarkan ofis yatırımı için Türkiye'nin uluslararası alandaki gayrimenkul projesi Vadistanbul'un Bulvar etabını tercih etti.

4 Nisan: Referans Bahçeşehir, basına tanıtıldı. Gayrimenkul sektörü için birçok projeye imzalar atan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Bahçeşehir'deki projesi Referans Bahçeşehir'i tanıttı.

5 Nisan: NG Residence İstanbul görücüye çıktı. 500 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip olan NG Residence projesinde lansman öncesi yüzde 30 satış gerçekleşti.

5 Nisan: Işık Gökkaya, Say Yapı'nın İcra Kurulu Başkanı oldu. GYODER Başkanlığı yapan gayrimenkul sektörünün deneyimli ismi Işık Gökkaya Say Yapı'nın İcra Kurulu Başkanı oldu.

7 Nisan: AND Gayrimenkul'ün Kartal'daki projesi AND Pastel'in basın lansmanı gerçekleştirildi. 1,200 konutluk bir proje olan AND Pastel'de 5 bin 500 kişinin yaşayacağı düşünülüyor.

7 Nisan: İnşaat sektöründeki yatırımlarına ara vermeden devam eden Maksem Grup, 200 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiği A+ Live Ataşehir'i tanıttı.

11 Nisan: Ayşe Özyılmazel, işadamı Ali Ağaoğlu'na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

11 Nisan: 3 Katlı Büyük Tünel Projesi'nde ilk adım atıldı. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için 35 milyon TL'lik bütçe ayrıldı.

12 Nisan: Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un babası Osman Torun vefat etti.

13 Nisan: TMSF, Soma Holding'in patronu Alp Gürkan'ın 33 milyon TL değerinde 14 taşınmazını satışa çıkardı.

13 Nisan: Atakent 24 ve Halkalı 24 satışa çıktı. 24 markalı projelerin satışlarını büyük oranda lansman döneminde gerçekleştiren 24 Gayrimenkul, Atakent ve Halkalı'daki iki projesini satışa sundu.

13 Nisan: Metal Yapı Konut, 250 milyon dolarlık yatırımla Küçükçekmece sahilinde hayata geçirilen Blue Lake projesini satışa çıkardı.

14 Nisan: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Mart ayı satışı tamamlanmış bağımsız bölümler raporunu açıkladı. Ağaoğlu Maslak 1453 Mart ayı şampiyonu oldu.

15 Nisan: Gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından Türkiye Konut Fiyat Endeksleri : 2016 Mart ayı sonuçları açıklandı. Fiyatlar en çok Yalova'da, en az Şanlıurfa'da yükseldi.

15 Nisan: Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat'ın Emlak Konut GYO güvencesiyle inşaat ettiği 'Karat 34' görücüye çıktı.

17 Nisan: Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) kuruluşuna ilişkin tebliğin yayımlanmasının ardından, Türkiye'nin ilk gayrimenkul fonu Ak Portföy tarafından kuruldu

19 Nisan: İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde tüm tabliyelerin montajı tamamlanarak, körfezin iki yakası birleşti.

20 Nisan: Avrupa Konutları Başakşehir görücüye çıktı. Avrupa Konutları markası ile ev alacakların ilk aklına gelen Artaş İnşaat, Başakşehir'e de huzur dolu bir yaşam getiriyor.

21 Nisan: Türkiye İMSAD inşaat malzemesi sanayi endeksleri mart ayı sonuçları açıklandı. Endeks Mart ayında 2,6 puan arttı ve 100 puan seviyesine çok yaklaştı.

21 Nisan: Aycan&Feres İş Ortaklığı tarafından 4.Levent'te inşa edilen Greenox Urban Residence satışa çıktı.

21 Nisan: Artaş İnşaat erken teslim geleneğini sürdürdü Avrupa Konutları Kale'de teslimlere başladı.

21 Nisan: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul- Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adının "Osman Gazi Köprüsü" olacağını açıkladı.

22 Nisan: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre konut satışları bir önceki aya göre yüzde 15,2 artış gösterdi.

24 Nisan: 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, Türk ve Arap Şirketleri Arasında 900 milyon TL'lik yatırım şovuna sahne oldu.

24 Nisan: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerjisa Termik Santrali'ni açtı!

25 Nisan: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin sektörel güven endeksine göre inşaat sektörü güven endeksi artış gösterdi.

26 Nisan: Sinpaş, Ankara projesi Ege Vadisi'ni satışa çıkardı.

27 Nisan: Önay Grup ve Tuna Ev-Ofis'in deneyimlerini birleştirerek kurdukları ÖNTU Yatırım Ortaklığı, Önay Life Residence projesine başlıyor.

27 Nisan: Gayrimenkul sektörünün iki büyük kurumu Halk GYO ve Vakıf GYO, Bizimtepe Aydos konut projesinde güçlerini birleştirdi. Bizimtepe Aydos projesi satışa çıktı.

mayıs 2016

Yazın habercisi olan Mayıs ayında da aynı bir önceki ay gibi 10 konut projesi satışa sunuldu. Emlak Konut GYO'nun her zamanki gibi çok aktif olduğu Mayıs ayında özel sektörün gerçekleştirdiği en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İStanbul'un temeli atıldı.

4 Mayıs: Eski İmar ve İskan Bakanı Mehmet Şerif Tüten vefat etti.

4 Mayıs: Folkart Time lansman fiyatlarıyla satışa çıktı. Folkart Yapı, Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi'nde yeni bir projesi Folkart Time'a başlıyor.

4 Mayıs: Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü dahil) Otoyolu Projesi Kurtköy-Akyazı kesimi işinin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihalesinde 8 firma teklif sundu.

5 Mayıs: Yuva kurmaya hazırlanan gençlere 5 bin liraya kadar devlet desteğinin sağlanacağı Çeyiz Hesabı için başvurular başladı.

6 Mayıs: Emlak Konut güvencesi ve Teknik Yapı kalitesi ile Denizli'de inşaa edilen yaklaşık 1.500 konutluk Evora Denizli Projesi özel fiyatlarla satışa sunuldu.

6 Mayıs: Emlak Konut GYO'nun anahtar teslimi "Nevşehir Emlak Konutları, Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" ihalesi dün yapıldı.

6 Mayıs: Beyoğlu'nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul'un temel atma töreni gerçekleştirildi.

9 Mayıs: Pana Yapı'nın Çeşme'deki Çeşme Jardin Eden projesi basına tanıtıldı.

10 Mayıs: Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen Esenyurt Hoşdere 6. Etap 2.Oturum ihalesine 4 teklif geldi.

11 Mayıs: Saklıhan İnşaat'ın Beylikdüzü'nde hayata geçireceği yeni projesi Saklıvadi Konakları basına tanıtıldı.

12 Mayıs: Türkiye'nin dünyaca ünlü İztuzu Plajı'na DALÇEV'in yeniden gelmesi, tartışmalara yol açtı.

12 Mayıs: İhlas Yapı tarafından Ispartakule'de hayata geçirilen Bizim Evler 6'da yaşam başladı.

13 Mayıs: Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) raporuna göre Türkiye'de havası en temiz şehir Giresun oldu.

13 Mayıs: Dağ Mühendislik'in Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği ‘Tual Bahçekent' projesi görücüye çıktı.

14 Mayıs: Emlak Konut GYO, bu yılın 4 ayında 1 milyar 30 milyon 161 bin lira değerinde bin 586 adet bağımsız bölüm satışının gerçekleştirildiğini bildirdi.

14 Mayıs: Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Nevşehir merkezde kentsel yenileme projesi olarak hayata geçirilen konutların kurası çekildi.

16 Mayıs: Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan REIDIN emlak endeksi nisan ayı raporu yayınlandı. Satılık fiyatları Yalova'da, kira fiyatları Ordu'da arttı.

16 Mayıs: Çukurova Bölgesel Havalimanı altyapı tesislerinin yapımı işi ihalesinde firmaların teklifleri belli oldu.

16 Mayıs: Kayıhan Yapı ve Scon Yapı ortaklığıyla Kartal'da hayata geçirilen Cordella Kartal'ın temeli atıldı.

17 Mayıs: Dap Yapı, arıların mühendislik harikasını İstanbul'un merkezinde projeye dönüştürdü: Taksim Petek Residence.

17 Mayıs: 25 yıllık tecrübesinin ürünü gayrimenkul markası Nivo'yu Basın Ekspres'te hayata geçiren Cathay Group, 5 yıldızlı dönüşüme imza attı.

20 Mayıs: Yeşilçam efsanesi Türkan Şoray'ın Bebek'teki villasını 10.5 milyon dolara sattı.

20 Mayıs: Avrupa Konutları markası ile sektörün en güvenilir firmalarının başında gelen Artaş İnşaat, Atakent 4'ün satışlarına başladı.

24 Mayıs: Mehmet Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet'in kabinesini açıkladı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Fatma Güldemet Sarı'nın yerine Mehmet Özhaseki geldi.

26 Mayıs: Eval İnşaat, yeni projesi Evalpark İstanbul'u Çırağan Sarayında düzenlenen basın toplantısıyla lanse etti.

27 Mayıs: Emlak Konut Maltepe Küçükyalı ihalesinin birinci oturumu tamamlandı. Arsa için 13 firma teklif verdi.

30 Mayıs: Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen Esenler Emlak Konutları Projesi'nin anahtar teslim töreni bugün gerçekleştirildi.

30 Mayıs: Süreyyapaşa Ormanı'na komşu Maltepe Evla projesi, Kiptaş arsasında yükseliyor.

haziran 2016

Haziran

Ramazan ayınan başladığı, yaz güneşinin iyice kendini hissettirdiği 2016 Haziran'ı beklenenden hareketli oldu. Yazlık bölgesi Muğla'da konut fiyatları fırlarken, Merkez Bankası faiz indirdi. Haziran son dakika gölü attı ve 30'unda Osman Gazi Köprüsü'nün açılışı yapıldı.

1 Haziran: Konforlu rezidanslar, uluslararası standartlarda ofis katları, alışveriş sokağı, şık restoran ve kafelerden oluşacak Mahall Bomonti İzmir, görücüye çıktı.

5 Haziran: 3. Boğaz köprüsünün asfaltlama çalışmaları tamamlandı.

6 Haziran: Kiptaş Hadımköy 3. Etap'ta daireler çekilişle sahiplerini buldu.

7 Haziran: Emlak Konut GYO'nun Maltepe Küçükyalı'da yer alan 114 bin 239 metrekarelik arsasını en yüksek teklifi yaparak kazanan Tahincioğlu Gayrimenkul oldu.

11 Haziran: Emlak Konut GYO'nun İstanbul Avcılar Ispartakule 6. Etap Arsa'sının satış karşılığı gelir paylaşımı işi ile ilgili 2. oturum yapıldı. Arsa ihalesini ne yüksek teklifi veren Ak Yapı İnş. Taah. San. ve Tic. A.Ş. kazandı.

12 Haziran: Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temeli atıldı.

15 Haziran: Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle REIDIN tarafından hazırlanan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde Mayıs ayında bir önceki aya göre artış yaşandı. Konut satış fiyatları en çok Muğla'da, kiraları ise Ordu'da yükseldi.

15 Haziran: Emlak Konut GYO'nun 2016 Mayıs ayı bağımsız bölüm raporuna göre, geçtiğimiz ayın şatış birincisi Park Mavera oldu.

16 Haziran: YDA Group'un kamu-özel ortaklığı (PPP) modeliyle inşa ettiği 1583 yataklı "Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü" projesi uluslararası ödül aldı.

17 Haziran: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının ilk çeyreğine (Ocak-Mart) ilişkin, "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. İnşaat ciro endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azalırken, inşaat üretim endeksi ise yüzde 2,1 arttı.

21 Haziran: Merkez Bankası faiz koridorunun üst bandını indirdi.

22 Haziran: Ağaoğlu Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, Ağaoğlu ile yolları ayırdı.

24 Haziran: TÜİK verilerine göre inşaat sektörüne güven Haziran ayında 80,94 oldu ve önceki aya göre yüzde 2,2 oranında arttı.

24 Haziran: Akfen İnşaat'ın İller Bankası arsası üzerinde geliştirdiği Bulvar Loft projesinin satışlarına başlandı.

25 Haziran: BUDO Büyükçekmece-Mudanya seferleri başladı. Mudanya'yla Büyükçekmece arası 1 saat 40 dakikaya indi.

29 Haziran: Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği, İstanbul'daki Florya ve Riva arsaları üzerinde birlikte proje geliştirmek amacıyla protokol imzaladı.

29 Haziran: TOKİ, GOP Karayolları Mahallesi'nde yer alan 2 adet parselin ihalesinin ilk oturumunu yaptı. 149.5 milyon lirayla en yüksek teklifi Ral Yapı verdi.

30 Haziran: Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirdiği "dev projelerden" olan ve İzmit Körfezi'nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen Osman Gazi Köprüsü açıldı.

temmuz 2016'da yaşanan gelişmeler

Temmuz

Temmuz ayı, gayrimenkul sektörü için geçen yıllardan çok farklı başlamamıştı. Yaz aylarında konut satışlarının stabil seyretmesi, Temmuz için olağan durumlardan sadece birisiydi. Her şey yolunda gidiyor, gayrimenkul firmaları Eylül ayı için yeni kampanya hazırlıkları yapıyordu.

Temmuz çok normal seyrediyor, hatta ayın 15'i de akşam saatlerine kadar normal bir şekilde ilerlemişti. Saat 22.00 sıralarında İstanbul'dan gelen bir haber, gündeme bomba gibi düştü. Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, “askerler” tarafından trafiğe kapatılmıştı. Herkes önce bir bomba ihbarı diye düşündü, ama bu durumda askerlerin köprüyü kapattığını kimse anlamlandıramadı. Çünkü, ülkesini seven, ülkesine inanan hiçbir vatandaş, ihanet şebekesinin hain kumpası için düğmeye bastığını tahmin edemedi. Kimse, bir “darbe girişimi” olacağını düşünmedi. Sonrasında “darbe” kelimesini, kulaklar 5 saniyede bir duyar oldu. Başbakan Binali Yıldırım, canlı yayına bağlanarak iddiayı doğruladı. Evet, bu hain bir darbe girişimiydi. Ülke şaşkındı, insanlar akıl tutulması yaşıyordu. En büyük soru, devletin başı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neredeydi? Gözler ekrandaydı, darbe girişimi olduğuna kimse inanamıyordu. İşler, daha da karıştı ve TRT ekranlarında “Sözde Darbe Bildirisi” okundu. Metni okuyan Tijen Karakaş'tı ve korkusu, titreyen sesinden ve derin bakan gözlerinden belli oluyordu. Olay iyiden iyiye karmaşık bir hal almaya başlamıştı, ta ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayına bağlandığı ana kadar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ihanet hareketinin FETÖ tarafından gerçekleştirildiğini, halkın gücünün üstüne bir güç bugüne kadar görmediğini ve darbecilere karşı halkı sokaklara, meydanlara davet ettiğini söyledi. Evet, Cumhurbaşkanı her şeyi özetlemişti. Darbeciler için son başlamıştı. Halk, Cumhurbaşkanı'nın çağrısından sonra “Sala” sesleriyle sokağa döküldü. Darbecilerin beklemediği bu hareket, onları yerin dibine soktu. Aziz millet, vatanı için tankın önüne yattı, silahların önüne attı. Jetler hem Ankara'da hem de İstanbul'da alçak uçuşlar yapıyordu. Hiçbiri, Aziz milletin içindeki vatan aşkını durduramadı.

Darbe girişimini bitiren en önemli gelişmelerden birisi ise Ankara'da yaşandı. Özel Kuvvetler Komutanlığı, darbeciler tarafından ele geçirilmişti. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Astsubay Ömer Halisdemir'i arayarak darbeci komutan Semih Terzi'yi öldürmesi emrini verdi. Helikopterden indiği sırada Terzi'yi iki el ateşle öldüren Ömer Halisdemir, yine Terzi'nin yanındaki hainlerden bir askerin kurşunlarıyla şehit oldu.

Türkiye, en zor gecesini sancılı bir şekilde geride bırakıyordu. Hainler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı oteli bastı. Ancak burada da başarısız oldular. Çünkü Cumhurbaşkanı, milleti için, darbecilere karşı durmak için uçakla İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı da hainlerin kontrolüne geçmişti. Cumhurbaşkanı, buna rağmen İstanbul'a sağ salim inerek açıklama yaptı. Bu iş, bu gece bitecekti, darbeci hainler bertaraf edilecekti. Onların silahı varsa, Aziz milletin yüreği vardı.

Gün ağarmaya başladığında Aziz millet, yüzlerce şehit vermişti. Ama ülke, bir darbeden, hainlerin eline geçmesinden kurtarılmıştı. Köprüler, hainlerden arındırılmış, Atatürk Havalimanı'da ihanet şebekesinden temizlenmişti…

Sonra ne mi oldu? Aziz millet, bir tarih yazdı, vatan aşkıyla yanıp tutuşanlar galip geldi. Kimler mi kazandı? “Zafer, inananlarındır…”

FKR GROUP VE EMLAKTASONDAKİKA EKİBİ MEYDANLARDAYDI

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile birlikte tüm Fikirevim Reklam Ajansı ve ESD çalışanları olarak meydanlardaydık. Hep birlikte hain darbeye karşı dik duruşumuzu sergiledik. Dillerden düşmeyen  15 Temmuz gecesi Aziz Millet'in kahramanca direnişini anlatan Demokrasi Marşı'nı hazırladık.

necmi cicekci

engin hosgorfikirevim ekip

mehmet cicekci

beyhan cebeci

Temmuz

1 Temmuz: Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı nedeniyle Paris'teki Eyfel Kulesi, kırmızı beyaza büründü.

2 Temmuz: Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katıldığı Kadir Gecesi programının ardından Ayasofya'da 85 yıl sonra sabah namazı ezanı okundu.

2 Temmuz: Siemens Bina Teknolojileri bölümü,  Haziran'da çözüm ortaklarını bir araya getirerek yeni işbirlikleri oluşturmak ve sinerji oluşturmak amacıyla ilk Bina Teknolojileri Partner Konferansı'nı düzenledi.

2 Temmuz: Malatya-Sivas karayolundaki 650 metre uzunlukta, 250 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip Çebiş Tüneli, hizmete açıldı.

3 Temmuz: Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı İnşaat ve Elektromekanik İşleri yapım işi ihalesi ilana çıktı.

3 Temmuz: Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), şehit ailelerine ve gazilere 552 milyonluk faizsiz konut kredisi sağlayıp, bin 577 konut verdi.

3 Temmuz: Osmanlı döneminde 1880 yılında gündeme getirilen, Sultan Abdülhamit'in rüyası Karadeniz – Akdeniz Yolu'nun en önemli etabı tamamlandı.

3 Temmuz: Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir'e giderken, Osmangazi Köprüsü'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu ve Çanakkale 1915 Köprüsü'nün müjdesini verdi.

3 Temmuz: Makyol İnşaat tarafından Esenyurt'ta inşa edilen Makyol Santral Residence projesi için ön talep süreci başladı.

4 Temmuz: Başbakan Binali Yıldırım, yatırımcılara yeni kolaylıklar sağlayacak Ekonomik Müjdeler Paketi'ni açıkladı.

6 Temmuz: Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul Kayabaşı'nda mahalle konseptinde inşa edilen konutları inceledi.

7 Temmuz: Ramazan ayı nedeniyle düşük seyreden konut satışlarını canlandırmak için kampanyalara ağırlık veren firmalar 1 ay boyunca önemli sonuçlar aldı.

8 Temmuz: Esenler Belediyesi, Çiftehavuzlar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için kolları sıvadı. 85 bin metrekareyi kapsayan alanla ilgili gerekli altyapı çalışmaları tamamlandı.

9 Temmuz: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'un pek çok güzergahını birbirine bağlayacak olan 6 metro hattı için düğmeye bastı.

10 Temmuz: İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın 'ustalık eserim' dediği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi' için düğmeye basıldı.

10 Temmuz: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hız limiti 350 kilometre olan Sürat Demiryolu Hattı ile ilgili “Sürat demiryolu 2018'de devreye girince YHT bütün şehirlere uğrayan banliyo hattı gibi olacak”  dedi. Projeyle birlikte İstanbul-Ankara arası 1,5 saate inecek.

11 Temmuz: Ankara'da Sincan-Kayaş güzergahında seyredecek olan Başkentray'ın 18 ay sürecek çalışmaları bugün başlıyor.

11 Temmuz: Innovia projesinde günlük kiralık dairelerin ticari bloğa taşındığı ortaya çıktı.

11 Temmuz: Dünya Bankası Grubu üyesi IFC (Uluslararası Finans Kurumu), Rönesans Holding'e 215 milyon dolar yatırım ile ortak oldu.

11 Temmuz: Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Konya'nın Ilgın ilçesinde inşa ettiği konutları kura ile satışa çıkarıyor.

12 Temmuz: TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriyelilere ev iddiasına noktayı koydu. Turan, "Suriyelilere TOKİ evlerinden sadece bedeli karşılığı ev verilir" açıklamasını yaptı.

12 Temmuz: Nef'in Bodrum Yalıkavak'ta hayata geçirdiği yeni projesinde konut satışları başladı.

13 Temmuz: Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hayata geçirilecek ‘Konut Hesabı' uygulaması için bankalar seferber oldu.

13 Temmuz: Türkiye'nin ilk gayrimenkul portföy yönetim şirketi RE-PIE kuruldu. Firma, Turkmall'a ait dört projeyi gayrimenkul yatırım fonu kurmak suretiyle satın alacak.

14 Temmuz: İstanbul Ticaret Odası tarafından inşaat ve gayrimenkul sektörü için hazırlanan 'Stratejik Eylem Planı' açıklandı.

15 Temmuz: Bilirkişi, Galatasaray'ın maçlarını oynadığı Türk Telekom Arena Stadyumu'nda çatının kapatılması durumunda sahadaki çimlerin özelliğini yitireceğini açıkladı.

15 Temmuz: TOKİ'nin Gaziosmanpaşa'da satışa sunduğu 2 arsanın ihalesini Fuzul-Yol İnşaat kazandı. Ortaklar, satış toplam geliri olarak 350 milyon lira teklif etti.

15 Temmuz: Turyap, TOKİ'ye ait gayrimenkullerin satış ihalesinde 3 saatte 8 milyon liralık teklif topladı.

15 Temmuz: Konya'daki Zermeram karma konut projesinin temel atma töreni, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

15 Temmuz: Akşam saatlerinde İstanbul'da iki köprünün de askerler tarafından trafiğe kapatıldığı gündeme bomba gibi düştü. İddialar doğruydu, vatan hainleri ülkeyi karıştırmak adına ilk adımı atmış, askeri darbe adı altında tanklarla köprüleri kapayıp jetleri havalandırmışlardı. Devlet tarihinin en hain kalkışmasında, saat 12'ye doğru vatan hainleri, aynı vatanın tankı, silahı, uçağıyla, kendi halkına ateş açtı. Gözü dönmüş hainler, eşi benzeri görülmemiş ihanetin bedelini çok ağır ödedi. İsmine “Yurtta sulh konseyi” ismini veren ihanet şebekesi, Aziz milletin devlet aşkıyla karşı karşıya kalınca, ateş gören mum gibi eridiler. Kimisi korkudan kılık değiştirdi, kimisi başka devlete kaçtı, kimisi mağarada yaşamaya başladı. Aziz millet, ülkesi için kendini tankın, tüfeğin, silahın önüne attı, jetlerin attığı bombalarla şehit oldu. Tüm dünyaya demokrasi dersi veren Türkiye, FETÖ'yü ve FETÖ'cüleri bitirmek için en sert adımları atmaya başladı.

İşte ihanet gecesi yaşananlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele ateş açıldı.

Hainler, halkın meclisine, TBMM'ye bomba attı. Milletvekillerinin de yer aldığı sırada gerçekleşen saldırıda TBMM büyük zarar gördü.

FETÖ darbe girişimi nedeniyle bir gecede 18 kuruş artan doların etkisiyle Türkiye'de özel sektörün dış borcu 40 milyar lira birden yükseldi.

17 Temmuz: Teslim etmesi gereken binlerce konut bulunan Bulut İnşaat'ın sahipleri hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme, yüzlerce yıl hapisleri istenen Temel Bulut, oğlu Volkan Bulut ve şirket çalışanı Mine Turgut'un duruşmalardan kaçtıklarına işaret ederek haklarında yakalama kararı verdi.

18 Temmuz: TOKİ, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının beklediği indirim kampanyasını başlatacağını açıkladı.

18 Temmuz: Halk GYO tarafından yapılan açıklamada Feyzullah Yetgin'in yeni genel müdür olduğu duyuruldu.

18 Temmuz: Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen isimleri, Emlaktasondakika.com'a yaptıkları özel açıklamalarda 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini çok sert bir şekilde kınadı. Patronlar, yatırımlara tüm hızıyla devam edileceğini açıkladı.

18 Temmuz: Fikirevim Ajans Başkanı Necmi Çiçekçi, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain saldırıyı sert bir dille kınadı, demokrasi ve özgürlüğün kazandığını söyledi.

18 Temmuz: FETÖ'nün başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişimi sonrasında durdurulan ABD-Türkiye arasındaki uçuşlar yeniden başladı.

19 Temmuz: GYODER, 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girşimi sonrası açıklama yaptı. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER): Ülkemizin demokratik geleceğinin daimi destekçisi olacağız.

19 Temmuz: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizlerde indirime gittiğini açıkladı.

19 Temmuz: İBB Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ'nün başarısız darbe girişiminden sonra demokrasi nöbeti tutan İstanbul halkına seslendi.

19 Temmuz: Emlak Konut GYO'nun her ay düzenli olarak açıkladığı satış raporuna göre Haziran 2016'da hasılat birincisi 42 milyon 214 bin 813 liralık ciroyla Park Mavera oldu.

19 Temmuz: Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu, 2 milyar liralık fon temini için Genel Müdürlük birimine tam yetki verdi.

20 Temmuz: Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, FETÖ darbe girişimi sonrasında açıklama yaptı. Kurum “Yabancı yatırımcı ‘Türkiye'de Arap baharı olur mu?' diye soruyordu. Millet Türkiye'nin gücünü dünyaya kanıtlamış oldu” dedi.

20 Temmuz: Türkiye genelinde konut satışlarında 2016 Mayıs sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,04 oranında artış görüldü.

20 Temmuz: Ankara inşaat sektörünün yakından tanıdığı firmalardan olan YP İnşaat'ın yeni projesi “Koordinat Çayyolu” görücüye çıktı.

20 Temmuz: Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya'nın Dikmen ilçesindeki 3 parsel arsa toplamda 538 milyon 250 bin lira bedelle satışa açtı.

21 Temmuz: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ohal ilanını açıkladı. Açıklama sırasında Erdoğan, Türkiye'nin kredi notunu düşüren S&P'ye de tepki gösterdi.

22 Temmuz: 15 Temmuz darbe girişimine karşı binlerce vatandaş saat 22.00'de Boğaziçi Köprüsü'nde toplandı.

22 Temmuz: Bursa Şehreküstü Meydanı'nın ismi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirildi.

22 Temmuz: TÜİK verilerine göre 2016 yılının Haziran ayında satılan konut sayısı 106 bin 187 oldu.

22 Temmuz: 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası halk, meydanları bırakmıyor. FKR Group ekibi 21 Temmuz akşamı Demokrasi Şehitleri'ni anmak için tam kadro dışarıdaydı.

22 Temmuz: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sektör temsilcileriyle bir araya geldi, sorunları konuştu ve bir inşaat planının yeni bir eylem planının oluşturulması konusunda düğmeye bastı.

22 Temmuz: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci bir emre kadar vatandaşların meydanlardan ayrılmaması gerektiğini söyledi.

23 Temmuz: GYODER ve Reidin tarafından Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran 2016 Raporu açıklandı.

24 Temmuz: FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle kapatılan dernekler arasında Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) de girdi.

24 Temmuz: İBB Başkanı Kadir Topbaş, Vatan Nöbeti tutan İstanbullulara yaptığı konuşmada, 1 milyon 200 bin metrekarelik şehitler parkı yapılacağını söyledi.

25 Temmuz: YDA Group, darbe girişimi, S&P'nin ülke notunu düşürmesi ve OHAL ilan edilmesinden etkilenmedi, 200 milyon liralık tahvil ihracına çıktı.

26 Temmuz: Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısında Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirildiğini açıkladı.

26 Temmuz: Emlak Konut GYO, darbe girişiminden sonra büyük bir kampanya başlatma kararı aldı. 1,2 seviyelerinde ola konut kredisi faizleri, yüzde 0,7'ye çekildi.

26 Temmuz: Kızılay Meydanı'nın adının da "15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı" olacağını ve her iki alana da anıt dikileceğini açıkladı.

27 Temmuz: Sermaye Piyasası Kurulu, Mayıs ayının başında halka arz edilen Via GYO'nun GYO statüsünün sona erdirilerek paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verdi.

27 Temmuz: Emlak Konut GYO, Türkiye genelindeki 30 konut projesinde büyük bir kampanya başlatıyor. Evler 120 ay taksitle ve tüketici enflasyonuna (TÜFE) endeksli satılacak, borcunu peşin ödeyene yüzde 20 indirim yapılacak. Darbeye karşı duran vatandaşa destek vermek istediklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu halk bunu hak ediyor” dedi.

28 Temmuz: Birçok farklı sektöre iletişim danışmanlığı hizmeti veren Banu Ergin PR, VIA GYO ile iş birliğini sonlandırdığını duyurdu.

28 Temmuz: FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların hatırasına Büyük İstanbul Otogarı'nın ismi "İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı" olarak değiştirildi.

29 Temmuz: GYODER, Emlak Konut GYO'nun aynı kampanya şartlarıyla yeni bir plan hazırladı. 39 firmanın 86 projesinin yer aldığı kampanya kapsamında 56 bin konut bulunuyor.

31 Temmuz: 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde üç firmanın teklifi yeterli bulundu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Tünel günde 6.5 milyon yolcu taşıyacak” dedi.

31 Temmuz: TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyenlere yüzde 20 indirim yapılacağını söyledi.

ağustos 2016'da yaşanan gelişmeler

Ağustos

2016 yılının Ağustos ayında, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminin ardından ekonomik anlamda yaralar sarılmaya başladı. Emlak Konut GYO'nun başlattığı “Konutta tarihi kampanya” ile 120 ay vadeli konut kredisi faizleri yüzde 0,7 eviyesine geriledi. Bu hamle, hem ekonomi hem de gayrimenkul sektörü açısından çok önemli bir anlam taşıyordu.

Yine aynı dönemdeki en önemli gelişmelerden birisi de Gayrimenkul Sertifikası modelinin Resmi Gazete'de yayımlanarak devreye girmesi oldu. Ayın sonarlında doğru GYODER, hain kalkışma esnasında bombalanan TBMM'yi onaracağını açıkladı.

Ağustos'un en önemli gelişmesi ise, merakla beklenen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hizmete açılması oldu.

1 Ağustos: Emlak Konut GYO hem ev alanlara, hem de ev alacak olanlara ülkenin yarınları için destek vermeye devam ediyor.

1 Ağustos: Akman Holding'in Kanada'daki yatırımı SAMM Developments, Toronto kentinde 1,320 dairelik yatırıma start verdi.

1 Ağustos: İhlas Yapı, devlet desteğiyle bir çok projede başlatılan dev kampanyayı, Bizim Evler 6'da kendi girişimleriyle projesine uyarladı.

2 Ağustos: Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan 3. Havalimanı inşaatının en önemli bölümü olan ana terminal binası ortaya çıkmaya başladı.

3 Ağustos: Beylerbeyi Tüneli'nin yeniden hizmete açılması kararı alındı. Çengelköy ile Beylerbeyi arası 15 dakikaya indi.

3 Ağustos: Sermaye Piyasası Kurulu, birçok maddesinde değişikliğe gittiği Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nin detaylarını açıkladı.

3 Ağustos: Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Gayrimenkul Sertifikası sistemi resmen devreye girmiş oldu.

3 Ağustos: Haliç'te yapılması planlanan yat limanları ve kompleksi projesi için hazırlanan ÇED raporu kabul edildi.

4 Ağustos: Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son çalışmalar sürüyor. Dev projede kuleler, 322 metre yükseklikte şapkalarla birleştirildi.

4 Ağustos: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki faiz oranlarını diğer ülkelerle kıyaslayarak "Bizdeki oran zulümdür" dedi. Erdoğan "Konut alımlarında özellikle devlet ve özel sektör bankaları lütfen şu faiz oranlarını yıllık şöyle yüzde 9'a doğru çekin, sürümden kazanın" diye çağrı yaptı.

5 Ağustos: İstanbul Esenyurt Hoşdere 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"nin sözleşmesi imzalandı. Sözleşme imzalama 4 Ağustos 2016 günü yüklenici "Sur Yapı End. San. ve Tic. A.Ş. & Hatay Akpınar Mad. ve Yapı Malz. San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı" ile gerçekleştirildi.

5 Ağustos: Folkart'ın teklifi idari şartnameye uymadı, Uzundere kentsel dönüşüm ihalesi 3. kez iptal oldu.

5 Ağustos: Ankara Çankaya'nın en değerli arsalarından birisinde yükselen ve yıllarca vinçli bina olarak bilinen otel 318 milyon lira bedelle satışa sunuldu.

5 Ağustos: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bağlı kuruluşu İlbank, 15 Temmuz nedeniyle açılan banka hesaplarına 1 milyon lira bağışladı.

6 Ağustos: Konya Meram'da hayata geçirilen 728 konutluk dev proje Temaşehir Konya'da satışlar başladı.

8 Ağustos: İBB, FETÖ darbe girişiminde şehit olanların hatıralarını yaşatmak amacıyla İstanbul'da "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" kurulacağını açıkladı.

9 Ağustos: Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karara göre Kızılay Meydanı'nın ismi, "15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı" oldu.

9 Ağustos: Suudi Arabistanlı yatırımcı, EgeYapı Batışehir projesinden 25 milyon liralık toplu alım gerçekleştirdi.

9 Ağustos: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Oruçreis Mahallesi gecekondu önleme bölgesi-riskli alan bölgesine ilişkin hazırlanan imar planı askıya çıktı.

10 Ağustos: Emlak Konut GYO Temmuz 2016 hasılat birincisi 57 milyon 450 bin lirayla Park Yaşam Mavişehir oldu.

10 Ağustos: Emlak Konut GYO, 01 Ocak - 30 Haziran 2016 tarihleri arasında 630 milyon 769 bin TL kar açıkladı.

11 Ağustos: 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ertelenen ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı' bugün başladı.

11 Ağustos: İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından yapılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği ve Hidrant Hatları projesinde ÇED süreci başladı.

12 Ağustos: Hakan Şükür ile babası Sermet Şükür'ün FETÖ'ye finansal destek sağladıkları belirlenmesi üzerine mahkeme mal varlıklarına el konulmasına kararı verildi.

12 Ağustos: Darbe girişimine tepki amacıyla gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde hayatını kaybeden reklamcı Erol Olçok'un adı, Kocaeli'de bir kültür merkezine verildi.

12 Ağustos: TOKİ tarafından Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde inşa edilen 300 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

13 Ağustos: Emlak Konut GYO'nun Ankara Çankaya Mühye arsasının  emsale esas inşaat alanında azalma olması nedeniyle, arsa sözleşmesinin feshedilip, işin tasfiye edilmesine karar verildi.

13 Ağustos: İhlas Yapı Ispartakule'de hayata geçirilen Bizim Evler 6 ve Bizim Evler 7 projelerinde 60 aya vade oranını yüzde 0,40'a çekti.

14 Ağustos: Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinin başında gelen İstanbul Yeni Havalimanı'nın 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabının yüzde 30'u tamamlandı.

15 Ağustos: Gayrimenkul sektöründeki firmalar, yurtdışında tanıtım atağına kalktı. Şirketler, 3 ay içinde yurt dışında 3 ayrı fuara katılma kararı aldı. Eylül ayında Dubai, ekim ayında Kuveyt ve kasım ayında da Cidde Cityscape fuarlarına gidildi.

15 Ağustos: Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, faiz indirim kampanyasının devlet desteği yanında firmalar, dernekler ve bankalarla topyekûn bir kalkınma hamlesi olduğunu söyledi.

15 Ağustos: Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin ekonomik istikrarını kanıtladığını belirterek, “Ülkemizin geleceğine güvenimiz tam” dedi.

15 Ağustos: Türk Hava Yolları, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı yoğun mücadelenin verildiği Beştepe, Saraçhane, Çengelköy, Kavacık, Kazan, Acıbadem ve Gölbaşı isimlerini uçaklarına verme kararı aldı.

16 Ağustos: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) 1 Ağustos'ta başlattığı 'Ülkemizin yarınlarına güveniyoruz' kampanyası yoğun ilgi görüyor. Yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olma imkânı sunulan kampanya ile Emlak Konut GYO'nun satışları 4 kat arttı. Kampanyayla 15 günde 2 bin konut satıldı.

16 Ağustos: Kuzu Grup, Ocak 2016'da gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atık Su Arıtma Tesisi ihalesini kazandı.

16 Ağustos: Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir'de 200, Konya'da 35, Diyarbakır'da 10 tapu işleminin FETÖ'nün mal kaçırmasını engellemek için iptal edildiğini açıkladı.

16 Ağustos: Avrupa Konutları Kale projesinde Berker by Hager Akıllı Ev Teknolojisi kullanıldı.

17 Ağustos: Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara'da 7'nin üzerinde deprem beklediklerini açıkladı.

17 Ağustos: Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Çankırı'da 140 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı çimento fabrikasının temelini attı.

18 Ağustos: ASAF İş Ortaklığı, ilk projesi 3. İstanbul ile Başakşehir Futbol Kulübü'ne forma ve stadyum sponsoru oldu.

18 Ağustos: Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlanacağını belirterek bazı açıklamalarda bulundu.

18 Ağustos: İttifak Holding, Konyaspor ile son iki sezondur gerçekleştirdiği sponsorluk anlaşmasını yeniledi.

18 Ağustos: İstanbul Gaziosmanpaşa'da Mevlana Mahallesi, İbrahim Hayırlıoğlu Caddesi ile Sefa Caddesi arasında kalan bölümün imar planı askıya çıkarıldı.

19 Ağustos: Mustafa Kemal Atatürk'ün yapımı için 1926'da bin lira bağışta bulunduğu ve 1948'de tamamlanan Bursa'daki Atatürk Stadı meydan projesiyle yaşatılacak.

20 Ağustos: Anadolu'da Kampüs projelerini başlatan Huzurlu İnşaat, Huzurlu Kampüs Rezidans projesinin ilkini Kütahya Hilton Garden Inn'de lanse etti.

21 Ağustos: Doğa Okulları'nın kurucusu Fethi Şimşek, ellerindeki hisselerinin yüzde 100'ünün Metal Yapı Konut'un sahibi Ömer Saçaklıoğlu'na satıldığını duyurdu.

21 Ağustos: FETÖ'ye maddi destek sağladığı gerekçesiyle gözaltı kararı bulunan Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan, teslim olmak için geldiği adliyeden kaçtı.

22 Ağustos: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçmesi planlanan demiryolunun güzergahını açıkladı.

22 Ağustos: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Çamlıca Camii'ni inşa eden olan "İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği" ne 8 milyon liralık bağışta bulundu.

22 Ağustos: Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Park Mavera projesinin altında bulunan ticari üniteler Başakşehir Merkez Çarşı adıyla satışa çıkarıldı.

23 Ağustos: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesinin söz konusu olmadığını söyledi.

23 Ağustos: 15 Temmuz darbe girişiminde saldırıların hedefi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) binasını GYODER onaracak.

24 Ağustos: 3. Köprü'nün ihaleye çıkan ve ertelenen iki bağlantı yolu Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı bölümü için Başbakanlık'tan Genelge yayınlandı.

24 Ağustos: Maltepe'de bulunan General Nurettin Baransel Kışlasındaki tank ve zırhlı araçların taşınmasına başlandı.

24 Ağustos: İnşaat ustalarının eğitilerek "mesleki yeterlilik belgesi sınavı"na hazırlanabilmeleri amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

24 Ağustos: Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) konut satış istatistiklerine göre ülke genelinde temmuzda satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 23,4, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 15,8 azalarak 81 bin 343 oldu.

24 Ağustos: Türk askeri, Fırat Kalkanı operasyonuyla Suriye'ye girdi. Operasyon, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Kazakistan ve Kırgızistan basınında geniş yer buldu.

24 Ağustos: Gayrimenkul Platformu GYODER, darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'nin onarımı için tarihi bir projeyi başlattı.

24 Ağustos: Denizli - Merkezefendi'de hayata geçirilen Evora Denizli projesinin rezidans bloğu Evora Rezidans'ta satışlar başladı.

24 Ağustos: FETÖ soruşturması kapsamında Dumankaya İnşaat'ın sahibi ve ortakları olan 6 kişinin mal varlıklarına el konuldu.

24 Ağustos: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy-Kurbağalıdere'de yapılması planlanan otel projesini iptal etti.

25 Ağustos: Merkez Bankası açıkladı. Rapordaki verilere göre 5 Ağustos 2016 itibarıyla bankacılık sektörünün kullandırdığı toplam konut kredisi tutarı 151 milyar liraya ulaştı.

25 Ağustos: Limak Yatırım Holding CEO'luğu görevinde bulunan Cenk Arson, Emaar'ın yeni Türkiye CEO'su oldu.

25 Ağustos: Bakırköy'de bulunan Marmara Forum AVM'nin kaçak kısımları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yapılan şartlı bağış ile 'yasal' hale geldi.

25 Ağustos: Kırklareli'de FETÖ soruşturması kapsamında, bir çiftlikte saklanırken yakalanan Bank Asya ve Koza İnşaat ortağı Mustafa Aydın Koyuncu, tutuklandı.

26 Ağustos: Türk halkının merakla beklediği ve başvuruları bugün başlayacak olan Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik'te değişiklik yapıldı.

26 Ağustos: Seba İnşaat, Bodrum Gündoğan'ın eşsiz koyu Küçükbük'te yer alan Gliss Otel'in yüzde 50 hissesini satın aldı.

26 Ağustos: Rönesans Holding, Engineering News Record'un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” listesinde 44. sırada yer aldı.

26 Ağustos: İstanbul'un yeni gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos'ta açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

27 Ağustos: Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'nin kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunların çözümü için harekete geçtiklerini söyledi.

27 Ağustos: GATA'ya bağlı Haydarpaşa Hastanesi'nin adı Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değişti.

28 Ağustos: FETÖ/PDY'ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan tutuklandı.

28 Ağustos: İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi, 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü kazandı.

29 Ağustos: Ege Yapı, yenilenen kurumsal internet sitesiyle önemli bir uluslararası ödülün sahibi olarak Interactive Media Awards 2016'da “Gayrimenkul” kategorisinde “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

29 Ağustos: Çanakkale Otogarı'nın adı "Çanakkale 15 Temmuz Demokrasi· Otogarı" olarak değiştirildi.

29 Ağustos: Türk bankacılık sektörü, özellikle alt gelir grubuna hitap eden Almanya'nın "Yapı Tasarrufları Sandığı" modelini gündemine aldı.

29 Ağustos: Halkbank, TOKİ taksit ödemelerini şubelerinden yapan müşterilerine, TOKİ'ye olan borçlarını yüzde 20 indirim fırsatı ile ödeyebilmeleri için ihtiyaç duydukları finansmanı sağlayacağını duyurdu.

29 Ağustos: Konut Fiyat Endeksi (KFE), haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,96 artarak 213,96 seviyesine yükseldi.

31 Ağustos: Emlak Konut GYO'nun 1 Ağustos'ta başlattığı tarihi kampanya 31 Aralık'a kadar uzadı.

31 Ağustos: Yapımına yaklaşık 36 ay önce başlanan Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

31 Ağustos: General Nurettin Baransel Kışlası'ndan sevk edilen zırhlı araçlar, Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Alpay Başaran Kışlası'na getirildi

31 Ağustos: Doğuş Grubu'nun Bilgili Holding ile ortak olduğu Galataport projesi için 1 milyar 20 milyon Euro değerinde finansman sağlandı.

31 Ağustos: Emlak Konut'un “İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi' ihalesini kazanan Tahincioğlu Gayrimenkul ile imzalar atıldı.

eylül ayı 2016

Eylül

Emlak Konut GYO'nun ekonomiye doping etkisi yapan dev kampanyasının sonuçları açıklandı. 1 Ağustos'ta başlayan kampanyada bir aylık dönemde 2 bin 551 bölüm satıldı ve 1,8 milyar lira hasılat elde edildi. Yine aynı gün Emlak Konut GYO, Galatasaray'ın Riva arazileri için protokol yapıldığını açıkladı.

Emlaktasondakika.com olarak çıkarma yaptığımız Dubai Cityscape Global 2016 Fuarı 6 Eylül'de kapılarını açtı ve 9 Eylül'de tamamlandı. Sektörün lokomotif firmalarının da katıldığı organizasyonda İstanbul çadırı yoğun ilgi gördü.

APG İnşaat, Rotamavi projesini Eylül ayında lanse ederken, aynı dönemde 3. Havalimanı'nın kontrol kulesi ödül kazandı. TOKİ'nin Suriye'deki güvenlik duvarının 700 kilometrelik bölümünü yapacağı açıklanırken, Emlak Vergisi'nde muafiyetin detayları da Eylül ayında belli oldu.

1 Eylül: Emlak Konut GYO'nun konut satışlarını canlandırmak amacıyla ağustosta başlattığı 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz' kampanyasına ilgi beklentinin üstünde oldu. Kampanyada toplam 28 projede değeri 1.8 milyar lira olan 2 bin 551 bağımsız bölüm satışı gerçekleşti.

1 Eylül: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Halkalı-3. Havalimanı metrosu ve Gayrettepe-3. Havalimanı metrosunu devraldı.

1 Eylül: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği değişti.

1 Eylül: Garanti Bankası, vatandaşların ilk evlerini satın almasını destekleyecek Konut Hesabı ürününü müşterilerinin hizmetine sundu.

1 Eylül: Çevre ve Şehircilik Bakanı, FETÖ'nün 12 milyar liralık malvarlığının Hazine'ye aktarıldığını açıkladı.

1 Eylül: Emlak sektörünün deneyimli ismi Kayhan Çavuşoğlu, Mar Yapı Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürlüğüne atandı.

1 Eylül: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile birlikte, proje geliştirmek amacıyla bir protokol imzaladı.

1 Eylül: GYODER'in yoğun ilgi göre "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyası 15 Ekim'e kadar uzatıldı.

2 Eylül: Emlak Konut GYO, Avcılar Ispartakule 6. Etap için Akyapı ile sözleşme imzaladı.

2 Eylül: Ankara-İstanbul yolu üzerindeki Highway Alışveriş Merkezi'ne 'denetim kayyumu' atandı.

2 Eylül: Diyarbakır Sur İlçesi Gazi Caddesi Hanlar Bölgesi yenileme projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanacak.

3 Eylül: Çatalca Sosyal Konutları projesinde anahtar teslimleri yapıldı.

3 Eylül: Üsküdar Meydan Projesi, Üsküdar Belediyesi eski hizmet binasının yıkılmasıyla start aldı.

4 Eylül: Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya 140 milyar liralık yatırım yapılacağını açıkladı.

5 Eylül: Yüksel İnşaat şirketinin, Katar'ın başkenti Doha'da "El-Bustan Yolu Kuzey Kesiminin Tasarım ve Yapım İşleri" projesinin ihalesini kazandığı bildirildi.

5 Eylül: MESA'da Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu, MESA Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

6 Eylül: Türk gayrimenkul firmalarının adeta çıkarma yaptığı, İstanbul'un ise dev bir çadırla katıldığı Dubai Cityscape Global 2016 Fuarı kapılarını açtı.

6 Eylül: 15 Temmuz darbe girişiminin ana üssü olan Ankara'da Kazan İlçesi sınırlarındaki ‘Akıncı' 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın adı, Hava Kuvvetleri tarafından “Mürted” olarak değiştirildi.

7 Eylül: Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi, Bilgin Sokak, Hamam Caddesi ve Güzel Sokak arasında kalan alan riskli alanın imar planı askıya çıktı.

8 Eylül: Bakanlar Kurulu, 150 metrekare üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8`e indirdi.

8 Eylül: Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

8 Eylül: Dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firması listesine de giren Çukurova İnşaat'ın iflasına karar verildi.

11 Eylül: Dubai'deki Cityscape Global 2016 emlak fuarında Körfez yatırımcıları Türkiye'ye olan güvenini bir kez daha kanıtladı.

11 Eylül: Türkiye Hazır Beton Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Avrupa Hazır Beton Birliği'ne (ERMCO) de başkanlık edecek.

12 Eylül: Alarko Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı iş adamı İshak Alaton, 89 yaşında hayatını kaybetti.

12 Eylül: Yüzde 35'i tamamlanan 3. Havalimanı'nda raylı sistem için başvurular yapıldı.

15 Eylül: Şehrin kuzeyindeki ormanları korumak için 32 metrelik yangın kulesi yapılacak. Sarıyer Yangın Gözetleme Kulesi 7/24 gözetleme yapacak.

17 Eylül: Fuzul Grup, Başakşehir'de hayata geçirdiği Olimpa Park Plus'tan ev almak isteyenler için takas sistemini başlattı.

18 Eylül: Sermayesi 160 milyon liradan 1 milyar liraya çıkacak olan Kalkınma Bankası'nın, Güneydoğu ve Doğu'daki yatırımlara finansman sağlayacağı açıklandı.

18 Eylül: Diyarbakır'ın 22 katlı ikiz kulelerinde, uçuş riski taşıdığı için 63,5 metreden 34,9 metreye düşürme kararı alındı.

19 Eylül: Üsküdar-Beylerbeyi hattında bulunan 1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı.

19 Eylül: Huzurlu İnşaat imzasıyla Karabük'te inşa edilen Huzurlu Kampüs'te anahtar teslim töreni yapıldı.

20 Eylül: Folkart Yapı bünyesindeki Livamine Madencilik, İzmir'deki Basmane Çukuru olarak bilinen arsanın tapu devrini aldı.

20 Eylül: 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'nin bir bölümünün Demokrasi Müzesi olmasına karar verildi.

21 Eylül: Emlak Konut GYO'nun projelerinden İstanbul Avcılar Ispartakule 6. Etap ile Maltepe Küçükyalı arsalarının yer teslimi 9 Eylül'de yapıldı.

21 Eylül: Gün İnşaat, Kemerburgaz'daki Kemerville projesini tanıttı.

21 Eylül: SAMM Development imzalı Toronto'daki The Kennedy Condominiums projesinin Türkiye tanıtımı yapıldı.

22 Eylül: Başbakan Binali Yıldırım, konut bedelinin yüzde 75'ine kadar olan banka kredilerinin yüzde 80'e kadar çıkacağını açıkladı.

22 Eylül: Fi Yapı'dan ev alarak mağdur olan birçok kişi, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şirketin TMSF'ye devredilmesi talebinde bulundu.

22 Eylül: Torun Center hakkında 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

22 Eylül: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,50'den yüzde 8,25'e indirdi.

23 Eylül: Ankara Çankaya'ya bağlı Beytepe'de kentsel dönüşüm rezerv alanı olarak belirlenen taşınmazı 135 milyon liradan satışa açtı.

23 Eylül: Gayrimenkul sektöründe önemli bir gelişme yaşandı ve Saf GYO'nun tamamı Akiş GYO'ya geçti.

23 Eylül: TÜİK verilerine göre Ağustos ayında Türkiye'de 114 bin 751 konut satışı gerçekleşti.

23 Eylül: Niğde'de 349 konut ve 16 ticari birimden oluşacak olan proje için Emlak KOnut GYO yapı ruhsatını aldı.

23 Eylül: Torunlar GYO, Mecidiyeköy'deki Torun Center'da yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti.

23 Eylül: Suryapı, Bahçeyaka Ispartakule projesinde satışlara başladı.

23 Eylül: FETÖ terör örgütüne finansman sağladıkları gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında Dumankaya'ya kayyum atandı.

24 Eylül: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Metrobüs güzergahının altına metro projeleri olduğunu ve bunun ihalesi yapılacağını söyledi.

24 Eylül: İzmir Konak'a bağlı Alsancak'taki projede Emlak Planlama İnşaat Proje ile Özak GYO'nun yolları ayrıldı.

25 Eylül: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaatlarda kullanılan betonları "elektronik sistem" ile denetleyecek.

26 Eylül: Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya. Sarayın hazinelerinin sergilendiği Fatih Köşkü güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

26 Eylül: APG İnşaat, Kartal'daki Rotamavi projesini basına tanıttı.

26 Eylül: İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası, Uluslararası Mimarlık Ödülü'ne layık görüldü.

26 Eylül: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul'un Başakşehir ilçesi Kayabaşı Mahallesi'nde 170 odalı otel inşa edecek.

26 Eylül: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üniversitelerin ilgili alanlarında okuyan öğrenciler için "Enerji Verimli Bina Tasarım" yarışması düzenleyeceğini açıkladı.

27 Eylül: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı'nda teşhir-tanzim çalışmalarının bitmek üzere olduğunu açıkladı.

27 Eylül: Fikret İnan'ın sahibi olduğu FiYapı'ya kayyum atandı.

27 Eylül: Başaran Yatırım Holding'in Fikirtepe'de hayata geçirdiği Mina Towers projesi görücüye çıktı.

27 Eylül: Zeytinburnu'nda TOBB arsası üzerinde inşa edilen Yedi Mavi Zeytinburnu lanse edildi.

28 Eylül: Milli Savunma Bakanlığı ve sınır illerindeki valilikler tarafından Suriye sınırına yapılmaya başlanan “güvenlik duvarı”nın 700 kilometresini TOKİ tamamlayacak.

28 Eylül: Toya Next projesinin lansmanı yapıldı. Projenin reklam yüzü Kara Şimşek KITT, basın toplantısında yer aldı.

28 Eylül: Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan Real Estate Stars ödülleri sahiplerini buldu.

28 Eylül: Avcılar Tahtakale ve Başakşehir Altınşehir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için TOKİ, master plan hazırlatacak.

29 Eylül: Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2017'den sonra geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilen binalar, inşalarının sona erdiği tarihi takip eden bütçe yılından itibaren beş yıl süre ile geçici emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilecek.

30 Eylül: Varyap, Bodrum Yalıkavak'taki projesini lanse etti.

Gayrimenkul sektörünün son çeyreğini kapsayan Ekim-Kasım-Aralık aylarında yeni bir yıla girecek olmanın heyecanı yaşanırken elbette sektörde önemli gelişmeler yaşandı. Bazı firmalar basın toplantısı düzenleyerek yıl sonu değerlendirmesinde bulundu ve 2017 öngörülerini paylaşarak yeni projeleri hakkında bilgiler verdi. Yeni yılın yeni projelerini anlattı. Sektörün 2017 yılında yaşayacağı hareketliliğin şimdiden habercisi oldu.

Türkiye genelinde hayata geçirilen ve sona gelinen bazı ulaşım projeleri de açılarak 2016 yılının mega projeleri göz doldurdu.

Aralık ayı içerisinde Beşiktaş Vodafone Arena'nın yakınında yaşanan bombalı saldırı ve Rus Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'un Ankara'da bir sergi açılışında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi tüm ülkeyi üzdü. Ancak bu olay ile Rusya-Türkiye arasındaki olumlu ilişkiye nifak sokmak isteyenlere dostluk mesajı verilerek iki ülke görüşmelerini sürdürdü.

ekim-2016

EKİM

Ekim ayında gayrimenkul sektöründe önemli projelerin açılışı yapıldı. Gayrimenkul sektörü için bazı önemli konular gündeme geldi. İBB Başkanı Kadir Topbaş, Hadımköy-Çatalca arasındaki demir yolunun hafif metro haline getirileceğini açıkladı.TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu'da 3 yılda 60 bin konut üretileceğini belirtti.Resmi Gazete'deki yeni kararla Harçlar Kanunu Tebliği yeniden düzenlendi.

TOKİ'nin başlattığı yüzde 20 indirim kampanyasına 17 bin 149 kişinin başvurdu. Kartal-Pendik-Tavşantepe hattında, seferler başladı.Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşası için imzalar atıldı.Emlak Konut GYO'nun projelerinden Büyükyalı İstanbul, eylül ayı şampiyonu oldu. Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alan BDDK ve SPK hizmet binalarının temelini attı.Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi için Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli yapıldı.Fikirevim Ajansı'nın Başkanı ve Emlaktasondakika.com Genel Yayın Yönetmeni Necmi Çiçekçi, 29 Ekim Resepsiyonu'na katıldı.

Ekim ayında ayrıca Dağ Mühendislik, Tual markalı projeleri için kampanya hazırladı. Gaziosmanpaşa'da 58 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan We Haliç projesinin temeli atıldı.Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın karma proje olarak hayata geçirdiği Piazza Maltepe görücüye çıktı. Torkam İnşaat tarafından 60 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilen Konya Temaşehir basın karşısına çıktı.

EKİM    

1 Ekim: Hadımköy-Çatalca hafif metro hattı geliyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş, Hadımköy-Çatalca arasındaki demir yolunun hafif metro haline getirileceğini açıkladı.

1 Ekim: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği ile Ihlamur Parkı'nın arazisi yeşil alan ilan edilerek imara kapatıldı.

2 Ekim: TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu'da 3 yılda 60 bin konut üretileceğini açıkladı.

3 Ekim: Gaziosmanpaşa'da 3 mahalle için kentsel dönüşüm kararı verildi.

Gaziosmanpaşa'da Yenidoğan Mahallesi 1. Kısım, Yıldıztabya Mahallesi'yle birlikte Pazariçi Mahallesi 1. Kısım ve Pazariçi Mahallesi 2. Kısım'da riskli alan ilan edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte bu bölgelerde kentsel dönüşüme girmiş oldu.

3 Ekim: Dağ Mühendislik, Tual markalı projeleri için kampanya hazırladı. 

Ev almak isteyenler için büyük bir fırsat sunacak olan firma, daire bedelinin yüzde 5'ini peşinat olarak alacak. Konut alıcıları kalan miktarı 120 ayda yüzde 0,70 faizle kapatabilecek.

4 Ekim: Fatih'te günlük kiralık evler kontrol altına alınıyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "günlük kiralık evler" olarak bilinen ev pansiyonculuğunu kontrol altına alacaklarını ifade etti.

4 Ekim: Resmi Gazete'deki yeni kararla Harçlar Kanunu Tebliği yeniden düzenlendi. Yeni karar, kira süresi sonunda kiralayan ve kiracıdan harç almama yönünde.

4 Ekim: Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol durumu bültenine göre, yoğun trafik yaşanan Mahmutbey gişelerinde, serbest geçiş sistemi yapım çalışmalara başlandı

4 Ekim: TOKİ'nin indirim kampanyası büyük ilgi gördü. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, talepler üzerine başlatılan yüzde 20 indirim kampanyasına 17 bin 149 kişinin başvurduğunu açıkladı.

4 Ekim: Gaziosmanpaşa'da 58 bin 500 metrekare alan üzerine kentsel dönüşüm yapacak olan We Haliç projesinin temeli atıldı.

6  Ekim: İnşaatı tüm hızıyla devam eden ve birinci etabı 26 Şubat 2018 tarihinde hizmete girecek olan 3. havalimanının ilk pisti ortaya çıktı.

6 Ekim: İstanbul'da Yenibosna'da Şirinevler 75. yıl polis merkezi yakınlarında patlama oldu. Şiddetli patlama sesi ile büyük panik oluştu.

7 Ekim: Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın karma proje olarak hayata geçirdiği Piazza Maltepe görücüye çıktı.

7 Ekim: TOKİ, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Fuzul Grup, Gaziosmanpaşa- Karayolları Mahallesi'ndeki 60 milyon dolarlık dönüşüm için iş birliği protokolü imzaladı

8 Ekim: Emlak Konut Kayabaşı'ndaki dükkanların ruhsatını aldı. Emlak Konut GYO, Başakşehir İlçesi, Kayabaşı Mahallesinde yapımı planlanan Rekreasyon Uygulaması kapsamında, 888 Ada 2, 3, 4 Rekreasyon Parsellerinde; 372 adet ticari ünite ve 1 adet Otelden oluşan toplam 373 adet bağımsız bölümün Yapı Ruhsatları'nı aldı.

8 Ekim: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen Avrasya Tüneli'nden makam aracıyla geçti.

8 Ekim: Avrasya Tüneli geçiş ücreti belli oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrasya Tüneli'nden geçtiği ilk gün önemli açıklamalar yaptı. Bakan Arslan, Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretinin 4 dolar+KDV olacağını açıkladı.

10 Ekim: İstanbul'da Kadıköy-Kartal metro hattının devamı niteliğindeki 4,5 kilometrelik Kartal-Pendik-Tavşantepe hattında, seferler başladı.

10 Ekim: Marmara Yapı A.Ş  tarafından Beylikdüzü'nde konumlandırılan Marmara Konakları lansmana özel yüzde 20 indirim fırsatıyla satışa sunuldu.

10 Ekim: Beyoğlu ilçesi Camii Kebir Mahallesi mevkiinde yapılması planlanan İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi için ÇED olumlu kararı verildi.

11  Ekim: Rusya doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan "Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi" için Türkiye ile Rusya arasında anlaşma imzaladı.

12 Ekim: Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşası için imzalar atıldı. Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ Şehir Hastanelerinin yatırımını üstlenen Akfen İnşaat, Eskişehir Şehir Hastanesi için Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası ile 18 yıl vadeli 344 milyon Euro'luk bir proje finansmanı anlaşması imzaladı.

13 Ekim: Büyük İstanbul Tüneli'nin etüdü için yapılan ihale iptal oldu.

15 Ekim : İstanbul Finans Merkezi'nin temeli atıldı. Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alan BDDK ve SPK hizmet binalarının temelini attı.

15 Ekim: Emlak Konut GYO Eylül ayı hasılat şampiyonu Büyükyalı İstanbul oldu.

16 Ekim: Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından, bir karayolu tüneliyle bağlayan Avrasya Tüneli, ABD'de 1874 yılından beri yayımlanan Engineering News Record (ENR) Dergisi tarafından tünel ve köprü kategorisinde “Dünya Çapında 2016'nın En İyi Projesi” seçildi.

19 Ekim: Emlak ve gayrimenkul piyasasının öncü firmalarından Emlak Konut GYO, yılın başında 2016 yıl sonu için yapmış olduğumuz kar tahminini revize etti.

20 Ekim: Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi için Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli yapıldı.

22 Ekim: Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Niğde Emlak Konutları satışa çıktı.

22 Ekim: Emlaktasondakika.com bünyesinde faaliyet gösteren Guncelprojebilgileri.com Editörü Sinem Öztürk dünyaevine girdi.

24 Ekim: Manisa'nın Soma ilçesinde maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin aileleri için inşa edilen konutların kura çekimi yapıldı.

25 Ekim:  Galatasaray ile Emlak Konut GYO'nun Riva ve Florya arsaları için yaptığı anlaşma, sarı-kırmızılı kulübün hisselerini uçurdu.

25 Ekim: 15 Temmuz'dan sonra GYODER'in hazırladığı tarihi konut kampanyası sonucunda 2,6 milyar lira ciro elde edildi.

25 Ekim: Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücretini açıkladı. 18 Mart 2017'de temeli atılacak Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 avro artı KDV olacağını bildirdi. 15 avro bugünkü kur ile 50 liraya denk geliyor.

26 Ekim: Torkam İnşaat tarafından 60 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilen Konya Temaşehir basın karşısına çıktı.

İlk etabının yüzde 70'i satılan Konya Temaşehir projesinin 372 konutluk ikinci etabında satışlar başladı.

26 Ekim: 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülüne layık görülen İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli atıldı.

27 Ekim: Emlak Konut'un Anadolu'daki en değerli arsalarından birinde hayata geçirilen Niğde Emlak Konutları için 26 Ekim'de ihale yapıldı.

27 Ekim: Gayrimenkul sektörünün en büyük karma projelerinden olan Vadistanbul'da Aydınlı Grup ortaklıktan ayrıldı.

27 Ekim: Çanakkale Köprüsü'nün ayaklarının bulunacağı Anadolu Yakası'ndaki Lapseki'nin Şekerkaya mevkisi ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisinde sondaj ve zemin etüdü çalışmalarına başlandı.

29 Ekim: AND Pastel, Londra'da gerçekleştirilen European Property Awards'ta 5 ayrı kategorinin tümünde ödüle layık görüldü.

29 Ekim: İstanbul'un göbeğinde yeni bir semt oluşturan Piyalepaşa İstanbul, International Property Awards'ta 4 ödüle layık görüldü.

29 Ekim: Şimdiye kadar pek çok projeye imza atan Huzurlu İnşaat, 31. projesi Turgutlu İhlas Evleri 2. Etap'ı erken teslim etti.

29 Ekim: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara YHT Garı'nın açılışını yaptı.

29 Ekim: Fikirevim Ajansı'nın Başkanı ve Emlaktasondakika.com Genel Yayın Yönetmeni Necmi Çiçekçi, 29 Ekim Resepsiyonu'na katıldı.

Ekim ayında 3,3 milyarlık toplam 8 proje satışa çıktı!

kasim-2016

Kasım

Kasım ayında Emlak Konut GYO şampiyonu Gebze Emlak Konutları 3. Etap oldu. Kasımda Rize-Artvin Havalimanı, Gebze Emlak Konutları 3. Etap, 1. Kısım ihalesi, 'Botanik Park' rekreasyon alanı ticaret ve bölge parkı ihalesi, Gayrettepe-Havalimanı raylı sisteminin ihalesi gerçekleştirildi.

Akzirve Gayrimenkul & Yatırım, Bahçeşehir bölgesinde hayata geçirdiği 2.500 konutluk Strada projesini basına tanıttı.Vadistanbul Bulvar'da sona gelindi. Projenin Bulvar etabı için basın toplantısı düzenlendi. Onur Park Life İstanbul, Azerbaycan'da görücüye çıktı.

Emlaktasondakika.com 3D çekimlere başladı. Sektöre yeni boyut kazandırdık. Gayrimenkul ve emlak haberciliği sektörünün lideri emlaktasondakika.com, farkını ortaya koyan bir yenilikle daha karşınızda.

Vadistanbul projesi, Sign of the City Awards 2016'da en iyi karma proje ödülünü aldı.

Ayrıca Emlak Konut GYO, Ekim 2016 hasılat birincisi 441 milyon 575 bin TL ile Ağaoğlu Maslak 1453 projesi oldu.

1 Kasım: Gayrimenkul sektörünün güvenilir firması Emlak Konut GYO, T.C. İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 5 milyon liralık bağış yaptı.

2 Kasım: Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci deniz üzerine yapılacak havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı için düzenlenen ihalede 11 firma teklif sundu.

3 Kasım: Emlak Konut GYO'nun Gebze'de geliştirdiği Gebze Emlak Konutları 3. Etap Konutları satışa çıktı.

9 Kasım: 3D çekimlere başladık, sektöre yeni boyut kazandırdık. Gayrimenkul ve emlak haberciliği sektörünün lideri emlaktasondakika.com, farkını ortaya koyan bir yenilikle daha karşınızda. emlaktasondakika.com, 3D çekimleriyle hem sektöre, hem de ev almak isteyenlere yeni bir boyut kazandıracak.

10 Kasım: Vadistanbul projesi, Sign of the City Awards 2016'da en iyi karma proje ödülünü aldı.

11 Kasım: Akzirve Gayrimenkul & Yatırım, Bahçeşehir bölgesinde hayata geçirdiği 2.500 konutluk Strada projesini basına tanıttı.

11 Kasım: Giresun Çotanak Arena Stadyumu'nun temeli atıldı

11 Kasım: 15 Ekim'de temeli atılan İstanbul Finans Merkezi'nin çalışmalarının daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesinin temini amacıyla koordinasyon kurulu kuruldu.

12 Kasım: Emlak Konut GYO, Ekim 2016 hasılat birincisi 441 milyon 575 bin TL ile Ağaoğlu Maslak 1453 projesi oldu.

15 Kasım: İstanbul'da toplanma alanı olarak kullanılabilecek toplam 3 bin 567 adet, her birisi 20 hektardan büyük, toplamda 14 bin 399 hektar alan planlandı.

16 Kasım: Vadistanbul Bulvar'da sona gelindi. Basın toplantısı

16 Kasım: Dağ Mühendislik tarafından Başakşehir'de hayata geçirilen Tual Bahçekent projesindeki 58 adet ticari ünitesine 37 milyon 225 bin liralık teklif geldi.

18 Kasım: Emlak Konut GYO'nun yaptıracağı 'Botanik Park' rekreasyon alanı ticaret ve bölge parkı ihalesi yapıldı. İhaleye katılan 6 firmadan Özbek İnşaat ile Taca İnşaat teşekkür ederek ayrıldı.

19 Kasım: İstanbul Yeni Havalimanı terminal binası için "Gelecek Projeler-Altyapı" kategorisinde tasarım ödülü verildi.

20 Kasım: Kars'ta konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinde serbest geçişin başladığını açıkladı.

21 Kasım: 1,850 konut için 4 bin 277 başvurunun yapıldığı Gebze Emlak Konutları 3. Etap'ta kura sonuçları açıklandı.

22 Kasım: Emlak Konut GYO, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda yatırımcılarla buluştu.

22 Kasım: Yavuz Sultan Selim Köprüsü 1 yıllığına sigortalandı.

JLT Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Servet Gürkan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yangın, sorumluluk ve terör teminatları ile sigortalandı.

23 Kasım: İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapmına devam edilen Üsküdar ile Çekmeköy arasındaki metro hattında kullanılacak vagonlar raylara indirildi.

23 Kasım: Atatürk Havalimanı'nda Kuş Tespit Radarı hizmete girdi

23 Kasım:  Onur Park Life İstanbul, Azerbaycan'da görücüye çıktı.

23 Kasım: Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, emlaktasondakika.com Genel Yayın Yönetmeni Necmi Çiçekçi ve Nuri Elibol'un sorularını yanıtladı.

25 Kasım: Gayrettepe-Havalimanı raylı sisteminin ihalesi yapıldı

28 Kasım: Yeni Tip İmar Yönetmeliği'ne 3. Kez ertelendi.

29 Kasım: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Boğaziçi Zirvesi'nde alışveriş merkezlerinde TL ile kira ödeme çağrısında bulundu.

29 Kasım: Gebze Emlak Konutları 3. Etap ihalesinde 5 firma yarıştı

Kocaeli Gebze Emlak Konutları 3. Etap 1. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi anahtar teslim projesi ihalesinde 5 firmadan teklif geldi.

aralik-2016

ARALIK 

Yılın son ayı olmasına rağmen Aralık ayı gayrimenkul sektörü için hareketli geçti. Öneli ulaşım projelerinin hizmete açıldığı, markalı 9 projenin basına tanıtıldığı Aralık ayında gayrimenkul sektörü için önemli gelişmeler yaşandı.

Reklam yüzü Mustafa Ceceli olan Emlak Konut GYO'nun Ankara Mühye projesi Başkent Emlak Konutları basına tanıtıldı.

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen “Başakşehir'in en büyük projesi” 3. İSTANBUL, lansmana çıktı.

Türkerler Holding tarafından inşa edilen Mahall Bomonti İzmir projesi basına  tanıtıldı.

İstanbul'un iş ve finans merkezi Maslak'ta, hayata geçirilen WorkLand, basına tanıtıldı.

Avrupa Konutları markalı projeleri ile ev alacakların güvenini kazanan Artaş İnşaat, 2017'de hayata geçireceği 5 yeni proje olan Avrupa Konutları Yamaevler, Avrupa Konutları Arıcılar, Avrupa Konutları Kale 2 ve Atakent 4'ün B ve C etaplarını basına tanıttı.

25 Aralık'ta Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile açıldı.

Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın katılımı ile açıldı. Erdoğan Ocak ayına kadar geçişlerin 15 TL olacağını ve toplanan gelirin Aile ve Sosyal politikalar bünyesinde, şehitlerin aileleri için açılan hesaba aktarılacağını duyurdu.

Trabzonspor yönetimi, Akyazı Spor Kompleksi'nin adını "Şenol Güneş Spor Kompleksi" olarak belirledi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Akyazı'da yaptırılan spor kompleksi ve stadyumu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

Gebze Emlak Konutları 2. Kısım ihalesine 5 firmadan teklif geldi.

Aralık ayında ayrıca iki üzücü olay meydana geldi. 10 Aralık'ta Beşiktaş Vodafone Arena'nın yakınında bombalı saldırı yaşandı.

Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena Stadyumu'nun yanında bombalı saldırı meydana geldi.

Rus Büyükelçisi  Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara'da bir sergi açılışında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Aralık

1 Aralık: Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen Başkent Emlak Konutları basına tanıtıldı.

2 Aralık: Ankara'da 500 milyon TL'lik bir yatırımla kurulan Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi'nin açılışı bugün yapıldı.

2 Aralık: Emlak Konut GYO'nun Kasım ayı hasılat şampiyonu Gebze Emlak Konutları 3. Etap oldu.

5 Aralık: Esnaftan Cumhurbaşkanı'nın çağrısına 'dövizini bozdur' hamlesi.

5 Aralık: Artaş İnşaat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile AVM'lerindeki kirayı TL'ye çevirdiğini açıkladı.

6 Aralık: Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen “Başakşehir'in en büyük projesi” 3. İSTANBUL, lansmana çıktı.

7 Aralık: İstanbul Mahmutbey'de serbest geçiş sisteminin uygulanmaya başlanmasının ardından gişelerin yıkım çalışmalarına başlandı.

10 Aralık: Beşiktaş Vodafone Arena'nın yakınında bombalı saldırı!

Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena Stadyumu'nun yanında bombalı saldırı meydana geldi.

11 Aralık: Türk Lirası'na sahip çıkma kampanyasına gayrimenkul sektörü de katıldı. Dolar bozdurup ev alana yüzde 5 ila 20 oranında indirim uygulanıyor.

11 Aralık: Avrasya Tüneli'nin ismi belli oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'ne isim bulma süreciyle ilgili son noktayı koydu.

14 Aralık: İstanbul'un iş ve finans merkezi Maslak'ta, hayata geçirilen WorkLand, basına tanıtıldı.

14 Aralık: iki design group'un tasarladığı Piyalepaşa İstanbul, Dünyanın En İyi İç Mimari Tasarımlı Örnek Daire Ödülü'ne layık görüldü.

15 Aralık: Trabzonspor yönetimi, Akyazı Spor Kompleksi'nin adını "Şenol Güneş Spor Kompleksi" olarak belirledi.

18 Aralık: Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Akyazı'da yaptırılan spor kompleksi ve stadyumu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

19 Aralık: Türkerler Holding tarafından inşa edilen Mahall Bomonti İzmir projesi basına  tanıtıldı. Parojenin reklam filminde Murat Boz rol aldı.

19 Aralık: Rus Büyükelçisi  Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara'da bir sergi açılışında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

20 Aralık: Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın katılımı ile açıldı. Erdoğan Ocak ayına kadar geçişlerin 15 TL olacağını ve toplanan gelirin Aile ve Sosyal politikalar bünyesinde, şehitlerin aileleri için açılan hesaba aktarılacağını duyurdu.

20 Aralık: Rönesans Sağlık Yatırım, Elazığ Şehir Hastanesi'ni Türkiye'nin ilk baa2 ratingli proje bonosu ihracı ile finanse etti.

22 Aralık: Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayoluyla birleştiren Avrasya Tüneli'nden ilk araç geçişleri Kazlıçeşme ve Göztepe'den eş zamanlı olarak sabah 07.00'den itibariyle başladı. Kazlıçeşme - Göztepe arası ulaşım 15 dakikaya indi.

24 Aralık: Türkiye ile Rusya arasında dev anlaşma onaylandı. Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinde taraflar anlaştı ve yakın zamanda Rusya'dan Türkiye'ye iki adet boru hattı inşa edilecek.

26 Aralık: Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile açıldı.

27 Aralık: Gebze Emlak Konutları 2. Kısım ihalesine 5 firmadan teklif geldi.

27 Aralık: GS ve Emlak Konut GYO, ek protokol imzaladı.

İstanbul'un değerli bölgelerinden Riva ve Florya'daki iki arazi için 29 Haziran 2016 tarihinde protokol imzalayan Emlak Konut GYO ve Galatasaray Spor Kulübü, söz konusu protokolle ilgili sürecin yürütülmesine yönelik olarak ek protokol imzaladığını açıkladı.

28 Aralık: Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camii, havadan görüntülendi.

28 Aralık: Avrupa Konutları markalı projeleri ile ev alacakların güvenini kazanan Artaş İnşaat, 2017'de hayata geçireceği 5 yeni projeyi açıkladı.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlaktasondakika.com'un hazırladığı Almanak 2016!
  • 31.12.2016 12:36

Emlaktasondakika.com'un hazırladığı Almanak 2016!

Emlaktasondakika.com tarafından hazırlanan, gayrimenkul sektöründe yaşanan ve ya ...

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2017 yayında!
  • 30.12.2017 10:18

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2017 yayında!

Gayrimenkul ve emlak sektörünün bir yılını özetleyen Almanak 2017, emlaktasondak ...

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2016 yayında!
  • 31.12.2016 11:34

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2016 yayında!

Gayrimenkul sektörünün bir yılını özetleyen Emlaktasondakika.com imzalı Almanak ...

2015 yılında gayrimenkul sektöründe neler yaşandı?
  • 30.12.2015 17:14

2015 yılında gayrimenkul sektöründe neler yaşandı?

Emlaktasondakika.com olarak, 2015 yılında inşaat ve gayrimenkul sektörü için öne ...