maritbet girişmaritbet
Ev hanımı olamam dedi, kendi cumhuriyetini kurdu!

Ev hanımı olamam dedi, kendi cumhuriyetini kurdu!

Melita Kaulmandes, ev kadınlığından sıkıldığı için Kamboçya'da 15 bin dolara aldığı adayı adeta ülkeye çevirdi.

Avustralyalı Melita Kaulmandes Hunter hayallerini kurduğu yeryüzü cennetini çevirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Sıradan ev hanımlığından sıkılmaya karar veren bu kadın, Kamboçya'da sadece 15 bin dolara satın aldığı adayı mütevazi bir cennet bahçesine çevirmiş.

Kamboçya'nın Siyam Köfrezi'nde yaşayan halka ise istihdam sağlamış. Ev hanımlığının sıkıcı geldiği sıralarda 15 bin dolara alınan bir adaya yaptığı yatırımla Kamboçya'nın en sevilen girişimcisi olmaya uzanan yolun baş mimarı Melita Kaulmandes Hunter. Tabi çıktığı bu yolda en büyük destekçisi kocası olmuş.

kamboçyada satılık ada

2005 yılında başladıkları bu mütevazi çalışmanın sonucunda ortaya şaheser manzaralı bir otel çıkmış. Günün doğuşu ve batışını izlemek bu adada mümkün. Song Sea Resort ismi ile bilinen bu cennette 27 villa, çok seçenekli mutfak, spa merkezleri, bar ve en büyük güzelliği olan doğa var.

Burada kalmanın bir gecelik bedeli ise 870 dolar. Türk halkının gelir düzeyine bakacak olursak bizi ciddi anlamda zorlayacak bir rakam.

Ancak işletmecinin turist çekme gibi bir derdi yok. Yılın 12 ayı da burada tüm villalar dolu. Geri dönüşüm ile yaratılmış doğal efsane.

Melita Kaulmandes Hunter

Adadaki tüm konaklama yerleri doğal ya da geri dönüştürülmüş malzemeden oluşuyor. Ahşap, taş ve hatta eski teknelerin kalıntıları kullanılmış.

Burada tatil yapmak isteyen kişiler Kamboçya'daki Sihanoukville'a geliyor ve oradan 30 km boyunca tekne ile ilerliyorlar.

kamboçya

Tabi zenginler için durum biraz daha farklı. Direkt bu otele helikopter kiralamak bile mümkün. İşte asıl sevilme nedenleri.

Cehaletten nefret eden çift, yine kendi imkanları ile kurduğu eğitimhanelerde çocuklara ellerinden geldiğince eğitim vermeye çalışıyorlar. Otelin yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçları için merkezde çalışan elemanları var.

kamboçyadaki ada otel

Ülkedeki fakirlik göz önüne alındığında gerçekten çok değerli bir hareket bu. Doğal yiyecekler de var. Tabiki doğal ortamda hemen hemen her şeyin doğal olması gerekiyor. Ancak yetersizlik yüzünden market alışverişi de yapılmak zorunda.

Onedio

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ev hanımı olamam dedi, kendi cumhuriyetini kurdu!
  • 27.06.2015 14:29

Ev hanımı olamam dedi, kendi cumhuriyetini kurdu!

Melita Kaulmandes, ev kadınlığından sıkıldığı için Kamboçya'da 15 bin dolara ald ...