maritbet girişmaritbet
Hasan Akgün: Albatros Parkı, 1979'den beri imara açık!

Hasan Akgün: Albatros Parkı, 1979'den beri imara açık!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, bazı medya kuruluşlarında yer aldığı gibi Büyükçekmece Albatros Parkı'nın imara açılmadığını belirtti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, bazı medya kuruluşlarında yer aldığı gibi Büyükçekmece Albatros Parkı'nın imara açılmadığını belirterek, "Yalan söyledi·ler, basını ve halkı yanılttılar. Çünkü bu arsa 1979'dan bu yana imara açıktır. 17 Haziran Cuma günü Büyükşehir Belediye Meclisi hiçbir yeri imara açmadı" dedi. 

Akgün, Albatros Parkı'nın imara açıldığı iddiasına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "i·mara açıldı" deni·len yerin Albatros mevki·nde bulunan 516 ada 5 numaralı parsel olduğunu ve bu parselin, belediyenin kurulduğu 1957'den bu yana tapulu parseli arasında yer aldığını söyledi. 

Bu alanın 1979'da Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca turizm alanı olarak planlanıp, onaylandığını anlatan Akgün, bu alanda 2000 yılına kadar belediyenin turistik tesislerinin faaliyet gösterdiğini ve eskiyen tesislerin 2000 yılında yeni proje yapımı için yıkıldığını kaydetti. 

Albatros Parkı denilen yerin ise belediyenin bu imarlı arsası ile deniz arasında kalan yaklaşık 170 bin metrekarelik düzenli park alanı olduğunu vurgulayan Akgün, "Yalan söyledi·ler, basını ve halkı yanılttılar. Çünkü bu arsa 1979'dan bu yana imara açıktır. 17 Haziran Cuma günü Büyükşehir Belediye Meclisi, hiçbir yeri imara açmadı. Yapılan işlem, belediyenin 1979'dan bu yana, turizm imarlı arsası üzerinde yapılacak olan inşaatların oranını değiştirerek yüzde 40 otel, yüzde 60 da ticaret ve konut olarak belirledi. Olayın tamamı bundan ibarettir." diye konuştu. 

"Belediyenin mülkü olan alanda yapılaşma oranında değişikliğe gidildi"

Akgün, 170 bin metrekarelik Albatros Parkı'nın imara açılmadığını vurgulayarak, bazı medya kuruluşlarında yer aldığı gibi parkın imara açılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını dile getirdi. 

Büyükçekmece 516 ada 5 nolu parselde (eski 3 ve 4 nolu parseller) iddia edildiği gibi park alanı olmadığını söyleyen Akgün, belediyenin kuruluşundan beri Büyükçekmece Belediyesi'nin tapulu ve imarlı mülkü olan alanda yapılaşma oranında değişikliğe gidildiğini ifade etti. 

Akgün, konuyu gündeme taşıyarak halkı yanıltan kişilerin amaçlarının yeşil ve çevre meselesi değil, kendisinin koltuğu olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti: 
"Bu işin başını çeken CHP Milletvekili Ali Şeker ve yandaşları benim değişmez birkaç muhalifimdir. Hedefleri burada benim koltuğumdur. Büyükşehir Meclisindeki son değişiklikte ret oyu kullanan, Hüseyin Sağ, Esin Hacıalioğlu ve Ferhat Epözdemir de bu muhaliflerin uzantısı olmakla beraber Büyükşehir Belediye Meclisine gelen toplum ve şehrin menfaatine dönük tüm kararlara da muhalefet eden kişilerdir. Büyükşehi·r Mecli·si· bi·rleşerek hi·çbi·r yeri· i·mara açmadı. Ancak bi·rleşerek Büyükçekmece Beledi·yesi·ni·n li·mi·tsi·z i·mar hakkına sahi·p Albatros mevki·ndeki· turi·zm i·marlı arsasının i·marını yüzde 50 i·ndi·rerek 1,5 emsalle sınırlandırdı." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana'da toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı
  • 08.09.2020 09:51

Adana'da toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı

Belediye Otobüsleri ücret tarifesi sivil 2.90 TL, öğretmen 2.40 TL, öğrenci 1,50 ...

Albatros arazisi için icradan satış talebi!
  • 10.01.2018 14:34

Albatros arazisi için icradan satış talebi!

İstanbul Büyükçekmece sahilde yer alan Albatros Parkı arazisi icralık oldu. 30 d ...

CHP Grup Başkanvekili'nden Albatros Parkı açıklaması!
  • 04.05.2017 09:22

CHP Grup Başkanvekili'nden Albatros Parkı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu tarafından, belediyenin Saraçhane ...

Albatros arazisinin satışının iptali isteniyor!
  • 28.04.2017 11:19

Albatros arazisinin satışının iptali isteniyor!

Büyükçekmece Belediyesine ait Albatros Parkı olarak bilinen 30 dönümlük arazinin ...

'Albatros arazisi satıldı, çünkü Araplar rezidans istiyor'
  • 27.04.2017 08:59

'Albatros arazisi satıldı, çünkü Araplar rezidans istiyor'

Büyükçekmece sahilinde yer alan ve çevrecilerin satılmaması için direndiği Albat ...

Albatros arazisinin sahibi Demir İnşaat oldu!
  • 26.04.2017 14:23

Albatros arazisinin sahibi Demir İnşaat oldu!

Büyükçekmece sahilinde en az 6 kere satışa çıkan 30 dönümlük Albatros arazisi De ...