maritbet girişmaritbet
İhlas Yayın Holding Kurucusu Enver Ören hayata veda etti! Kimler ne dedi?

İhlas Yayın Holding Kurucusu Enver Ören hayata veda etti! Kimler ne dedi?

İhlas Holding, İhlas Yayın Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören 'in vefat ettiği haberini alan sevenleri ve dostları Türkiye Hastanesi'ne akın etti

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in yaptığı hizmetler dolayısıyla uzun yıllar hayırla yad edileceğine inandığını bildirdi. 
 
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladığı belirtildi. 
 
Başbakan Erdoğan'ın mesajı şöyle: 
"İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören'in vefatını öğrenmiş olmaktan büyük bir üzüntü duydum. İş hayatının önde gelen isimlerinden Dr. Enver Ören, medya başta olmak üzere birçok sektörünün gelişmesine önemli katkılar sağlamış, örnek kişiliği ve öncülük ettiği değerli hizmetlerle halkımızın gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Merhum Ören, inanıyorum ki yaptığı hizmetler dolayısıyla uzun yıllar hayırla yad edilecektir. Dr. Enver Ören'e Allah'tan rahmet, ailesine, İhlas Holding camiasına, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.'' 
 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül
Hastaneye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Enver Ören ismi Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli bir isimdir” dedi.
 
İhlas Holding, İhlas Yayın Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in vefat ettiği haberini alan çok sayıda seveni Türkiye Hastanesi'ne geldi. Hastaneye gelenler arasında bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Enver Ören ismi Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli bir isimdir. Hayırsever bir isimdir. Binlerce öğrencimize burs vermiştir. Çok değerli müesseseler kurmuştur. Bu müesseselerde çalışan binlerce evladımız vardır, binlerce yurttaşımız vardır.
 
ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM
 
Benim de Enver ağabey ile çok uzun yıllardan beri dostluğum var. Son 15 yılda da Türkiye Hastanesi'nde olsun, müesseselerinde olsun çok güzel diyaloglar kurdum. Ve kendisinden de çok şey öğrendim. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.
 
Enver Ören'in bıraktığı eserlerin önemine dikkat çeken Sarıgül, “Benim için Enver Ören ismi şefkat yoludur, merhamet yoludur. Gerçekten insanlık yoludur. Binlerce öğrencimizin okumasında bursdur. Çok değerli bir isimdir. Ben inanıyorum ki Enver Ören'in bıraktığı eserler ebediyete kadar yaşayacaktır” dedi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız
 
"Türkiye çok önemli bir değerini kaybetti"
 
TGRT Haber'e canlı telefon bağlantısı ile katılan Bakan Taner Yıldız 'Sadece ihlas camiası değil, Türkiye çok önemli bir değerini kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Bir dava adamıydı. Haberi alınca büyük üzüntü duydum. Evinde ailemizle birlikte yatsı namazını eda etmiştik. 80'li yıllardaki birçok ortak dostu birlikte yad etmiştik. O neslin çilesini yakından şahitlik etmiş bir insandı. Zarif bir insan, herkese örnek gururdan uzak bir insandı. Hem bir işadamı olarak garip bir dava adamı zihinlerde güzel bir yer edindi. Allah mekanını cennet eylesin.' dedi.
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler
 
"Hepimizin başı sağolsun..."
 
Türkiye'nin imajının gelişmesinde büyük katkı sağlamıştır. Dünyanın her yerinde dostları vardı. Kendi milletini her zaman önemsedi. Hayırlı bir evlat yetiştirdi. Mücahid Beyin de ondan aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağına inanıyorum. Herkesin başı sağolsun."
 
Anayasa  Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu
 
"Enver Abimizi biz hep abi olarak bildik"
 
Anayasa  Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu: " Enver Abimizi biz hep abi olarak bildik.  Enver Abi Türkiye Gazetesi'ni kurarken büyük sıkıntılar çekti. Yılmadı ve çok çalışarak  o sıkıntıları aştı ve bugünkü İhlas Holding'i kurdu. Daha sonra haber ajansı İHA'yı Türkiye'de ve dünyada marka yaptı. Nur içinde yatsın. Kurduğu gazetenin de çizgisi hep insanları kucaklayıcı oldu ayırımcı olmadı. Abi diye hitap ettiğim bir büyüğümü kaybettim. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun."
 
"Babam gibiydi"
 
Yavuz Özgün canlı yayına telefondan bağlanarak şu sözleri söyledi;
 
"Kendisi ağabeyim babam gibiydi. Bir patron değil bir ağabey bir babaydı bizim için. Mekanı cennet olsun inşallah."
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 
 
"Neslin çektiği çileleri anlattı"
 
Ailemle birlikte evine misafirliğe gittim. Neslin çektiği çileleri anlattı bize. Bugün sahip olduğumuz imkanlara şükretmemiz gerektiğini anlattı bize. Dostça çok güzel bir sohbetimiz olmuştu. Çok zarif bir insan. Herkese örnek gururdan kibirden arınmış bir yapısı vardı. Çok güzel hizmetlere vesile oldu hayatı boyunca. Güzel hatıralar bıraktı. Allah rahmet eylesin diyorum. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi cennetle ödüllendirsin. 
 
"TÜRKİYE BÜYÜK BİR DEĞERİNİ YİTİRDİ"
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in vefatı dolayısıyla yayımladığı taziye mesajında, '''Türkiye büyük bir değerini yitirdi. Türkiye ekonomisine on binlerce insanı istihdam ederek katkılar sunan, İhlas Gurubu ve TGRT camiasının ağabeyi Sayın Enver Ören beyefendinin vefatından büyük üzüntü duydum'' 
 
"Çok Mübarek bir insandı"
 
Enver Ağabey gerçekten de çok mübarek bir insandı. O kadar güzel günlerimiz oldu ki, o kadar güzel ve acı günlerimiz oldu ki. Allah geride kalanlara başta Mücahit Bey'e sabır versin. Allah gani gani rahmet etsin.
 
"Kendisi büyük bir organize lideriydi"
 
İhlas ailesinin gerçekten ihlaslı ağabeyine Allah'tan rahmet diliyorum. İstanbul Valiliği yaptığım 7 yıllık sürede kendisiyle görüşmelerimiz oldu. Kendisini daha önceden de tanıyordum ama daha iyi tanıma fırsatım oldu. Kendisi büyük bir organize lideriydi. Gazetecilikten gelen bir gazete patronu. Mücahit Ören Bey başta olmak üzere ailesine sabır diliyorum. Değerli bir kanı kaybettiniz.
 
Başsağlığı mesajı yayınladı
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ta bir başsağlığı mesajı yayınladı. Topbaş mesajında "Hayatını kaybeden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim" dedi
 
'Herkesin 'Enver Abi'siydi
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in vefatı dolayısıyla yayımladığı taziye mesajında, "Medya sektöründe herkesin 'Enver Abi'si olan rahmetli Enver Ören binlerce kişiye istihdam sağlayan, Türkiye'ye değer katan bir işveren, gazeteci, örnek bir insandı. Türkiye, yeri doldurulamayacak, değerli bir insanı kaybetti" dedi.
 
Ekonomi Bakanı Çağlayan, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Mesajında, "Ülkemizin değerlerinden, Türkiye Gazetesinin kurucusu,
 
İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı, değerli insan Enver Ören'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim" ifadesini kullanan Bakan Çağlayan, şunları kaydetti:
 
"Medya sektöründe herkesin 'Enver Abi'si olan rahmetli Enver Ören binlerce kişiye istihdam sağlayan, Türkiye'ye değer katan bir işveren, gazeteci, örnek bir insandı. Türkiye, yeri doldurulamayacak, değerli bir insanı kaybetti.
 
Bıraktığı eserleriyle anılacak olan rahmetli Enver Ören'e Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm sevenlerine, ailesine, TGRT, Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı çalışanlarına ve medya dünyasına başsağlığı diliyorum. 74 yıllık yaşamı boyunca 'Enver Abi' olarak bilinen rahmetli Enver Ören'in mekanı cennet olsun."
 
Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk
 
Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören'in vefatı nedeniyle AA çalışanları adına başsağlığı mesajı yayımladı. 
 
Öztürk, Türkiye'nin önemli bir değerini yitirdiğini belirttiği mesajında, şunları kaydetti: 
"İş hayatının önemli simalarından, medya dünyasının abisi Ören'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hayatı boyunca önemli eserlere imza atan Ören, kurduğu gazete, televizyon ve ajansla basın sektörüne kadrolar yetiştirilmesini sağlamıştır. 
 
Anadolu Ajansı çalışanları olarak Ören'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz."
 
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış
 
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dün akşam vefat eden iş adamı Enver Ören'i bu ülke için bir değer olduğu kaydetti. 
 
Bakan Bağış, Pendik Green Park Otel'de düzenlenen ''AB Yolunda Türk Denizcilik Sektörü Sempozyumu''ndan ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, iş adamı Enver Ören'in vefatına ilişkin değerlendirmede bulundu. 
 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, şöyle konuştu: 
"Enver Ören bu ülke için gerçekten bir değerdi. Birçok özelliği vardı ama benim için en önemli özelliği, milli değerlerinden taviz vermeden küresel bir vizyonu ortaya koyan bir lider olmasıdır. Dünyanın her yeriyle iş yapabilen, dünyanın her yerinde ortakları olan, müttefikleri olan, dostları olan ama kendi değerlerinden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın onurundan hiçbir zaman taviz vermemiş, gerçekten diklenmeden dik durabilen bir iş adamımızdı. Birçok kişinin üzerinde hakkı vardır, emeği vardır. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.'' 
 
KOBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özgenç
 
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özgenç, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Enver Ören'in, iş ve medya dünyasında aktif rol alarak, istihdam ettiği ve çevresindeki kişilerle birlikte yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda proje ürettiğini belirtti. 
 
Ören'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınlayan Özgenç, şunları kaydetti: 
''Bizler KOBİDER ailesi olarak yakinen tanıdığımız, bir çok faaliyetini bildiğimiz değerli büyüğümüz, hizmet ehli insan Enver Ören Bey'e Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine, ailesine, TGRT, Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı mensuplarına, iş ve basın dünyasına başsağlığı diliyorum. 
 
İş ve medya dünyasında aktif rol alarak, istihdam ettiği ve çevresindeki kişilerle birlikte gerek yurt içi gerek yurtdışı bir çok proje üreterek ve uygulamaya koyarak iş ve basın alanında bir çok ödül almış başarılı ve inançlı bir insandı.''
 
Enver Ören kimdir?
 
Enver Ören, 10 Şubat 1939 tarihinde Denizli'nin Honaz nahiyesinde dünyaya geldi. Babası Nazif Efendi, annesi ise Melike Hanımdı. İlk ve orta tahsilini Denizli'de tamamlayarak Kuleli Askeri Lisesine, oradan da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesine girdi. 1961 yılında lisans öğrenimini tamamladıktan sonra birbuçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere İtalya'ya gitti. Dönüşünde bir müddet İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı.
 
1970 yılında üniversiteden ve akademik hayatından ayrılarak gazeteciliğe başladı. Çıkardığı gazete önce Hakikat Gazetesi sonra Türkiye Gazetesi adını aldı. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan olan Enver Ören Dilvin Ören ile evliydi.
 
İhlassondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hindistanlılar Enver Ören adına ilkokul ve medrese yaptırıyor!
  • 22.03.2013 09:47

Hindistanlılar Enver Ören adına ilkokul ve medrese yaptırıyor!

Hintliler, sağlığı boyunca Hindistan'daki Müslümanları hiç ihmal etmeyen ve çeş ...

Türkiye'nin büyük şirketleri Enver Ören için taziye ilanı yayınladı!
  • 24.02.2013 09:24

Türkiye'nin büyük şirketleri Enver Ören için taziye ilanı yayınladı!

Geçtiğimiz günlerde vefat eden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören i ...

Enver Ören, Eyüp Sultan Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı!
  • 23.02.2013 17:13

Enver Ören, Eyüp Sultan Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı!

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı, merhum Enver Ören Eyüp Sultan Camii'nde so ...

Enver Ören'in vefatı sosyal medyada yankı buldu!
  • 23.02.2013 10:57

Enver Ören'in vefatı sosyal medyada yankı buldu!

İhlas Holding Kurucusu Engin Ören'in hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medy ...

İhlas Yayın Holding Kurucusu Enver Ören hayata veda etti! Kimler ne dedi?
  • 23.02.2013 08:29

İhlas Yayın Holding Kurucusu Enver Ören hayata veda etti! Kimler ne dedi?

İhlas Holding, İhlas Yayın Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören ...

Enver Ören kimdir?
  • 22.02.2013 23:54

Enver Ören kimdir?

Türkiye Gazetesi başta olmak üzere İhlas Holding'in kurucusu ve sevenlerinin Env ...