maritbet girişmaritbet
İlk kez Isparta'da yapıldı!

İlk kez Isparta'da yapıldı!

Türkiye'de ilk kez pazar yeri çatısına 250 kilovat gücündeki güneş enerji santrali, Büyükkabaca Belediyesi tarafından yapıldı.

Isparta Senirkent Büyükkabaca Beldesi'nde yer alan pazar yerinin çatısına, güneş enerji santrali kuruldu. Kurulan 250 kilovat gücünde güneş enerji santrali hakkında Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, tek belediye olduklarını açıkladı.

Santral hakkında Temurçin şu açıklamalarda bulundu:

Yenilenebilir enerji son yılların trend yatırım faaliyetlerinden biri. Ülkemiz de güneş enerji verimliliğinin en yüksek olduğu ülkelerden biri. 'Altın hilal' dediğimiz Konya-Karapınar, Burdur, Afyonkarahisar, Antalya hilali içerisindeki en yüksek güneş verimliliği olan bölgede yaşıyoruz. Büyükkabaca da bundan faydalansın istedik. Belediyelerin en büyük gider kalemlerinden birisi personel, diğeri enerji gideri. Enerji maliyetimizi azaltmak için, buradan artırdığımız kaynakları yeni yatırımlara dönüştürmek için bu projeye 2 yıldır çalışıyorduk. Allah nasip etti. Isparta'da mahalli idareler dalında yenilenebilir enerji projesini hayata geçiren ilk belediye biziz. 250 kilovat gücünde, 880 panelden oluşan çatı projesi olarak gündeme giren ve yaklaşık 1.2 milyon TL'ye mal olan projemizi hayata geçirdik. Yıllık 50-60 bin dolar karımız olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlk kez Isparta'da yapıldı!
  • 27.01.2017 13:31

İlk kez Isparta'da yapıldı!

Türkiye'de ilk kez pazar yeri çatısına 250 kilovat gücündeki güneş enerji santra ...