maritbet girişmaritbet
İMMİB Tasarım Yarışmaları’nda Türkiye ve İstanbul’u markalaştıracak tasarımlar ödüllendirecek!

İMMİB Tasarım Yarışmaları’nda Türkiye ve İstanbul’u markalaştıracak tasarımlar ödüllendirecek!

Dokuz yıldır aralıksız devam eden ve sonuçları tasarım dünyası tarafından merakla beklenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları için bu yıl da birbirinden değerli 296 proje yarıştı

Dokuz yıldır aralıksız devam eden ve sonuçları tasarım dünyası tarafından merakla beklenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları için bu yıl da birbirinden değerli 296 proje yarıştı. Kazanan 29 projenin sahibi, 19 Haziran 2013, Çarşamba günü İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleşecek törenle ödülleriyle buluşacak

“Bu topraklardan niye daha fazla dünya markası çıkmasın?” sorusunun yanıtını arayan İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri, dokuz yıl önce ‘İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nı başlattı. Türkiye'nin markalaşma sürecinde tasarımın ilk şartlardan biri olduğunu ortaya koyan İMMİB'in düzenlediği Endüstriyel Tasarım Yarışmaları, hem genç tasarımcıların hem de profesyonellerin merakla beklediği bir yarışma haline geldi. Bu yıl ‘Engelliler, Yaşlılar ve Çocuklar için Tasarım' ve ‘İstanbul İçin Hediyelik Eşya' özel konsept kategorisi başlıklarıyla hayata geçirilen yarışmaya toplam 296 proje başvurdu. Yarışmanın kazananları, 19 Haziran 2013, Çarşamba günü İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenecek törenle ödülleriyle buluşacak.

Profesyonel tasarımcılar ve öğrenciler bu yıl yarışmaya ‘İstanbul İçin Hediyelik Eşya', Metalden Mamul Ürünler, Plastikten Mamul Ürünler ve Elektrikli Küçük Aletler kategorilerinde başvurdu. Yerli ve yabancı önemli tasarımcıların ve endüstriden isimlerin yer aldığı jüri, başvuran 296 proje arasından 29'unu ödüle layık buldu.

Yurt dışında eğitim bursu

Tasarımcıları desteklemek için düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda bu yıl toplam 212 bin TL ödül dağıtılacak. Yarışmanın her bir profesyonel kategorisinde, birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 7 bin TL ve mansiyon ödülü olarak 4 bin TL ödül verilecek. Öğrenci kategorisinde ise birinciye 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ve mansiyon ödülü olarak 2 bin TL ödül dağıtılacak. Ayrıca dereceye giren yarışmacılar, Ekonomi Bakanlığı'nın yarışmaya tanıdığı kontenjan kapsamında yurt dışı eğitim bursundan yararlanacak.

Bugüne kadar 5 tasarımcının eseri üretildi

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları Ödül Töreni, bu yıl dokuzuncu kez düzenlenecek. 2005 – 2012 döneminde hayata geçirilen yarışmalara 2 bin 500'den fazla proje başvurdu. Başvuran eserlerden 278'i ödül kazandı. 12 tasarımcı yurt dışı eğitim bursundan faydalandı. 5 tasarımcının ürünü ise özel sektör tarafından üretildi. Bu yıl eklenen İstanbul İçin Hediyelik Eşya Kategorisi ile birlikte bu sayının önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İMMİB Tasarım Yarışmaları’nda Türkiye ve İstanbul’u markalaştıracak tasarımlar ödüllendirecek!
  • 29.05.2013 14:07

İMMİB Tasarım Yarışmaları’nda Türkiye ve İstanbul’u markalaştıracak tasarımlar ödüllendirecek!

Dokuz yıldır aralıksız devam eden ve sonuçları tasarım dünyası tarafından merakl ...