maritbet girişmaritbet
İnşaat sektöründe kadın yönetici sayısı artıyor

İnşaat sektöründe kadın yönetici sayısı artıyor

Erkek işi olarak bilinen ve çoğunluğu erkekten oluşan inşaat sektörü, kadın yönetici sayısını artırmaya devam ederek daha büyük başarılar elde ediyor.

En üst kademeden en alt kademeye kadar erkek egemenliği olan inşaat sektöründe dengeler değişiyor. Günümüzde; mimarından teknisyenliğe kadar birçok kadının yer aldığı inşaat sektöründe, genel müdürlükten CEO'luğa kadar üst kademelerde çalışan kadın sayısının 20 olduğu açıklandı.

İnşaat sektörünün kadın yöneticileri, sektördeki kadın sayısının az olmasının sebeplerini söyleyerek, düşüncelerini paylaştılar.

Tekfen Holding Emlak Geliştirme Grubundan sorumlu başkan yardımcısı Zeynep H. Akdilli

Tekfen gayrimenkul geliştirmeyi ne kapsamda görüyor ise benim de görev tanımımda o kapsam var. Yani arsadan başlayarak uygun proje geliştirilmesi, yapım aşaması ve sonrasında pazarlama, satış ile gayrimenkulün işletilmesi kadar geniş bir yelpaze.

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer

İnşaatın sektörünün erkek işi olarak görünen bir meslek dalı. Bu nedenle inşaat sektöründeki kadın yönetici sayısı az.

Aksoy Holding, Turcas Petrol, Aksoy Gayrimenkul Yatırım Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Banu Aksoy Taraklı

Çoğunluğu kadınlardan oluşan bir ekiple gayrimenkul projelerini yönetiyoruz. Erkek egemen bir sektör olarak algılanan inşaatta kadınların projelerdeki titizliği avantaja dönüşüyor.

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sıla Cılız İnanç

Sektörde ilk yıllarını atlatan kadınlar, genelde oldukça başarılı olabiliyor. İnşaat, erkeklerin kadınlara en çok destek verdiği sektör.

Tahincioğlu Gayrimenkul Proje Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Yezdan Kanaat

Fiziksel saha koşullarının zorluğu nedeniyle kadınlar daha çok şantiyelerin teknik ve dizayn ofisleri ile merkez ofislerinde çalışmayı tercih ediyor.

3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün

İnşaat sektöründe zorluk yaşamak bir yana avantajlarını yaşıyoruz. Eve hayat veren kadındır. Kadınlar o evi ev yapan unsurları çok iyi biliyor.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektöründe kadın yönetici sayısı artıyor
  • 23.01.2017 09:51

İnşaat sektöründe kadın yönetici sayısı artıyor

Erkek işi olarak bilinen ve çoğunluğu erkekten oluşan inşaat sektörü, kadın yöne ...