maritbet girişmaritbet
İstanbul Metro’da “Kınalı Kuzular” Çanakkale Ruhu’nu yaşattı

İstanbul Metro’da “Kınalı Kuzular” Çanakkale Ruhu’nu yaşattı

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul’da yaşatılarak duygu dolu anlar yaşattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Şirketlerinden Metro İstanbul, Çanakkale Deniz Zaferlerini bir dizi etkinlikle kutladı. Şanlı tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdıran “Kınalı Kuzular” Metro İstanbul'da yolcularla buluşarak, hikâyelerini kendi ağızlarından anlattı. Yenikapı İstasyonu'nda gerçekleşen etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Kınalı Kuzular, yemek karavanalarını da Metro İstanbul yolcularıyla paylaştı. 

Çanakkale Savaşı'nda cephede savaşan askerleri temsilen dönemin asker kıyafet ve teçhizatlarıyla kuşanmış Kınalı Kuzular, trende yolculuk yaptı ve yolcularla sohbet etti. “Çanakkale türküleri” söyleyen ve cephedeki bir günlük yemeği temsilen hoşaf ve arpa ekmeği dağıtan Kınalı Kuzuların 1915 Çanakkale Savaşı konulu tiyatro gösterisi de Metro İstanbul yolcuları tarafından büyük beğeniyle izlendi.

Yenikapı'daki ana programın haricinde Çanakkale Zaferi'ni kazanan şanlı ecdadımızın mücadelesini ve zaferinin büyüklüğünü anlamak için Ünalan, Kirazlı ve Edirnekapı metro istasyonlarında da gün boyu hoşaf ve arpa ekmeği ikram edildi ve Çanakkale Ruhu, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılında Metro İstanbul'da yaşatıldı.

Yenikapı Metro İstasyonu'ndaki etkinliğe katılan İBB Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu, “İBB Metro İstanbul olarak, tam 102 yıl önce tarihin dönüm noktası olan zaferimizi yeniden canlandırarak vatandaşlarımızın empati yapmasını sağlamayı ve Çanakkale Ruhu'nu yeni nesle hatırlatmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Metro’da “Kınalı Kuzular” Çanakkale Ruhu’nu yaşattı
  • 18.03.2017 16:27

İstanbul Metro’da “Kınalı Kuzular” Çanakkale Ruhu’nu yaşattı

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İsta ...