maritbet girişmaritbet
İzmir Optimum 105 milyon euroluk yatırım ile büyüdü!

İzmir Optimum 105 milyon euroluk yatırım ile büyüdü!

Rönesans Gayrimenkul, İzmir Optimum'u 105 milyon euroluk yatırım ile outlet konseptinden çıkarıp AVM'ye çevirdi.

Türkiye'nin 3. büyük şehri İzmir'in, şehir merkezi ve Adnan Menderes Havalimanı arasında konumlanmış olan Gaziemir ilçesinde yer alan İzmir Optimum büyüme ve dönüşüm projesiyle genişleyerek toplam 86 bin 000 metrekarelik kiralanabilir alana ulaştı. Marka karmasına dünyaca ünlü ve alışveriş severlerin gözde markaları Zara, Stradivarus, Pull&Bear, Bershka, H&M, Under Armour, Vakko Butik, Guess , Beymen Club, W Collection, Oleg Cassini, Damat&Tween, Mothercare, Mac, Loccitane, Happy Moon's, Hayal Kahvesi, Kiko, Soobe gibi yeni markaları ekleyen AVM, var olan 160 mağaza sayısına 90 yeni mağaza daha ekleyerek toplam mağaza sayısını 250'ye çıkardı.

Yenilenen İzmir Optimum lansmanı, Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş ve Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek, “30 Mart 2012 tarihinde açılan İzmir Optimum Outlet, 5 yıl sonra 31 Mart 2017 tarihinden itibaren outlet konseptinden çıkarak regular bir AVM olarak hizmet vermeye başlıyor. Yapılan her yatırımın ayrı bir öneme sahip olduğu özel zamanlardan geçiyoruz. Ülke ekonomisine ve geleceğine olan güvenimizle yeni yatırımlar planlarken, var olan yatırımlarımızı sonuçlandırmak için çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın elbette maddi bir karşılığı var. Ancak bizi en çok insan hayatına doğrudan dokunarak güzellik katan işlerin yarattığı değerler ve müşteri memnuniyeti tatmin ediyor. Burada birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz İzmir Optimum AVM de bu çalışmalardan bir tanesi. Bu alışveriş ve eğlence merkezinin İzmir'e ve Ege Bölgesi'ne değer katacağını umuyor, başta tüm İzmirliler olmak üzere hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Kiralanabilir alan 58 binden 86 bin metrekareye genişletildi” 

Şimşek konuşmasında “Bugün, Türkiye genelinde 7 ilde Optimum, Piazza ve Kozzy markalı 8 AVM ile hizmet verdiğimiz Rönesans Gayrimenkul olarak, İzmir'de büyük bir gelişim ve dönüşüme imza attık. 2012 yılından bu yana İzmir'de outlet konseptinde ziyaretçilerini ağırlayan, İzmir'in en popüler alışveriş merkezi İzmir Optimum Outlet AVM, outlet konseptinden regular AVM'ye dönüştü. Herkesin yatırımlarını askıya almayı düşündüğü bir dönemde 105 milyon Euro'luk bir yatırımla İzmir Optimum kiralanabilir toplam alanı 58.000 metrekareden 86.000 metrekareye, AVM'nin total alanı ise 138 bin  metrekareden 228 bin  metrekareye ulaştı. Sadece İzmir özelinde mevcut durumda 1954 kişinin istihdamına katkı sağlarken,  İzmir Optimum'un büyüme ve dönüşüm projesi ile 1.000 kişiye daha istihdam sağlayabileceğiz. Yıllık ziyaretçi sayısının 12 milyondan 16 milyona çıkmasını öngördüğümüz İzmir Optimum'da, marka karmasını artırarak dünyaca ünlü birçok markayı bünyemize kattık. Değişim projesiyle var olan 160 mağaza sayısına 90 yeni mağaza daha eklenerek toplam mağaza sayısı 250'ye çıkarttık. Giyim kategorisinde; Koton Jeans, NaraMaxx, Oleg Cassini kişisel bakım kategorisinde; Kiko, Kiehl's, Nyx Cosmetics, Ayakkabı kategorisinde; Shoes & More, Yeme içmede ise Happy Moons İzmir'de ilk kez Optimum'da yer alacak” dedi. 

Şimşek sözlerine, “İzmir Optimum, büyüme ve outletten regulara dönüşüm projesiyle birlikte, Ege Bölgesi'nin de en büyük alışveriş ve yaşam merkezi haline geldi. 250 mağazası, 1.600 ek araç kapasitesi ile 3.000 araçlık yeni otopark alanı, bünyesinde ilk kez hizmete girecek spor kulübü, 10'dan fazla açık teraslı yeni restoranı ve kafesi, buz pisti, sineması, bowling ve diğer çocuk oyun alanları ile yepyeni bir Optimum'u hizmete açıyoruz. İzmir Optimum'da ziyaretçilerimizin hizmetine sunmaktan heyecan duyduğumuz yeniliklerin arasında, özel tasarlanmış çocuk oyun parkları da ayrı bir yer tutuyor. Farklı yaş gruplarından çocukların zihinsel zeka ve el becerilerinin gelişmesine yardımcı olacak, hem kum hem de çimende oynama imkanı tanıyacak,  3.000 metrekarelik 2 yeni çocuk oyun parkı da projemizin en önemli yenilikleri arasında. Aynı zamanda, Otizimli çocuklar için özel olarak tasarlanmış oyuncakların bulunacağı bir alan da yaratıldı” diyerek devam etti.

“1,7 milyar Euro'nun üzerinde yatırımımız mevcut”

Toplantıda Rönesans Gayrimenkul'ün yeni yatırımlarından bahseden Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, “Sizlere kısa ve orta vadede hayata geçireceğimiz 7 yeni projemizden biraz bahsetmek isterim. Kısa ve orta vadede hayata geçireceğimiz 7 yeni projemiz Hilltown, Piazza Maltepe, Karşıyaka, Antalya Kozzy, Bursa AVM, Konak, Turan için 1,7 milyar Euro'nun üzerinde bir yatırımımız mevcut. Üç yıl içinde İstanbul Küçükyalı ve Maltepe'de, İzmir Karşıyaka ve Bayraklı'da, Bursa Nilüfer'de alışveriş merkezi projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Küçükyalı'da gerçekleşecek Hilltown projemizin inşaat çalışmaları tüm hızla devam ediyor. İnşaatın yüzde 75'inin tamamlandığı bu proje, içinde alışveriş caddelerinin olduğu, insanların zaman geçirebileceği açık alanların bolca yer aldığı bir konseptte olacak. Toplam kiralanabilir alanı 63 bin metrekare olan Hilltown, farklı konseptiyle misafirlerine Eylül 2017'de kapılarını açacak. Piazza Maltepe'deki projemizde de aynı şekilde inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Burada da toplam kiralanabilir alan 56 bin metrekaredir. Karma kullanıma sahip projede; konut ve ofis bloğu yer alacak. Konut bloğunun %67'sinin satışı tamamlandı. Bu yıl içerisinde teslim edilmesi planlanan Maltepe projesinin orta bölümünde, insanların keyifli zaman geçirecekleri, konserlerin ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği, bir açık alan bulunuyor. Toplam kiralanabilir alanları 63 bin metrekare olan İzmir Karşıyaka ve 50 bin metrekare olan Bayraklı projelerinin konsept ve projelendirme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

”Yeni projelerle 8 bin kişiye istihdam sağlayacağız”

Rönesans Gayrimenkul olarak entegre iş anlayışına sahip olduklarını dile getiren Murat Özgümüş, “Rönesans Gayrimenkul olarak anahtar teslim işlere imza atıyoruz. Arsa geliştirme, proje geliştirme, kiralama, işletme ve varlık yönetimi süreçlerini de biz sürdürüyoruz. Yeni açılacak olan alışveriş merkezlerinde yaklaşık 8 bin kişiye istihdam imkanı sağlanabileceğini şimdiden söyleyebiliriz” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans’ın Rusya’daki projesi ödüle doymuyor!
  • 26.09.2020 13:55

Rönesans’ın Rusya’daki projesi ödüle doymuyor!

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan Rönesans, yurt dışında gerçekleştirdiği ...

Maltepe Piazza AVM kapılarını açtı
  • 27.04.2018 16:55

Maltepe Piazza AVM kapılarını açtı

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin "kesintisiz yaşam" felsefesiyle tasarladığı ...

Rönesans Gayrimenkul, vergi rekortmenleri listesinde!
  • 11.04.2018 09:52

Rönesans Gayrimenkul, vergi rekortmenleri listesinde!

2017'de Ankara'da En Yüksek Beyanda Bulunan Gelir ve Kurumlar Vergisi Mükellefle ...

Piazza’da 60 ay sıfır faiz kampanyası!
  • 09.03.2018 09:59

Piazza’da 60 ay sıfır faiz kampanyası!

Rönesans Gayrimenkul tarafından inşa edilen Piazza’da fiyatlar 641 bin TL’den ba ...

Piazza'da peşin alımlarda çifte kampanya!
  • 18.12.2017 13:41

Piazza'da peşin alımlarda çifte kampanya!

Rönesans Gayrimenkul imzalı Piazza’da yıl sonuna özel peşin ödemelerde yüzde 12 ...

Piazza daire fiyatları ne kadar?
  • 15.11.2017 14:53

Piazza daire fiyatları ne kadar?

Rönesans Gayrimenkul tarafından, İstanbul Maltepe’de hayata geçirilen Piazza’da ...