maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş AK Parti Ümraniye seçim irtibat bürosunu açtı

Kadir Topbaş AK Parti Ümraniye seçim irtibat bürosunu açtı

Topbaş, Ümraniye'de seçim turu yaptıktan sonra Alemdağ Caddesi'nde AK Parti'nin seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye'ye gelecek dönem tünel yol, kavşak, yeni yol ve otopark gibi yatırımlar yapacaklarını belirterek, "Ümraniye'den Bostancı'ya Kadıköy-Kartal Metrosu'na da bağlantı yapacağız" dedi. Açılışta vatandaşlara hitap eden Kadir Topbaş, dertlerinin İstanbul'a hizmet etmek olduğunu kaydederek, İstanbul'u planlı bir şehir haline getirdiklerini ve yatırımlarını bu planlar doğrultusunda yaptıklarını anlattı. "Yağmurların, bereketin bol olduğu bugünlerde inşallah barajlarımız da dolacak. Birileri yağmur için bile 'niye yağıyor' diyebilir. Ama biliyoruz ki Rabbim dağına göre kar verir" diyen Topbaş, geçmişte bir bardak suya muhtaç İstanbul'dan 15 milyon insana ve kuraklığa rağmen su sıkıntısı olmayan bir şehre gelindiğini söyledi. İstanbul'un altını demir ağlarla ördüklerini ifade eden Topbaş, şöyle devam etti: "Dünyada bu kadar yoğun metro yapan bir şehir ve bu kadar hızla metro yapan bir ülke yok. Metronun bir kilometresinin maliyeti 100 milyon lira, harcanan parayı düşünün. İnşaatı hızla devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nu 38 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacağız. Bu metronun yapım hızı da bir dünya rekoru. Ümraniye'ye, Çekmeköy'e ve Alemdağ'a metro gelecek denilseydi inanır mıydınız? 

Metro bittiğinde Ümraniye'den Üsküdar'a, Kartal'a ve Avrupa yakasındaki istediğiniz noktaya, hızlı ve konforlu bir şeklide gidebileceksiniz. Ümraniye'ye tünel yol, kavşak, yeni yol ve otopark gibi daha ne ihtiyaç varsa, önümüzdeki dönem yapacağız. Ümraniye'den Bostancı'ya Kadıköy-Kartal Metrosu'na da bağlantı yapacağız."

"Yüzünün renginin nasıl olacağını merak ediyorum"
Topbaş, "İstanbul'a 10 yılda 60 milyar lira, sadece Ümraniye'ye ise 2 milyar 314 milyon liralık yatırım yaptık. İstanbul'da yüz metrekarelik evinizin bahçesinde yapamayacağınız kadar park bahçe düzenlemesini, şehrin her noktasında yapıyoruz" diye konuştu.

İstanbul'un tamamını yeşilliklerle donattıklarını aktaran Topbaş, şunları kaydetti: "Ümraniye'de ve İstanbul'da, yarın dünden çok daha farklı ve güzel olacak. İstanbul'da istikrarın devamını, trafiği bitirecek yatırımların ve metroların devamını istiyorsanız, bizi üçüncü dönemimizde de destekleyin. Desteğiniz devam ettiği müddetçe hizmetlerimiz devam edecek. Bizim için söz namustur, yerde bırakmayız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak, yatırım ve hizmete dönüştürüyoruz. Birileri saygıda kusur etse de biz aldırmayız. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Sizler bunları çok iyi değerlendiriyorsunuz. İnanıyorum ki vatandaşlarımız vefa duygusuyla, hizmeti aşk olarak gören AK kadrolara yetkiyi verecektir. Birilerinin 30 Mart akşamı yüzünün renginin nasıl olacağını merak ediyorum." 
?
"Ufukları, yaptıklarımıza yetişmez"
Büyükşehir Belediyesi olarak devlet ölçeğinde büyük yatırımlar yaptıklarına işaret eden Topbaş, "İstanbul bizi ve hizmetlerimizi biliyor. Başkalarının ufukları, yaptıklarımıza yetişmez. Bolu tüneli 17 yılda tamamlanabildi. Biz İstanbul'a çok kısa sürede, tünel yollar yaptık. Dünyanın yakından takip ettiği ve gıpta ettiği İstanbul'u üçüncü kez yönetmek için sizden yetki talep ediyoruz. Kalan sorunları da bir bir bitireceğiz" şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...