maritbet girişmaritbet
Kale Grubu'ndan 145 milyon liralık tesis

Kale Grubu'ndan 145 milyon liralık tesis

Kale Grubu tarafından yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse tesislerinin açılışı gerçekleştirilirken, sinterflex fabrikasının da temeli atıldı.

Kale Grubu'nun 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri, Çan ilçesinde ikinci gün düzenlenen açılış ve temel atma töreniyle devam etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın katıldığı ve fabrikanın konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, grubun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur'un şiar edindiği Çanakkale ruhuyla sanayi yolculuğuna hızlanarak devam ettikleri söyledi.

Okyay, 59 yıl önce İbrahim Bodur'un diktiği fidanın büyüdüğünü, köklerinin nüfusu 1.000 olan bir ilçeden önce Türkiye'ye, sonra dünyaya yayılan bir çınara dönüştüğünü kaydetti.

Ülkece atlatılan darbe girişiminden sonra demokrasiye her zamankinden daha güçlü sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Okyay, şöyle devam etti:
"Artık yaraları sarma ve bütünleşme zamanı. Şimdi, ülkemizin geleceğine güvenle bakma, üzerimize düşeni itidalli ve tedbirli şekilde yapma zamanı. Ülkemiz bu tür iptidai kalkışmaların akla dahi getirilemeyeceği güç ve büyüklüğe gelinceye kadar hep birlikte, demokrasimiz adına, müreffeh yarınlar için el birliği ile çalışmalıyız. Kale Grubu'nun da bayraktarlarından olduğu Türk özel sektörü, dün olduğu gibi yarın da daha müreffeh bir ülke için canla başla çalışmaya devam edecek."

3 tesisin yatırım tutarı 145 milyon lirayı bulacak

Konuşmalardan sonra Bakan Özlü ve beraberindeki heyet fabrikayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra kurdela kesim töreni gerçekleştirildi.

Bu törende fabrika hakkında teknik sunum yapıldı. Sunum sonrası kurdele kesim işlemi gerçekleştirildi. Yeni tesisler için kurban kesildi.

Açılışı gerçekleştirilen granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesisleri ile temeli atılan sinterflex fabrikasının toplamda 145 milyon liralık yatırım tutarını bulacağı kaydedildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kale Grubu'nun düzenlediği basın toplantısı yayında
  • 09.04.2014 11:15

Kale Grubu'nun düzenlediği basın toplantısı yayında

Kale Grubu genel değerlendirme yapmak amacıyla toplantı düzenledi. Toplantıdan ö ...

Daire Kartal'da 2 yıl kira garantisi fırsatı sunuluyor
  • 23.11.2018 15:55

Daire Kartal'da 2 yıl kira garantisi fırsatı sunuluyor

Bodur Gayrimenkul, Daire Kartal projesinde yeni bir kampanya başlattı. ...

'Düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanına ihtiyaç var'
  • 27.07.2018 13:23

'Düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanına ihtiyaç var'

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, inşaat sektörü ile ilgili önemli açıklama ...

Bizim Evler Güzelce yüksek yatırım potansiyeli taşıyor
  • 12.06.2018 15:57

Bizim Evler Güzelce yüksek yatırım potansiyeli taşıyor

İhlas Yapı’nın Kale Grubu ile hayata geçirdiği Bizim Evler Güzelce Büyükçekmece’ ...

Çanakkale'nin akıllı şehir olması için kolları sıvadılar!
  • 22.02.2017 10:38

Çanakkale'nin akıllı şehir olması için kolları sıvadılar!

Kale Grubu ve Türkiye Bilişim Vakfı, Çanakkale’nin akıllı şehir haline dönüşmesi ...