maritbet girişmaritbet
Kalemdar Camisi ve Külliyesi’nin temeli atıldı

Kalemdar Camisi ve Külliyesi’nin temeli atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yaptırılan Kalemdar Camisi ve Külliyesi’nin temeli atıldı.

Osmangazi ilçesine bağlı Yunuseli bölgesindeki yapının temel atma töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın en büyüğü olacak mabedin tamamlandığında ibadet edebilmenin yanında geleneksel değerlerin de yaşatılacağı çevresine hayat veren bir yapı halini alacağını söyledi.

Kalemdar Camisi ve Külliyesi'nin temel atma töreni, Akyıldız bölgesinde yapıldı. Törene Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay, İl Müftüsü İzani Turan ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, camilerin halkın toplanma yerleri, ibadethane ve sosyal hayatın can damarları olduğunu kaydetti. Türk kültüründe camilerin hiçbir zaman sadece ibadet yapılıp kapılarına kilit vurulan yerler olmadığını dile getiren Başkan Altepe, bu alanların ibadetin yanında hem bir eğitim kurumu hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerin merkezi mekanlar olduğunu ifade etti. Son zamanlarda oturan külliye kavramının zenginleşmesiyle birlikte ibadet alanlarının toplumsal yapının gerekleriyle donatılan mekanlar halini aldığını söyleyen Başkan Altepe, “Artık camilerimiz; sosyal alanlardan eğitim imkanlarına, toplantı salonlarından, internet hizmetlerine kadar çağın gerektirdiği tüm donanımlarla birlikte inşa ediliyor. Bugün temelini attığımız Yunuseli Kalemdar Camisi ve Külliyesi de inşallah tamamlandığında geleneksel değerlerimizin yaşatıldığı, çevresine hayat veren bir yapı olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise konuşmasında, Kalemdar Camisi ve Külliyesi'nin önemine dikkat çekti. Camilerin daima millete emanet edildiğini ve tuğla tuğla kademe kademe zamanla işlendiğini kaydeden Vali Küçük, “Ecdadtan bize çok şey kaldı fakat en önemlisi de 3 haslet kaldı. Bunlar adalet duygusu, iyilik duygusu ve ilim duygusudur. Bunları yaşatmak, bizler için öncelikli görevdir. Camiler mübarektir fakat külliyelerle birlikte daha da kıymetlidir. Burası da inşallah ilmin neşredildiği, adalet ve iyilik duygularının tesis edildiği güzel bir yapı olacak” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da cami ve okul mekanlarını ana hizmet alanı olarak gördüklerini ifade etti. Yaptıkları çalışmalarda camilerin etrafını açtıklarını, yeni camiler yaptıklarını ve okul alanlarını çoğalttıklarını hatırlatan Dündar, Kalemdar Camisi ve Külliyesi'nin temelinin de yine Osmangazi ve Büyükşehir belediyelerinin desteğiyle atıldığını anlattı.

Protokol konuşmalarının ardından caminin temeli, Bursa İl Müftüsü İzani Turan'ın duasının ardından protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Kalemdar Camisi ve Külliyesi 12.5 dönümlük alanda projelendirildi. 4100 metrekare üzerine oturtulan cami, tamamlandığında Bursa'nın en büyüğü ünvanını alacak.  4500 kişilik caminin de bulunduğu külliye içerisinde aşevi, öğrenci yurdu, konferans salonu, kütüphane, misafirhane, Kuran-ı Kerim eğitim merkezi, spor tesisi ve havuz yer alacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı
  • 22.09.2017 14:28

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı

Bursa’da kent merkezindeki ilk günkü orijinalliği ile yeniden yapılan Demirtaşpa ...