maritbet girişmaritbet
Kartal, sporun ve sanatın merkezi olacak

Kartal, sporun ve sanatın merkezi olacak

Kartal Bölge Platformu, Kartal'ı sporun ve sanatın merkezi haline getirecek.

Gayrimenkul sektörünün devleri AND Gayrimenkul, DAP Yapı, DKY İnşaat, İş GYO ve Metsan İnşaat'tan oluşan Kartal Bölge Platformu, İstanbul'un yatırım değeri en yüksek ilçelerinden biri olan Kartal'ı, Mayıs ve Haziran ayında kültür, sanat ve spor etkinliklerinin üssü haline getirecek. 

Pilatesten yogaya, paten yarışmalarından sanat sohbetlerine kadar Kartal, her hafta sonu yeni bir etkinliğe sahne olacak. 

Son yıllarda geliştirilen yeni gayrimenkul projeleri, bölgenin demografik gelişimi ve ulaşım alanındaki imkânları ile İstanbul Anadolu Yakası'nın yeni buluşma noktası Kartal, kültür, sanat ve spor çalışmalarıyla da ön plana çıkacak.

Spor ve Sanat Kartal'da…

Türkiye'nin dev gayrimenkul firmaları AND Gayrimenkul, DAP Yapı, DKY İnşaat, İŞ GYO ve Metsan İnşaat tarafından oluşturulan Kartal Bölge Platformu, Mayıs ve Haziran ayı boyunca düzenlenecek pilates, yoga, paten ve yelken yarışmaları gibi sportif faaliyetler ile Kartal'ı sporla özdeşleştiriyor. Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının performanslarına ev sahipliği yapacak olan Kartal, kültür ve sanat etkinlikleri ile anılıyor.
 
Bu çerçevede Türkiye'nin en büyük sanatçılarından ressam, sanat eğitimcisi ve öğretim üyesi Devrim Erbil Kartal'da sanat sohbetlerinde sanatseverler ile bir araya geliyor.

İstanbul'un Parlayan Yıldızı Kartal

Ali Baki Usta
Ali Baki Usta

Kartal Bölge Platformu'nun yeni üyesi AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta,“ Anadolu Yakası'nın eski sayfiyesi Kartal, zamanla bir sanayi merkezi haline gelmiştir. İstanbul'da kent çeperlerinin günden güne genişlemesi ile birlikte de, eski fabrikalar şehir merkezinin içinde kalmış ve bu alanların dönüştürülme ihtiyacı doğmuştur. Kartal'da devam eden dönüşüm ve değişim çalışmaları ile Kartal, kente değer katan bir yaşam merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.” diye konuştu.

Ziya Yılmaz
Ziya Yılmaz

Kartal Bölge Platformu üyelerinden DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Kartal'ı ve çevresini bu denli değerli kılan etkenler var. Her şeyden önce bölgenin yanı başında Sabiha Gökçen Havalimanı var. Bu sayede dünyaya erişim çok kolay. Türkiye'nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu”  dedi.

Ali Dumankaya
Ali Dumankaya

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bölgede son 10 yılda toplu ulaşım ve alt yapı konusunda büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, "Bu yatırımların da etkisiyle bölge kısa zamanda İstanbul'un gözde iş ve yaşam merkezi haline geldi. Kadıköy-Kartal arası metroyla 25 dakika. İnsanlar konuta yatırım yaparken ilk olarak toplu taşıma imkânlarına bakıyor” diye konuştu.

Turgay Tanes
Turgay Tanes

Devlet yatırımlarının devam ettiğini ifade eden İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes “Son dönemdeki önemli ulaşım altyapısı yatırımları arasında Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul- Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı yer alıyor. Kartal ise bu yatırımların tam merkezinde olması nedeniyle Altın Çember olarak nitelendirilen bölgenin başkenti konumunda. Kartal'a da dokunan tüm bu büyük yatırımlar sadece ulaşım kolaylığı olmaktan çıkıp önemli bir yatırım fırsatına dönüşüyor” dedi.

Cemalettin Satoğlu
Cemalettin Satoğlu

Kartal Bölge Platformu üyelerinden Metsan'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu da, “Kartal'ın binlerce yıl farklı medeniyetlere merkez olduğunu dile getirerek, "İstanbul'a ne yapılırsa yapılsın özel olması gerekiyor. Artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Biz de hem mimari-tasarım anlamında hem de bilinirlik anlamında Kartal'ın tüm dünyaya tanıtılmasına projelerimizle destek oluyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!
  • 20.10.2021 11:25

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesi, Emlak Konut’un “Yıl Bazlı Satış Raporu”na g ...

DAP Yapı "yılın tüketici markası" seçildi
  • 08.10.2021 16:22

DAP Yapı "yılın tüketici markası" seçildi

DAP Yapı, 12 ilde bin 200 kişinin katılımıyla yapılan araştırma verilerine göre, ...