maritbet girişmaritbet
'Kentsel dönüşüm siyaset üstü bir meseledir'

'Kentsel dönüşüm siyaset üstü bir meseledir'

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden Prof. Dr. Haluk Özener bir basın toplantısı düzenledi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Esenler Kent Konseyi'nde bir şehrin depreme nasıl hazırlanması gerektiğini anlattı. 

Esenler Kent Konseyi'nin 2017 yılı 1. Olağan Genel Kurulu Esenler Kültür Merkezi'nde yapıldı. Deprem hazırlıklarının masaya yatırıldığı toplantıya; Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve konsey üyeleri katıldı.

7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR

Konsey üyelerine "İstanbul ve Deprem" başlıklı bir sunum yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Türkiye'nin yüzde 80-90'ının deprem tehlikesi altında olduğunu söyledi. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda 1939 yılında başlayan hareketliliğin batıya doğru devam ettiğine dikkat çeken Özener, "Fay hattı üzerinde Marmara'da bir boşluk var. Burada 7.2 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. 1999 Gölcük depreminin ardından bir sonraki depremin Marmara'da olacağı kesin. Türkiye, bir deprem ülkesi ve depremin önüne geçmemiz mümkün değil. Ancak hazırlıklarımızı yaparak zararı en aza indirebiliriz" diye konuştu.  

KENTSEL DÖNÜŞÜM SİYASET ÜSTÜ BİR MESELEDİR

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da, konuşmasında ilçede deprem konusunda yürütülen faaliyetlere değindi. Depreme karşı alınacak en önemli tedbirin kentsel dönüşüm çalışmaları olduğuna işaret eden Başkan Göksu, "Deprem doğanın bir hakikatidir. Tedbir almamız ve takdiri Allah'a bırakmamız gerekiyor. Alınacak tedbir de binalarımızı yenilemek. Kentsel dönüşüm, siyasi bir mesele değildir, siyaset üstü bir meseledir. Vatan meselesidir, memleket meselesidir. Bu sorunu üç akıl; devlet aklı, siyasi akıl ve toplumsal akıl çözecektir." dedi. 

VATANDAŞA SIFIR FAİZLE KENTSEL DÖNÜŞÜM DESTEĞİ 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşümle ilgili yeni bir çalışma üzerinde çalıştığının müjdesini veren Göksu, "Bu çalışmanın en önemli tarafı kentsel dönüşüme katılacak vatandaşlara sıfır faiz ile maddi destek sağlanması" dedi ve  sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu çok büyük bir imkan. Babanın oğluna sunmadığı bir imkan. Esenler'de yeni bir uygulamayı başlatıyoruz. Her mahallede camiyi merkez alarak 20 bin metrekare alan açıyoruz. İlk kazmayı yaz aylarında vuracağız inşallah. Gelin kentsel dönüşüm konusunda seferberlik ilan edelim. Çocuklarımıza tabut değil konut bırakalım".         
Kent Konseyi'nde son olarak Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin söz aldı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hayati bir önem taşıdığını belirten Şahin, "İstanbul, ülkemizin en kıymetli hazinesi. Bu nedenle kentsel dönüşüm yaparken İstanbul'u çirkinleştirmeyelim, İstanbul'u güzelleştirelim" dedi. Toplantı soru-cevap bölümü ile son buldu.

Kent Konseyi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, son günlerde İzmir ve Çanakkale'de meydana gelen depremlerin olağan olduğunu ve Ege'de 5.5-5.6 büyüklüğündeki depremlerin sürpriz olmadığını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!
  • 19.08.2022 15:31

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!

2030 konutun bulunduğu Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabında ...

İstanbul için 7.5 büyüklüğünde deprem kapıda!
  • 17.08.2022 10:58

İstanbul için 7.5 büyüklüğünde deprem kapıda!

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof.Dr. Haluk Ö ...

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi
  • 12.07.2021 17:03

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB'nin satışa çıkardığı Me ...

Esenler'in dönüşümünde son durum!
  • 18.08.2021 13:47

Esenler'in dönüşümünde son durum!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Eski Metris Kışlası'nın olduğu ask ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

"Hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik"
  • 22.10.2018 13:56

"Hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum (sol 5), 47. Motorlu Piyade Alay Komutanl ...