maritbet girişmaritbet
"Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı" yapıldı

"Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı" yapıldı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ankara''da düzenlenen "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, burada yaptığı konuşmada yapısal değişim süreci sayesinde Türkiye'nin sınıf atladığını söyledi.

Küresel krizle dünya ekonomilerinin bir anlamda düşük büyüme tuzağına girdiğini anlatan Şimşek, Çin'de katıldığı G-20 toplantılarında da bütün çabaların dünya ekonomisinin bu düşük büyüme tuzağından çıkartılmasına yönelik olduğunu gördüklerini ifade etti.

Bunun en önemli motorunun da yapısal reformlar olacağını vurgulayan Şimşek, Türkiye'de de büyümenin sürdürülmesi için ilave çaba ve reformlar gerektiğine işaret etti. Şimşek, "Şu anda Türkiye ikinci bir 10 yıllık çıkış döneminin arifesinde diye düşünüyorum" dedi.

Gerçekleştirilen seçimlerin ardından uzun süreli perspektiflerle Türkiye'de güçlü reform hamlelerinin yapıldığını anımsatan Şimşek, bu çerçevede yapısal reformlarda önemli ilerlemeler sağladıklarına işaret etti.

"Kaldığımız yerden yolumuza devam edeceğiz"

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) düzenlenen darbe girişimine de değinen Şimşek, "Darbe girişimi milletle, Cumhurbaşkanımız liderliğinde püskürtüldü. O geride kaldı. Kaldığımız yerden güçlü şekilde yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de Ar-Ge'ye yönelik ciddi reformların yapıldığını ifade eden Şimşek, bu noktada kar marjı yüksek ürün üretilmesine yönelik çabaları güçlü şekilde desteklediklerini belirtti.

Bu kapsamda önemli adımlar atıldığını, ancak bunların tek başına yeterli olmadığını dile getiren Şimşek, "Bir girişimcilik, inovasyon, Ar-Ge ekosisteminin oluşturulması lazım. Bu yönde de çok önemli adımlar attık. Son birkaç yıl içinde girişim sermayesinden tutun, melek yatırımcı uygulamasına kadar birçok noktada ekosistemi oluşturmaya yönelik güçlü adımlar attık. Türkiye aslında şu anda, birkaç husus hariç Ar-Ge, inovasyona dayalı yüksek büyüme döneminin arifesinde" şeklinde konuştu.

"İş aleminin üzerindeki yükleri azaltan adımlar atıldı"

İş gücü piyasasına yönelik çalışmalarda da büyük bir başarı hikayesi olduğunu anlatan Şimşek, adaletin zamanında tecelli etmesinin hem iş dünyası hem de vatandaşlar açısından büyük önem taşıdığını, bu noktada yargı alanında da önemli reform çalışmaları yapıldığını kaydetti.

Darbe girişiminin ardından yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik reform paketinin Meclis'te kabul edildiğini belirten Şimşek, bu çerçevede iş aleminin üzerindeki yükleri azaltan, şirket kurma ve tasfiyesini kolaylaştıran önemli adımlar atıldığını söyledi.

"Kamuda fuzuli harcama yapılmayacak"

Hanehalkı tasarrufunu artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemini (BES) uygulamaya koyduklarını hatırlatan Şimşek, "Ben inanıyorum ki otomatik BES'e otomatik katılım reformuyla önümüzdeki 10 yıl içinde en az ilave 100 milyar liralık daha fazla birikim olacak. Bu, yatırıma, Türkiye'nin kalkınmasına gidecek. Tasarruf eden kazanacak" ifadesini kullandı.

Konut hesabı, çeyiz hesabı gibi düzenlemelerin tasarruf alışkanlığını, tasarruf kültürünü artırmayı amaçladığını vurgulayan Şimşek, tasarrufların artırılması, israfın engellenmesinin üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir husus olduğunu kaydetti.

"Başbakanımızın talimatı tasarruf"

Devlette de aynı seferberlik anlayışının olduğunu bildiren Şimşek, şöyle devam etti:
"Başbakanımız, bu sene için kamuda ne kadar tasarruf yapacağımıza dair bize ev ödevi verdi. Bizden istiyor ki ‘Kim ne kadar harcamaları kısacak, getirin.' Özellikle cari harcamaları. Yani fuzuli harcama yapılmayacak tam aksine tasarrufla ülke güçlü bir şekilde ileriye taşınacak. Dolayısıyla bizim modelimiz şu, devlet kendisine çeki düzen vermeye, evini düzene koymaya devam edecek. Başbakanımızın talimatı bu, tasarruf. Vatandaşımız tabi ki tasarruf alışkanlıkları kazanacak, bu inisiyatiflerle, çok güçlü devlet teşviki ile hanehalkı tasarrufları da artacak. Şirketlerimiz de reformlar sayesinde inşallah karlılığını, tasarruflarını artıracak."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ağaoğlu otelleri "Güvenli Turizm Sertifikası" aldı
  • 30.09.2020 09:35

Ağaoğlu otelleri "Güvenli Turizm Sertifikası" aldı

Ağaoğlu My Mountain Uludağ ve Ağaoğlu My City Hotel, Kültür ve Turizm Bakanlığı ...

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamamlandı
  • 21.07.2020 08:45

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamamlandı

Dünyanın ikinci en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak olan 14,5 kilometre uz ...

“Güçlendirilen bina, yeni bina ile aynı dayanıklılıkta oluyor"
  • 16.07.2020 12:09

“Güçlendirilen bina, yeni bina ile aynı dayanıklılıkta oluyor"

Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur, “Riskli binalar için yapmamız gereken bir an ö ...

Elazığ'da fuar ve kongre merkezi için start verildi
  • 10.06.2020 13:15

Elazığ'da fuar ve kongre merkezi için start verildi

Elazığ'da 25 bin metre kare alan üzerinde yapılması planlanan fuar ve kongre mer ...

Konut hesabı olanlara ödemelerde esneklik sağlandı
  • 03.04.2020 09:46

Konut hesabı olanlara ödemelerde esneklik sağlandı

Konut hesabında para biriktiren vatandaşlar için 30 Eylül 2020 tarihine kadar dü ...

Devletten 300 milyonluk konut desteği
  • 24.12.2018 11:36

Devletten 300 milyonluk konut desteği

İlk kez ev sahibi olanlar için geliştirilen ‘konut hesabında’ devlet katkısı 25 ...