maritbet girişmaritbet
Maliye Bakanı’ndan CNR İMOB fuarına ziyaret!

Maliye Bakanı’ndan CNR İMOB fuarına ziyaret!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CNR Holding tarafından düzenlenen CNR İMOB Ankara Mobilya Fuarı’nı ziyaret etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ATO Congresium'da CNR Holding tarafından Ekonomi Bakanlığı, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesinin desteğiyle düzenlenen, CNR İMOB Ankara Mobilya Fuarı'nı ziyaret etti. Mağaza sahipleri ve toptancıların yanı sıra, ihracatçı-ithalatçı, üretici, yan sanayici ve otelcilere yönelik klasik mobilya, el işçiliği ve masif ürünlerin sergilendiği fuarı gezen Ağbal, ürünleri inceledi ve firma temsilcileriyle sohbet etti. 
Fuarın resmi açılış töreni CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem'in ev sahipliğinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, OMSİAD Başkanı Ercan Ata, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç ve CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel'in katılımı ile yapıldı.

“Dünya mobilya ihracatı sıralamasında 12'inci sıradayız”

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, açılışta yaptığı konuşmada, mobilya sektöründe 15 yıldaki büyümeye dikkati çekerek “2000 yılında 160 milyon dolar ihracat yapan mobilya sektörü, bugün 2 milyar 650 milyon dolar ihracat yapıyor. Dünya mobilya ihracatı sıralamasında 23. sırada olan sektörümüz, şu an 12'nci sıraya yükseldi. Bu başarının arkasındaki en büyük destek CNR İMOB Fuarıdır.  Buradan Ceyda Erem Hanım'a ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türkiye'de mobilya ticaretinin kalbinin fuarlar olduğunu ifade eden Güleç, “CNR İMOB'la Türkiye'yi mobilya sektörünün merkezi yapmaya çalışıyoruz. Türkiye mobilya sektörünün anası Ankara Siteler'dir. Sektör olarak 2023'te, 10 milyar dolar ihracata ulaşmayı ve dünyanın ilk 5 ihracatçısı arasına girmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Mobilya fuarındaki başarı Ankara'ya taşındı

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de Türkiye'nin en büyük ve tek uluslararası mobilya fuarının CNR Expo Yeşilköy'de organize edildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: “CNR İMOB İstanbul Uluslararası Mobilya Fuarı, her yıl oldukça başarılı ve verimli geçiyor. Aynı başarıyı Ankara'ya taşımak istedik. Fuarımızda sektöre büyük katkılar sunacak mobilyanın tüm yönleriyle masaya yatırılacağı çalıştayımız hayat bulacak. Fuarı mobilyanın da başkentinde organize ediyor olmamız CNR İMOB Ankara'yı, mobilya sektörünün nabzının attığı bir etkinlik haline getirdi.”

Binlerce ürün çeşidinin sergilendiği fuar, Bulgaristan, Katar, Filistin ve Kosova başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen alım heyetlerini ağırlıyor. CNR İMOB Ankara Mobilya Fuarı, 2 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Tapudaki şerhleri en kısa sürede kaldıracağız'
  • 22.02.2018 14:20

'Tapudaki şerhleri en kısa sürede kaldıracağız'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Antalya'nın Aksu ilçesindeki imar sorununun çözümüne y ...

"Gayrimenkuldeki büyük sermaye harekete geçecek"
  • 29.01.2019 16:06

"Gayrimenkuldeki büyük sermaye harekete geçecek"

MÜSİAD tarafından Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ`ye (GABORAS) ilişkin son geli ...

"Gayrimenkul borsasıyla yabancı yatırım çekebiliriz"
  • 24.12.2018 09:27

"Gayrimenkul borsasıyla yabancı yatırım çekebiliriz"

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, "Gayrimenkul borsasıyla i ...

'İmar barışı ekonomiye çok ciddi destek verecek'
  • 13.06.2018 14:09

'İmar barışı ekonomiye çok ciddi destek verecek'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, mayıs ayı merkezi yönetim bütçesinin fazla vereceğini ...

Bakan Ağbal'dan yeni teşviklerle ilgili açıklama!
  • 18.05.2018 12:17

Bakan Ağbal'dan yeni teşviklerle ilgili açıklama!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlar Kurulu kararıyla getirilen teşviklere ilişkin ...

Bakan Ağbal "Varlık Barışı"nın detaylarını açıkladı
  • 10.05.2018 09:31

Bakan Ağbal "Varlık Barışı"nın detaylarını açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Varlık Barışı"nın detaylarının dün Türkiye Büyük Mill ...