maritbet girişmaritbet
Maltepe'ye 5.2 milyar liralık yatırım yapıldı!

Maltepe'ye 5.2 milyar liralık yatırım yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe'de yapılan yatırımlardan bahsetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe Evet Platformu'nun düzenlediği mitingde vatandaşlarla buluştu. Maltepelilerin yoğun ilgi gösterdiği mitingde İBB Meclis Üyeleri, AK Parti Maltepe İlçe Teşkilatı ile sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar da yer aldı.Ellerinde Türk Bayrakları ile miting alanını dolduran Maltepelilere hitap eden Başkan Kadir Topbaş, 13 yıllık döneminde İstanbul'a 98 milyar Maltepe'ye 5.2 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, “Biz burada kalkıp da muhalefet belediyesidir, orada iş yapmayalım, orası çöksün ve bize oy versinler demedik. Böyle bir ahlakta değiliz. Bir yerde ihtiyaç varsa mutlaka orada olup işlerimizi düzenleriz. Şu anda belediye olarak bizim günü gelmiş 1 lira borcumuz yok. Kasamızda paramız var: Bu yıl da 16.5 milyar liralık yatırım bütçemiz var” dedi.

BAZILARI HİZMETE ‘HAYIR' DİYOR…

Maltepe Sahili'nde yaptıkları Orhangazi Parkı'nın bölgedeki bütün vatandaşlara keyif veren güzel bir yeşil alan olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Bu parka başladığımız zaman dönemin Maltepe Belediyesi ‘Burada imar yapacaklar, inşaat yapacaklar birine peşkeş çekecekler' dedi. Önümüze engel çıkarmaya çalıştılar. Ama şimdi bizden daha fazla oraya gidiyorlar. Ne kadar önemli bir iş olmasına rağmen buna mani olmaya kalkıyorlar, yapılması istenmiyor. Belki şimdi yüzleri kızarmıştır, özür dileme fırsatı arıyorlardır diye düşünüyorum”. Bakın aramızda Büyükşehir Meclis Üyeleri var. Meclisimizde İstanbul'a yapacağımız metro hatları ve tüneller ile ilgili CHP Meclis Üyeleri ‘hayır' dediler. Bu metro, ihtiyaç var, sen de kullanacaksın, ama yine de ‘hayır' diyor. Neden? Yapamasınlar, başarılı olamasınlar, millete hizmet veremesinler sıra bize gelsin. Böyle bir siyaset, böyle bir muhalefet Türkiye'ye ne kazandırır? Nasıl bir ahlak? Her şeyin karşısında durmak, her şeye ‘hayır' demek, maalesef böyle bir anlayışları var.”

“GEÇMİŞTE BİR BOLU TÜNELİ BİTİRİLEMEDİ”

Güçlü bir Türkiye'yi hedefledik. Güçlü bir Türkiye dünyada ezber bozacak. Ülkenin bekası söz konusu olduğu zaman 80 milyon kol kola girmek zorundayız” ifadesini kullanan Kadir Topbaş, “Bizim İstanbul'da yaptıklarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı olarak ve başbakan olarak İstanbul ve Türkiye'de yaptığı hizmetler ortada. Memleketlerinize gidip geliyorsunuz, nasıl bir değişim var görüyorsunuz. Benim memleketim Artvin Yusufeli. Hopa'dan Yusufeli'ne kadar kazaları önlemek ve yolu kısaltmak için tam 41 tane tünel yapıldı. Geçmişte bir Bolu Tüneli bitirilemezken şimdi sadece benim ilçeme giden 41 tünel var. Yapılmaya devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında da 2.5 yıldan bu yana ortaya koyduğu sistem ortada. Sandıktan tam yetki alarak başarılı bir hizmet vermek istiyor” şeklinde konuştu.

MALTEPE'YE YENİ METRO VE HAVARAY HATLARI GELİYOR

“Sayın Sözen döneminde 4 tane kavşak yapmaya çalıştı 2sini bitiremedi. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı döneminde bitirdi diğer ikisini. Biz göreve geldiğimizden bu yana 370 kavşak ve alt geçit yaptık” diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;“Tüneller yapıyoruz. İş dayanmıyor bize. Sevdamız var bu şehre. Çünkü bize sandıkta evet dediniz. Daha hızlı ulaşım için Kadıköy-Kartal Metrosu'nu bitirdik. Dudullu-Kayışdağı-İçerenköy-Bostancı Metro Hattı devam ediyor şu anda. Bir de Kadıköy-Kartal Havaray Projemiz var. İnşallah onun da hazırlıkları sürmekte. Ayrıca Maltepe-Başıbüyük Havaray talebi var, Kayışdağı'na teleferik isteniyor, bunların da çalışmaları sürüyor. Ayrıca, Marmaray ile birlikte bir kısmı açılan Halkalı-Gebze Hafif Metro Hattı'nın tamamı da 2018 yılı içerisinde devreye girecek. Hiçbir zaman sözümüz yerde kalmadı. Yapamayacağımız hiçbir şeyi de söylemeyiz. Bu şehirdeki gelişmelere tanıksınız.”

“GEÇMİŞTE PATLAYAN ÇÖPTEN ELEKTİRİK ÜRETİYORUZ”

1994 yılından sonra İstanbul'un havası temizlendiğini, su probleminin bittiğini dile getiren Topbaş, “İstanbul'da günde 16 bin ton çöp tonlanıyor ve İstanbul dünyanın birçok şehrinden daha temiz. Avusturya ülkesinin 1 günlük çöpü kadar İstanbul'da çöp var. Geçmişte Ümraniye çöplüğü metan gazından dolayı patladı ve 38 vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz çöpü ayrıştırıyoruz, aynı metan gazından 220 bin hanenin elektriğini elde ediyoruz. Ayrıca, kompost gübre yapıyoruz ve çimento fabrikalarına yakıt üretiyoruz çöplerden” diye konuştu.Denizlerin ve derelerin temiz olması için İstanbul'un birçok ilçesine ileri biyolojik arıtma tesisleri kurduklarını ve İstanbul'un sahillerinin neredeyse tamamından denize girilebilir hale geldiğini hatırlatan Topbaş, şunları kaydetti;“Bize güvendiniz yetki verdiniz, çok çalıştık. Şimdi diyoruz ki; 16 Nisan bir dönüm noktası. Sandığa gidildiği zaman vatandaşlarımız iradesini yansıtacak ve Türkiye'nin geleceği ortaya çıkacak. İnanıyorum ki milletimiz her daim sandığa gittiği zaman yüreğiyle vicdanıyla kararını verdi. Milletimiz o hassas terazisiyle kararını verecek. Bu hizmetlerin ardı arkası kesilmeyecek. İnşallah 16 Nisan akşamı Türkiye'nin yeni şafaklara gebe olduğu bir gün başlar. Gelecekte çok daha güçlü, dünyada ezber bozan, duruşu net olan bir ülkenin adımlarını atmış olur.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...