maritbet girişmaritbet
Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol projesinin Temeli atıldı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol projesinin Temeli atıldı!

İzmir'de hayata geçirilen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol projesinin temel atma töreni gerçekleşti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İzmir'in hiç şüphesi olmasın ki ihtiyacı olan tüm projeleri Sayın Başbakanımızın destekleri ve himayeleriyle tek tek yerine getiriyoruz." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Menemen ilçesinde Göl Park yanındaki alanda düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi Temel Atma Töreni'nde konuşan Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'e yapılacak 35 projenin tek tek yerine getirilmesi ile ilgili "gecenize gündüze katın" şeklindeki talimatı bulunduğunu belirterek, bunu yerine getirmek adına dünden daha çok çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Yıldırım'ın "35 proje ile yetinmeyip üzerine yeni projeler koyun" dediğini aktaran Arslan, "İzmir'in hiç şüphesi olmasın ki ihtiyacı olan tüm projeleri Sayın Başbakanımızın destekleri ve himayeleriyle tek tek yerine getiriyoruz." dedi.

İzmir'in yol yatırımları

Bakan Arslan, bugüne kadar bir çok proje yapıldığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Bazılarını paylaşmak isterim. Karayolu projeleri olarak Torbalı - Bayındır - Ödemiş - Kiraz bölünmüş yolunu yapıyoruz, önümüzdeki yıl bitecek. Karaburun yolunu yapıyoruz, önümüdeki yıl bitecek. Bergama yolu gelecek yıl bitecek. Aliağa-Yeni Foça bölünmüş yolunu gelecek yıl bitireceğiz. Havalimanı-Torbalı-Selçuk-Aydın'ı 2019'da bitereceğiz. Seferihisar - Kuşadası bölünmüş yolunu 2019'da bitiyoruz. Belevi - Tire bölünmüş yolunu yarın temelini atacağız, 2 yıl içinde bitireceğiz. Menderes-Gümüldür bölünmüş yolunun ihalesini bu yıl yapacağız. Bornova çevre yolunu bu yıl başlatacağız. Menemen-Seyrek -Foça bölünmüş yolunu başlatacağız bu yıl. Urla-Çeşme devlet yolunun bu sene içinde ihalesini yapıyoruz. Aliağa geçişinde farklı seviyeli bir kavşak istendi sözünü verdik bu sene başlayacağız. Elbette yüksek hızlı tren önemli. Bunun dışında İzmir'in ister Marmara, ister İç Anadolu ister Akdeniz'e erişmesi ile ilgili demiryolu konusunda da konvansiyonel hatlar olmak üzere şehiriçi toplu taşıma dahil olmak üzere bütün projelerle ilgilim talimatlarınızı yerine getiriyoruz. Gözünüz arkada kalmasın Sayın Başbakanım."

Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da katıldı.

Alana, üzerinde Yıldırım ile "evet" yazılı oy pusulasının resimlerinin bulunduğu "İzmir senin uğurun, sen İzmir'in gururusun" pankartı ile "Evet söz de karar da milletin" yazılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ve "Daima millet kararımız evet" yazılı Başbakan Yıldırım'ın resimleri asıldı.
Başbakan Binali Yıldırım, "Biz 14 yılda 350 kilometre tünel yaptık ama şurada Kılıçdaroğlu'nun 1,5 ayda söylediği yalanları arka arkaya koy, bizim 350 kilometrelik tüneli geçer. Kısa sürede büyük işler yaptılar." dedi.

Başbakan Yıldırım, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Temel Atma Töreni'nde, Türkiye'nin dünyanın en büyük projelerini yaptığını söyledi.

Türkiye'de 14 yıldır hem hizmet ettiklerini hem de vesayet odaklarıyla mücadele ederek bugünlere geldiklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bakın PKK, FETÖ, DEAŞ kol kola girmişler, yanlarına bölücü HDP'yi de almışlar 'hayır' kampanyası yapıyorlar ama benim üzüldüğüm bir şey var; Atatürk'ün partisi de bunların kuyruğuna takılmış. Atatürk'ün partisi, Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması için Atatürk'ün nasihatına riayet etmiyor. Onlar Atatürk'ün nasihatını vesayet olarak anlamışlar, vesayetçilerin arkasına takılmışlar, takılsınlar. Biz milletin yanındayız, milletle beraberiz." diye konuştu. 

"3 büyük denize 3 büyük liman yapıyoruz"

Her türlü vesayetin karşısında olduklarını dile getiren Yıldırım, 150 yıldır el değmeyen demiryollarını yenilediklerini söyledi.  

Bu hatlardan birinin de İzmir-Balıkesir arası olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Hızlı tren işletmeciliğinde Avrupa'da 6'ncı dünyada 8'inci sıradayız. 2002'de denizicilikte gemi tonajı itibarıyla Türkiye dünya 19'uzuncu sıradaydı, bugün 14'üncü sıraya yükseldi. Yat imalatında dünyanın 3'üncü ülkesiyiz. Tersane sayımız 37'den 79'a çıktı. Bugün Türkiye'nin her tarafında 175 limanımız var. Ülkemizi kuşatan 3 büyük denize 3 büyük liman yapıyoruz. Bunlardan biri tanesi de Çandarlı'daki Kuzey Ege Limanı. Bu liman bittiğinde orası Türkiye'nin ihracat merkezi olacak. 10 binden fazla İzmirli oradan ekmek yiyecek, iş sahibi olacak, aş sahibi olacak. Bu yol da oraya gidiyor, bu yaptığımız otoyol da oraya gidiyor. 1.5 milyarlık projeye cepten, devletin kasasından para vermiyoruz. Ne yapıyoruz, yap-işlet-devret." diye konuştu.

"İş bilenin kılıç kuşananın"

Başbakan Yıldırım, otoyol projesi için 3 firmanın bir araya geldiğini anımsattı. Firmanın, yapım süresi dahil 10 yıl işleteceğini anlatan Yıldırım, "2,5 yıl yapım süresini çıkarsanız 7,5 yıl sonra bize teslim edecekler. Güzel iş değil mi... İş bilenin kılıç kuşananın, lafla peynir gemisi yürümez. Vatandaşın konforu, huzuru için yollarımızı yeniliyoruz, yeni yollar yapıyoruz. Her geçen gün nüfusumuzun ve trafikte araç sayısı artışına rağmen kazalarda yaşanan kayıplarda yüzde 65 azalma oldu. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor." dedi.

"Yalandan kim ölmüş"

Temeli atılan Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun toplam boyunun 76 kilometre olduğunu söyleyen Yıldırım, bir vatandaşın Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri üzerine şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu'nun ağzından ne nefes tüketiyorsun, yalandan kim ölmüş. Yalandan ölen mi var? Kılıçdaroğlu, kaval elin yel Allah'ın üflüyor. Üfle babam üfle, milleti korkutmaya çalışıyor. Bu millet yemez. Kahvecilerle oturuyor, '16 Nisan'da evet çıkarsa kahveler kapanacak.' diyor. Minibüsçülerle oturuyor, 'efendim evet derseniz minibüs hatlarını iptal edeceğiz.' diyor. Olmadı muhtarlarla oturuyor, 'bakın ha sakın evet demeyin, evet derseniz 16'sından sonra muhtarlıklar yok, kapanıyor.' diyor. Bunların hiçbiri doğru değil, buna da kimse inanmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu artık biraz madem gerçekleri göremiyorsan düşün de daha kaliteli yalanlar söyle. Hiç inandırıcı değil, biraz gayret et. Gerçeği söylesen daha iyi olur da ona niyetin yok belli ki ama yalanın da bir raconu olur değil mi? Biz 14 yılda 350 kilometre tünel yaptık ama şurada Kılıçdaroğlu'nun 1,5 ayda söylediği yalanları arka arkaya koy, bizim 350 kilometrelik tüneli geçer. Kısa sürede büyük işler yaptılar."

Başbakan Yıldırım, Aydın, İzmir, Urla, Çeşme, Çevre Otoyolu'nun devamı olacak yolun, İzmir'i Çanakkale'ye, Balıkesir'e, Bursa'yı da İstanbul'a bağlayacağını, aynı zamanda Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlantısı olacağını hatırlattı.

Otoyol üzerinde 22 köprü bulunacağını anlatan Yıldırım, "7 tane viyadük, 9 tane köprülü kavşak, 4 tane hemzemin kavşak var.  Her projede olduğu gibi bu otoyol projemizin de faydaları saymakla bitmez, zaten yapılan eserler kendini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Anayasayı otobana çevirmemiz lazım"

Anayasa değişikliğine yönelik tartışmalara değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun söylediği, 'bu anayasa değişmesin' dediği anayasa bu. Mercedes marka arabanız var, bir şerit gidiş, bir şerit geliş yolunuz var, kamyonunun arkasına takılıyorsunuz, saatlerce oradan gidiyorsunuz. Biz diyoruz ki 'yahu araba güzel ama yol yok. Onun için tek yolları bölünmüş yol yaptık. Anayasa yolu da artık köy yolu gibi, anayasayı otobana çevirmemiz lazım. Türkiye'nin gelişme hızına uygun hali getirmeniz lazım değil mi? Diyor ki 'boşver, araba olsun ama yola lüzum yok, biz her gün örtüsünü kaldırırız, sileriz, cilalarız, tekrar kapatırız, yol istemiyoruz.' Öyle bir şey olur mu? Ama bunlar yolu yaparken, tüneli yaparken, köprüyü yaparken karşı çıkar, hızlı treni yaparken karşı çıkar, 'hayır hayır' derler. Konak Tüneli'ni yapar yapmaz, 'Bismillah' demeden baktık onlar geçtiler, geçsinler ziyanı yok ama memleketin hızını kesmeyin kardeşim. Bizim büyük hedeflerimiz var, Büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefimiz var, engel olmayın gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz." 

35 Proje

Yıldırım, İzmir için daha önce açıkladıkları 35 projenin 6'sının bittiğini, 7'sini devam ettiğini, İZBAN'ın güneyde Selçuk'a, kuzeyde Bergama'ya kadar uzayacağını, Sabuncubeli Tüneli'nin de önümüzdeki sene hizmete gireceğini anımsattı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin 2019'da bitmiş olacağını dile getiren Yıldırım, böylelikle 2 kent arasındaki mesafenin 3,5 saate ineceğine işaret etti.

Başbakan Yıldırım, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi'nin 2,5 yılda bitirileceğini ve 9 Eylül 2019'da hizmete gireceğini sözlerine ekledi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...