maritbet girişmaritbet
MIPIM 2017 geride kaldı, tebrikleri ESD aldı!

MIPIM 2017 geride kaldı, tebrikleri ESD aldı!

Emlaktasondakika.com'un Türk bayrağıyla gerçekleştirdiği fotoğraf organizasyonuna tebrik yağdı.

Son yıllarda Türk gayrimenkul sektörünün ve oyuncularının yoğun ilgi gösterdiği MIPIM, 2017'de dünyanı dört bir yanından insan ağırladı. Toplamda 23 bin civarında ziyaretçinin yer aldığı MIPIM'de ülke bazında katılımda Türkiye, beşinci sırada yer aldı. Genel toplamda 90 ülkenin yer aldığı organizasyona katılan Türk sayısı ise 600'ü aştı. 1000'den fazla projenin yer aldığı organizasyonda emlaktasondakika.com rüzgarı esti.

Emlaktasondakika.com MIPIM'e damga vurdu

MIPIM 2017'de üç medya sponsorundan birisi olan emlaktasondakika.com, özel röportajları, canlı yayınları ve gündem tutan haberleriyle MIPIM 2017'nin nabzını Fransa'da tuttu. Günlük fuar raporlarıyla, dev organizasyonu Türkiye'den takip eden yatırımcılar, MIPIM 2017'yi emlaktasondakika.com'dan takip etti.

Türk bayraklı fotoğrafa tebrik yağdı

Özellikle fuarın ikinci gününde İstanbul Çadırı çıkışında emlaktasondakika.com'un gerçekleştirdiği Türk Bayrağı organizasyonu fuara damga vurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve tüm katılımcılar, Türk Bayrağı önündeki fotoğraf organizasyonu için emlaktasondakika.com'u tebrik etti.

Bakan yabancılarla görüştü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin dev organizasyona katılıp iki gün gün boyunca Türk firmaların stantlarını ziyaret etmesi, özel oturumlara katılması ve yabancı yatırımcılarla görüşmesi, Türkiye adına önemli bir hamle oldu.

İstanbul Çadırı'na tam puan

İstanbul Ticaret Odası, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine dev İstanbul Çadırı'yla fuara damga vurdu. Bu sene, çadırın gün ışığından yararlanması ve bire bir toplantılar için daha fazla yer ayrılması, verimin maksimum seviyelere çıkmasını sağladı. Ayrıca 3. Havalimanı ve Yaşayan İstanbul Maketi de organizasyonda özellikle yabancılardan yoğun ilgi gördü.

Beyoğlu'na ilgi büyüktü

Beyoğlu Belediyesi'nin, bölgedeki yatırımcılarla bir araya gelip oluşturduğu Beyoğlu Investors Group (BIG), MIPIM genelinde en fazla ilgi gören Türk standlarından birisi oldu. Dev Beyoğlu maketiyle birlikte Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın tüm ziyaretçilere bölgedeki yatırımları anlatması, hem İstanbul'un hem de Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladı.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, MIPIM 2017'de yer alıp doğaltaş sektörünü Cannes'da ziyaretçileri anlatma fırsatı yakalarken, Turkishseramicks ise fuar alanının önündeki standında ziyaretçilerini ağırladı.

Belediyeler dev projeleri için yatırımcı aradı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehirlerinde hayata geçirilecek olan mega projeleri için Fransa'da yatırımcılarla görüşme imkanı buldu. Burada ortaya çıkan sonuç, Türkiye'den daha fazla belediyenin başta MIPIM olmak üzere bu tarz organizasyonlara katılması. Fuarda yer alan belediyeler ise 2018 için yeniden katılım göstereceklerinin sinyalini verdi.

Türk mimarlar yıldızlaştı

Tüm bunlarla birlikte Türk mimarlık ofislerinin MIPIM'de yer alması, hem kendileri adına hem de Türk mimarisini anlatma adına çok önemli bir hamle. Ayrıca bu yıl önemli olan bir diğer nokta ise Tabanlıoğlu Mimarlık'ın, New York'daki 118E59th Street Residences projesi ‘Konut' kategorisinde, Bayburt'taki BAKSI Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi projesi ise ‘Sivil ve Kamu Binası' kategorisinde büyük ödüle layık görüldü. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın 118E59th Street Residences projesi ayıca Overall Winner ödülünü de alarak, MIPIM AR Future Awards'da “En İyilerin En İyisi” seçildi. Yine Tabanlıoğlu Mimarlık imzası taşıyan Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyon Projesi'ne MIPIM 2017'den “Jüri Özel Ödülü” geldi. Tüm bu gelişmeler, Türk mimarisinin tüm dünyada, daha fazla söz sahibi olmaya başladığını gösteriyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İbrahim Çağlar'dan Emlaktasondakika'ya özel teşekkür!
  • 30.03.2017 14:47

İbrahim Çağlar'dan Emlaktasondakika'ya özel teşekkür!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, emlaktasondakika.com ekibini MIPI ...

Makbule Yönel Maya MIPIM'i değerlendirdi
  • 16.03.2017 13:50

Makbule Yönel Maya MIPIM'i değerlendirdi

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul fua ...

Erkan Özber, MIPIM 2017'de sorularımızı yanıtladı
  • 15.03.2017 15:10

Erkan Özber, MIPIM 2017'de sorularımızı yanıtladı

Proplan Project Management & Consultancy Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Özber, MIPIM ...

Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'i Fransa MIPIM Fuarı'nda anlattı
  • 15.03.2017 15:05

Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'i Fransa MIPIM Fuarı'nda anlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, MIPIM 2017'de yeni projel ...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MIPIM'de!
  • 15.03.2017 14:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MIPIM'de!

Gayrimenkul sektörünün en büyük fuarı MIPIM'e katılan Kocaeli Büyükşehir Belediy ...

Bakan Özhaseki Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlattı
  • 14.03.2017 18:51

Bakan Özhaseki Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlattı

Bakan Özhaseki’nin ‘Neden Türkiye yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?’ oturum ...