maritbet girişmaritbet
Murat ve Melkan Tabanlıoğlu Marka 2012'de mimari tasarımlarını anlatacak!

Murat ve Melkan Tabanlıoğlu Marka 2012'de mimari tasarımlarını anlatacak!

MARKA 2012 Konferansı 13-14 Aralık’ta Swissôtel’de düzenlenecek. MARKA 2012’nin seçkin katılımcıları, alanının en yetkin isimlerinden ilham verici sunumlar izleme fırsatı bulacaklar

 

FEED projesinin yaratıcısı Lauren Bush Lauren, iki Michelin yıldızı kazanan en genç şef unvanını alan Tom Aikens, lüks moda markası Amanda Wakeley'nin sahibi ve yaratıcısı Amanda Wakeley, Coca-Cola Company'nin Kıdemli Başkan Yardımcısı Shay Drohan, lüks saat markası Hublot'nun arkasındaki dahi CEO Jean-Claude Biver, “Marka Fikir Mucidi” Nicholas IND, “Hollywood Yıldızları”nın ajansı Finch & Partners'ın Başkanı Charles Finch, Neuro-Marketing Uzmanı Erik Du Plessis ve daha birçok konuşmacı… Bu ünlü isimlerle birlikte dünyadan ve Türkiye'den ilham verici birçok konu MARKA 2012' sahnesinde konuşulacak.

Fikir liderleri ve marka liderlerinin buluşma platformu MARKA Konferansı için geri sayım başladı. 13 yıldır lider konferans kuruluşu Yürekli tarafından aralıksız düzenlenen ve 11 yıldır Yapı Kredi World ana sponsorluğunda gerçekleşen MARKA Konferansları, dünyaca ünlü konuşmacılarıyla yine marka ekiplerinin gündemini belirlemeye hazırlanıyor.

MARKA 2012 Konferansı 13-14 Aralık'ta Swissôtel'de düzenlenecek. MARKA 2012'nin seçkin katılımcıları, alanının en yetkin isimlerinden ilham verici sunumlar izleme fırsatı bulacaklar.

MARKA 2012'de kimler, hangi konuları anlatacak?

MARKA 2012 programında mutlaka izlenmesi gereken dünyaca ünlü konuklarla birlikte Türk iş dünyasından son derece başarılı isimler yer alıyor:

Lauren Bush Lauren: FEED projesinin yaratıcısı ve Başkanı Lauren Buh Lauren, dünya siyasetinin en önemli ailelerinden birinin kızı, ünlü modacı Ralph Lauren'ın gelini, MARKA 2012'nin konuşmacıları arasında bulunuyor. Lauren Bush Lauren konuşmasını, “FEED'le Hayata Katkı – Doğa Dostu Tasarım & Sosyal Sorumluluk” başlığı altında yapacak. Dünya'daki aç çocukları doyurma misyonuyla yarattığı markası FEED'in örnek hikâyesini anlatacak.

Tom Aikens: Mutfak sanatının modern ve doğal markası olarak gösterilen, 26 yaşında iki Michelin yıldızı kazanmak gibi az görülecek bir başarı yakalamış olan ünlü baş aşçı Tom Aikens, MARKA 2012'nin heyecan verici bir diğer konuğu olacak. Tom Aikens'ın konuşma konusu “Kişisel Yeteneğe

Dayalı Marka Gücü” olacak. Sunumunu, ortağı Doors grubunun Kurucu Ortağı Levent Büyükuğur'la birlikte yapacak olan Tom Aikens'ın bir de sürprizi var. Levent Büyükuğur ve Tom Aikens MARKA 2012 sahnesinden özel bir yemek tarifini uygulamalı olarak izleyicilere anlatacak.

Amanda Wakeley: ABD ve Avrupa'da “kırmızı halı” davetlerinin “moda belirleyicisi” Amanda Wakeley'nin büyüleyici tuvaletlerini taşıyanlar arasında Scarlett Johansson, Kate Winslet, Charlize Theron ve Angelina Jolie gibi isimler bulunuyor. İngiltere'nin önde gelen moda markası Amanda Wakeley'nin Kurucusu ve Kreatif Direktörü Amanda Wakeley, sıradışı marka serüvenini paylaşmak için MARKA 2012'de olacak. Wakeley'in konuşması “Moda Markasından Lifestyle Markasına” başlığını taşıyor.

Shay Drohan: 1998 yılından bu yana Coca-Cola Company'de üst düzey yöneticilik yapan, son olarak Gazlı İçeceklerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Shay Drohan, dünyanın en etkili pazarlamacıları arasında anılıyor. Shay Drohan, MARKA 2012 katılımcıları için geliyor ve “Ortak Değerle ‘Ortak Değer' Yaratmak” başlıklı konuşmasını sunacak.

Jean-Claude Biver: İsviçre saat endüstrisinin efsane lideri, lüks saat markası Hublot'nun arkasındaki dahi CEO Jean-Claude Biver, sonsuz enerjisi ve akıl açan fikirleriyle MARKA 2012'ye damga vurmaya hazırlanıyor. Biver'ın konuşması “Yenilikçilik ve İsviçre Saat Endüstrisi” konusuna odaklanacak.

Nicholas Ind: Şimdiye kadar The Economist, Telenor, ABN AMRO, Mexx, Greenpeace International, Unicef ve Philips gibi müşterilerle çalışan “Marka Fikir Mucidi” Nicholas IND, “Co-Creation, Yeni Marka Yönetimi & Fikri Haklar Boyutu" başlıklı konuşmasıyla MARKA 2012 katılımcılarının karşısına çıkacak.

Angie Moxham: MARKA 2012, içeriğin “kral” ilan edildiği bu dönemde “hikâye” unsurunu masaya yatırıyor ve PR için çıkış noktası olarak “hikâye”nin önemini vurguluyor. 3 Monkeys Communication'ın kurucususu Angie Moxham, 20 yılı aşkın kariyerinin ışığında, Avrupa'da lider markaların PR'ında sihirli etkiler yaratan, iletişim alanında büyük bir şöhret. Yapacağı konuşmasında “Hikâyen nedir?” diye soracak. “PR'ın gerçek değeri yazılan bültenler değil, yaratılan hikayeler” konusuna odaklanan konuşmada,  başından sonuna PR projesi olarak yaratılan ve çok büyük başarı yakalayan 'Microsoft - Brandon Generator' örneği anlatılacak.

Charles Finch: Reklam ve pazarlama dünyasında çok tartışılan konulardan biri MARKA 2012'de gündeme geliyor. Cate Blanchett, Harvey Keitel, Diane Kruger, John Malkovich, Nicole Kidman, Richard Gere, Brad Pitt, George Clooney, Matt Damon, Lucy Liu, Demi Moore ve Gywneth Paltrow gibi Hollywood yıldızlarının ajansı Finch & Partners'ın Başkanı Charles Finch'in “Marka İletişiminde ‘celebrity' / Ne Zaman Doğru, Ne Zaman Yanlış” konulu konuşması merakla takip edilecek.  Marka iletişiminde şöhretlerden yararlanmanın incelikleri, faydaları, riskleri mercek altına alınacak.

Erik Du Plessis: Geleceğin pazarlama yöntemi olarak gösterilen “Neuro-Marketing”, MARKA 2012'de tüm yönleriyle konuşuluyor. Millward Brown Güney Afrika Başkanı, Neuro-Marketing Uzmanı Erik Du Plessis'in, “The Branded Mind: Nörobilimin beyin ve marka bilmecesi hakkında bize anlattığı gerçekler” başlıklı konuşması, konferansın en ilgi çekici konuşmalarından biri olacak.  Son yıllarda pazarlamacıların gündemine yerleşen önemli kavramlardan biri olan nöromarketing bir anlamda nörobilim, davranış bilimi ve pazarlama, reklam doğrularının çakışma noktasındaki sihirli bir değnek; Plessis bu sunumda tüketiciyi nokta atışıyla etkilemenin ve harekete geçirmenin kilidini açıyor.

Frito-Lay Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir, “Dijitalin Ötesinde Marka Stratejisi” başlıklı konuşmasında, marka yönetim stratejilerinin temelinde bulunan “5i's” modelini paylaşacak. Etkili marka yönetiminde 5i's modelinin önemi farklı sektörlerden, renkli vakalarla desteklenirken dijital dünyanın içinde pazarlamanın nasıl konumlanması gerektiğine de ışık tutacak. Alpagut Çilingir, Frito-Lay'in bu bilgi birikimini yılın en ses getiren kampanyalarından Doritos Akademi projesine nasıl yansıttığını da canlı örnekleriyle ilk kez MARKA Konferansı'nda paylaşacak.”

Çağdaş Türk resminin en değerli isimlerinden biri olan sanatçı Ahmet Güneştekin, deneyimli gazeteci ve televizyoncu Balçiçek İlter'le sahneyi paylaşacak; ünlü sanatçı “Yüzleşme” temalı bir sohbet gerçekleştirirken sanatını ve hayatını anlatacak. Bu özel söyleşide, kişisel marka olgusu irdelenirken sanat alanında “kimlik” kavramı ve bunun önemi ön plana çıkacak, Türkiye'de sosyal ve siyasi dengelerin bir sanatçının kimliği üstünde olumlu ve olumsuz etkileri tartışılacak.

Kanyon'un Genel Müdürü Cem Eriç konferansa yeni bir boyut katarak “Çağdaş Şehirli Yaşam Merkezi Yaratırken Markalaşmanın Önemi” başlıklı sunumunda bir yaşam merkezi olarak markalaşmanın hikâyesini paylaşacak. Perakendenin hızla değişen, dinamik dünyasında güncel kalmanın ve sürdürülebilirliğin önemine ve kendilerinin Kanyon markasıyla bunu nasıl başardıklarına değinecek. 

Uluslararası projeleriyle tüm dünyada parmakla gösterilen mimarlık ofisleri arasına girmeyi başaran Türk şirketi Tabanlıoğlu Mimarlık'ın arkasındaki iki beyin Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Murat Tabanlıoğlu ilham verici sunumlarıyla MARKA 2012'de olacaklar. Kaostan Gelen Güç başlıklı sunumda, farklı kişilik özellikleri ve iş yöntemlerinden doğan “kaotik düzenin”, ikilinin ortak yaşamlarından nasıl beslendiği ve iş ortağı olmanın sorumluluklarıyla nasıl disipline edildiği anlatılacak. Yaratıcılığın itici gücünün benzersiz bir marka hikâyesiyle nasıl buluştuğuna tanık olacaksınız.

MARKA 2012'de “Sanatla Markalaşan Şehirler” başlıklı panelin moderatörlüğünü kurumsal alanda olduğu kadar sosyal alanda da gerçekleştirdiği birçok liderlikle öne çıkan yönetici Okşan Atilla Sanön üstleniyor. İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu ve Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli'nin konuşmacı olarak yer alacağı panelde festivalleriyle, müzeleriyle, bienalleriyle ve sanat fuarlarıyla marka olmayı başarmış şehirler ve bu tür faaliyetlerin İstanbul markasına katkısı tartışılacak. Aynı zamanda bu seansı izleyen pazarlama yöneticileri sanat sponsorluğu konusunda çok değerli mesajları dinleme fırsatı bulacaklar.

MARKA 2012'nin sürpriz konuklarından biri de İzzet Çapa. Yaptığı her işle gündeme oturan İzzet Çapa bu seansta deneyimli gazeteci ve televizyoncu Murat Sabuncu'nun sorularını alışık olmadığımız bir dürüstlükle cevaplayacak. İzzet Çapa'nın geniş ve renkli dünyasının her köşesine girip çıkarak adeta bir “roller coaster” yolculuğuna çıkacağınız bu seansta, Türk toplumuna sosyolojik bir neşter atılacak. Eğlence anlayışının geçirdiği değişimden siyasete, Türk medyasının gizli kurallarından magazin dünyasına, cinsel kimlikten kişisel marka olmanın zorluklarına kadar her şey konuşulacak.

Fonsiyonellikten Akıllı Güzelliğe – Sürdürülebilir Marka Olmanın Sırları başlıklı sunumunda otomotiv sektörünün köklü markası Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün efsaneleşmiş ürünleri Ford Transit'in hikayesini anlatacak. 47 yaşını dolduran Ford Transit'in yılların yıpratıcı rüzgarına karşı durmayı nasıl başardığı, yaşamın her yerinde yer almasının arkasındaki konumlandırma formülü, yükselen teknoloji kullanımına nasıl uyum sağladığı ve sürdürülebilir pazar payı başarısı içeriğin öne çıkan noktalarını oluşturacak. Sunum otomotiv sektöründen zengin örnekler ve Ford Transit vakasından detaylarla zenginleşecek.

TTNET Pazarlama'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı M. İlker Koçak “iletişim” ve “eğlencenin” günümüz tüketicisi için ayrılmaz bir ikili olmasının arkasındaki gerçekleri analiz edecek. Sunumda oyun, müzik, kitap, film gibi içeriklerin paylaşıldığı dijital mecralara ve yaşama şimdiden nüfuz etmiş geleceğin ürünlerine değinilecek. Kalıpların dışında düşünebilme becerisinin, sadece pazarlama ve ürün geliştirme ekiplerinin değil, tüm şirketin düşünce şeklini nasıl değiştirdiği anlatılacak.

MARKA Konferansları'nın 13 yıldır moderatörlüğünü yaparak bu alanda bir dünya rekorunu elinde tutan BJ Cunningham yine MARKA sahnesinde tüm konuşmacılara ev sahipliği yapacak.

İş dünyasının en yenilikçi, en dinamik etkinliği olan MARKA Konferansı, olağanüstü içeriğiyle dünyanın marka gündemini Türkiye'ye taşıyacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Murat ve Melkan Tabanlıoğlu Marka 2012'de mimari tasarımlarını anlatacak!
  • 05.12.2012 14:05

Murat ve Melkan Tabanlıoğlu Marka 2012'de mimari tasarımlarını anlatacak!

MARKA 2012 Konferansı 13-14 Aralık’ta Swissôtel’de düzenlenecek. MARKA 2012’nin ...