maritbet girişmaritbet
Nevşehir'de şehitlerin isimleri caddelerde yaşıyor

Nevşehir'de şehitlerin isimleri caddelerde yaşıyor

Nevşehir’de vatan hainlerinin gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında şehadet mertebesine ulaşan 3 asker ve polisin isimleri, caddelerde yaşıyor.

15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ/PDY'na bağlı hainlerin Ankara'daki ana hedeflerinden biri olan Ankara Gölbaşı'ndaki, Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK)‘nı ele geçirmeye çalışan darbeci general 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak hainlerin çirkin darbe planlarını yok eden daha sonra da hainlerin açtıkları ateş sonucunda şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir' in ismi, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'nın yan bölümünde Pelikan Caddesi'ne verildi.

Darbe kalkışması sırasında vatan hainlerinin Ankara Gölbaşı'ndaki, Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK)'na yaptığı saldırı sonrasında şehit olan Avanoslu 1 çocuk annesi Özel Harekat polisi Demet Sezen'in ismi de, Avanos Yolu üzerindeki 228. Cadde'ye verilirken, yine aynı komutanlıkta görev yaptığı sırasında hainlerin bombalı saldırısı sonrasında ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Ürgüplü Fevzi Başaran'ın ismi de, Ürgüp yolu üzerindeki Damla Caddesi'ne verildi. Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile birlikte, Ziraat Bankası önünden başlayıp Yavuz Sultan Selim Han Köprülü Kavşağı'na kadar olan Kayseri Caddesi'nin ismi Milli İrade Caddesi, Borsa Kavşağı'ndan başlayıp Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'ne kadar olan Aksaray Caddesi'nin ismi de, Millet Caddesi olarak değiştirildi.

Bu kapsamdaki çalışmalarda Yeni Mahalle'deki Türk Telekom Meydanı'nın ismi ‘Diriliş Meydanı' olarak değiştirilmişti. Değiştirilen cadde ve meydanların isimlerinin yazılı olduğu levhaların asılması çalışmaları da tamamlandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nevşehir'de şehitlerin isimleri caddelerde yaşıyor
  • 25.07.2016 10:41

Nevşehir'de şehitlerin isimleri caddelerde yaşıyor

Nevşehir’de vatan hainlerinin gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında şehadet ...