maritbet girişmaritbet
'Ortadoğu'dan gelen yatırımcılar gayrimenkule giriyor'

'Ortadoğu'dan gelen yatırımcılar gayrimenkule giriyor'

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Körfez yatırımcılarıYalova'nın Tenın rmal ilçesinde gerçekleştirdiği yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arap ve Körfez ülkelerine yaptığı ziyaret, kaplıcalarıyla ünlü Yalova'nın Termal ilçesinde yatırım beklentisini artırdı.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin termal turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, ilçenin Türkiye'ye gelen tüm Ortadoğuluların uğrak yeri durumunda bulunduğunu kaydetti.

Yalova Turizm Birliği (YATUB) Başkanı da olan Atik, "İlçemizde iki türlü yatırım oluyor. Menkul ve gayrimenkul yatırımı oluyor. Ticari hayatta bir çalışma oluyor. En gelişmişi şu anda menkul ve gayrimenkul yatırımı. Ortadoğu'dan gelen yatırımcılar gayrimenkule giriyor. Edindikleri gayrimenkulde inşaat çalışmalarını sürdürüyorlar. Gerek daire, villa, site gerekse ticari tesis olarak yatırımlarına devam ediyorlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ortadoğu ve Körfez ülkelerine yaptığı ziyaretin anlamlı olduğunu ve çok ses getireceğini anlatan Atik, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her Ortadoğu ziyaretinden sonra yatırımlar artıyor. Ortadoğu insanı Cumhurbaşkanımıza çok güveniyor. Onun ağzından çıkan iki kelime Türkiye'nin yatırımda çok iyi bir noktaya gitmesine ve yatırım hızının artmasına neden oluyor. Özellikle şubat ayında ziyaretin gerçekleşmesi stratejik bir durum. Yalova, Bursa, İstanbul, Trabzon ve Çanakkale gibi illerimizi Ortadoğu turistleri tercih ettikleri için bu bölgedeki acentelerimiz Ortadoğu'ya tanıtım faaliyetlerini sürdürmek için daha yeni gitmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanımızın Ortadoğu ve Körfez ülkelerini ziyaret etmeleri çok önemliydi. Yatırımın en az yüzde 50 daha artmasına sebep olacak. Bunu geçmiş dönemlerde çok net gördük. Cumhurbaşkanımızın bu ziyareti ve yanında götürdüğü iş adamları, hem orada ticaretin artmasına hem de oradan Türkiye'ye, Yalova'ya, Termal'e gelişleri sağlayacak."

"Araplar ilçemize geliyor ve burada yeni yatırım alanlarını inceliyorlar"

Türkiye'nin dışarıdan gösterildiği gibi bir ülke olmadığını belirten Atik, "Yabancılar 'İnadına yatırım' diyor, bu da bizi çok memnun ediyor. Kredi derecelendirme kuruluşları ülkemizin notunu düşürüyorlar ama biz burada alanda öyle olmadığını görüyoruz. Araplar burada yeni yatırım alanlarını inceliyorlar. Bunlar çok önemli veriler. Demek ki Ortadoğu yatırımcıları ülkemizin öyle kredi notunun düşürülmesine pek itibar etmiyor. Bir hafta önce ilçede bir yatırım görüşmesi oldu. Daha çalışma aşamasında ümit ediyorum ki yakın zamanda bu neticelenecek. Ama şu anda devam eden 100, 70 ve 50 villalık yatırımlar var. Bunlar hep Ortadoğulu yatırımcıların. Bunun yanında otel yatırımları var. " değerlendirmesinde bulundu.

Termal'e daha çok Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Katar'dan yatırımcıların geldiğini aktaran Atik, şunları kaydetti:

"Burası doğası güzel bir yer. En önemlisi de huzur, güven var. Helal gıda, ezan sesi ve ilçedeki insanların turizme olan yatkınlığı daha çok Arap turistin gelmesini sağlıyor. Kaplıcası ve büyük şehirlere yakınlığı zaten hafife alınmayacak şeyler. Termal'e ters göç oldu. İlçeden başka şehirlere çalışmaya giden insanlarımız oluyordu ama şimdi öyle değil. Birçok kişi geri döndü ilçeye. Cumhurbaşkanımızın istihdamı güçlendirme çalışması neticesinde ilçemizdeki turizm tesisleri de buna riayet edecek. Yakın zamanda bu istihdam sayılarını artıracaklar. Bugün Termal yabancılara mülk, arsa, arazi satılan birinci ilçe. Dolayısıyla Yalova Türkiye'nin ilk beş ili içinde, bu resmi rakamlarla çıkan sonuç. Türkiye'nin en iyi noktasında diyebilirim."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalova'nın termal tesislerinde kış öncesi turist yoğunluğu
  • 04.11.2020 11:31

Yalova'nın termal tesislerinde kış öncesi turist yoğunluğu

Yalova'nın Termal ilçesindeki turistik tesislerde ilk kez bir kış sezonu, yeni t ...

'Ortadoğu'dan gelen yatırımcılar gayrimenkule giriyor'
  • 19.02.2017 09:03

'Ortadoğu'dan gelen yatırımcılar gayrimenkule giriyor'

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Körfez yatırımcılarıYalova'nın Tenın rmal i ...

Beyttürk’ten Suud’larla 2 milyarlık yatırım
  • 17.04.2016 10:51

Beyttürk’ten Suud’larla 2 milyarlık yatırım

Beyttürk İnşaat, Suudi Arabistanlı gayrimenkul şirketi Kimma Huizama ile 2 milya ...

EVA Gayrimenkul Değerleme, Yalova’yı mercek altına aldı!
  • 19.10.2015 11:55

EVA Gayrimenkul Değerleme, Yalova’yı mercek altına aldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, Organize Sanayi Bölgesi, marina ve turizm yatırımları ...

Yalova Termal yaklaşık 100 bin Ortadoğu’lu turist ağırlayacak!
  • 03.05.2012 13:37

Yalova Termal yaklaşık 100 bin Ortadoğu’lu turist ağırlayacak!

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, yaptığı açıklamada, 2012 yılının yaz ayları ...