maritbet girişmaritbet
Ortak çalışma alanları stresi azaltıyor!

Ortak çalışma alanları stresi azaltıyor!

Regus'un yaptığı araştırmaya göre çalışanların yüzde 84'ü ortak çalışmanın sağlık açısından önemli olduğu söyledi.

Dünyanın her yerinden iş insanları, ortak çalışmanın iş-hayat dengesini iyileştirdiğini ve stresi azalttığını ifade ediyor. Regus tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, iş insanlarının yüzde 84'ü ortak çalışmanın sağlık için önemli olduğunu, evde yalnız kalmak yerine ortak çalışma alanlarına geçilmesi gerektiğini düşünüyor. Çalışanların %66'sı ortak çalışmanın daha iyi bir iş-yaşam dengesi kurmayı sağladığını düşünüyorlar.

Dünyanın en büyük çalışma alanı tedarikçisi Regus tarafından yapılan son araştırmaya göre, ortak çalışma ofislerinde çalışanlar dünya genelinde en rahat ve dengeli çalışanlar olarak görülüyor. 

Yine dünya genelinde iş insanlarının üçte ikisi (%66), ortak çalışma ofislerinde çalışanların daha iyi bir iş-yaşam dengesi sağladıklarını, bu sayede kişisel ve çalışma hayatlarındaki zorlayıcı taleplerle çok daha kolay başa çıkabildiklerini bildiriyor.

Lokasyon özgürlüğünün önemi

Araştırmaya katılanların yüzde 82'si daha fazla lokasyon özgürlüğünün ister bir sonraki iş toplantısı olsun ister spor salonu, ortak çalışma ofislerinde çalışanlara istedikleri yere daha yakın olma imkânı verdiğini vurguluyor. Ankete cevap verenlerin belirttiği bir diğer nokta ise karma ve dinamik bir sosyal çevrenin, normal ofislere göre çok daha keyifli olduğu.  

Ortak çalışma ofisleri evden çalışanların hayatında da önemli bir rol üstleniyor; yalnızlıktan kurtulma (%84) ve televizyon karşısında zaman öldürmekle sınırlı bir yaşam tarzından kurtulup sağlıklı bir hayat sürme (%54) imkânı sunuyor.

Popülerlik kazanıyor

Regus Türkiye Ülke Müdürü Hakan Atalay, ortak çalışma anlayışının hızlı bir şekilde popülerlik kazanmaya devam ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Ortak çalışma anlayışı sadece ekonomik sıkıntı çeken yeni şirketler ve şahıs şirketleri arasında da değil. Kurumsal şirketler de aynı şekilde daha esnek çalışma modellerine geçiş yapıyor, üstelik çalışanların talepleri de şirketleri ortak çalışma alanlarında bulunan daha rahat ve işbirliğine dayalı atmosfere yönlendiriyor.”

Ortak çalışma ofisleri sayesinde personelin iş lokasyonu konusunda daha fazla özgürlüğe sahip olurken ulaşım süresinin kısaltılmasının sağlandığına dikkat çeken Hakan Atalay şöyle devam ediyor:

“Böylece iş-hayat dengesi açısından daha büyük bir başarı elde ediliyor. Fakat ortak çalışma alanlarının bir diğer önemli faydası sosyalleşme: dünya genelinde iş insanları, ortak çalışma alanlarını farklı sektörlerden ve şirketlerden çalışanlarla bir araya gelmek için ideal ortamlar olarak görüyor. Fakat ortak çalışma ofislerinden en büyük faydayı sağlayacak olanlar düzenli şekilde evden çalışanlar. Onlar da daha ileri bir teknolojiye erişim imkânı bulabiliyorlar, monoton ve yalnız bir yaşam tarzından kurtulma şansı yakalıyorlar."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hazır ofis kiralayanlar yılda 45 bin TL tasarruf sağlıyor
  • 24.11.2018 09:49

Hazır ofis kiralayanlar yılda 45 bin TL tasarruf sağlıyor

Regus Ülke Müdürü Murat Özgönül, hazır ofis kiralamanın yılda 45 bin TL’ye kadar ...

Regus, Türkiye’de dört ofis daha açıyor
  • 22.03.2018 14:06

Regus, Türkiye’de dört ofis daha açıyor

Dünyadaki en büyük hazır ofis tedarikçisi olan Regus'un Anadolu yakasındaki ofis ...

Regus, Türkiye'deki ofis sayısını 24'e çıkardı
  • 22.09.2017 10:47

Regus, Türkiye'deki ofis sayısını 24'e çıkardı

Türkiye’de hazır ofis alanları ile faaliyet gösteren Regus, Türkiye’deki ofis al ...

Regus, bu yıl Türkiye'de 7 yeni ofis alanı açmaya hazırlanıyor
  • 04.08.2017 12:23

Regus, bu yıl Türkiye'de 7 yeni ofis alanı açmaya hazırlanıyor

Regus Türkiye Ülke Müdürü Murat Özgönül, Regus’un Türkiye’deki büyüme planı çerç ...

Regus yeni ofis alanları açıyor!
  • 04.04.2017 14:17

Regus yeni ofis alanları açıyor!

Sanal Ofis ve Sanal Ofis Plus uygulamaları bulunan Regus, bünyesine yeni ofis al ...

Hazır ofisleri tercih etmek için 10 neden!
  • 01.03.2017 10:07

Hazır ofisleri tercih etmek için 10 neden!

Hazır ofis sistemleri konusunda kendini kanıtlamış olan Regus, benzin istasyonla ...