maritbet girişmaritbet
Rönesans Eğitim Vakfı, Beypazarı'nda bir okulu tamamen yeniledi!

Rönesans Eğitim Vakfı, Beypazarı'nda bir okulu tamamen yeniledi!

Dev AVM'lere, inşaatlara ve ticari gayrimenkul yatırım projelerine imza atan Rönesans Holding, eğitime verdiği desteğini sürdürüyor

Rönesans Holding bünyesindeki Rönesans Eğitim Vakfı, bu kez de Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliği ile eğitime büyük bir katkı sağlayacak. Beypazarı ilçesinin Kızılcasöğüt Köyü İlköğretim Okulu'nun baştan aşağıya yeniden yapılanmasını öngören işbirliği protokolünün imza töreni 30 Nisan 2013 Salı günü Rönesans Holdingin merkez binasında gerçekleşti. İmza töreni öncesinde konuşan Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Jale Ilıcak, Holding'den elde edilen gelirlerin yurt içi ve yurt dışında eğitim, sağlık, kültürel ve bilimsel alanlarda kullanıldığını ifade etti. Ilıcak, Vakıf olarak eğitim yardımları kapsamında yükseköğretim ve yüksek lisans öğrencilerine karşılıksız burslar verdiklerini, okul ve idare binaları yaptırarak eğitim kurumlarına bağışladıklarını ifade etti. 

Ilıcak şöyle devam etti: "Rönesans Eğitim Vakfı kuruluşundan itibaren, önceliği olan eğitim yardımları kapsamında yükseköğretim ve yüksek lisans öğrencilerine karşılıksız burslar vermekte, okul ve idare binaları yaptırarak eğitim kurumlarına bağışlamakta, kütüphaneler oluşturmakta, ulaşan talepler çerçevesinde seçilen köy okullarının kitap kırtasiye ve teknolojik donanım gereksinimlerini karşılamakta, personeli ve gönüllü katılımcıların desteği ile kitap toplama kampanyaları düzenleyerek ihtiyaç sahibi kuruluşlara ulaştırmakta, gerek bireysel gerek kurumsal olarak talep edilen ayni ve nakdi sağlık yardımı taleplerini karşılamaktadır. Rönesans Eğitim Vakfı eğitim alanında; Yükseköğrenim öğrencilerinden, 1.750 öğrenciye yükseköğrenim bursu verilmiştir. İnönü Üniversitesine idari bina ve eğitim binalarından oluşan Meslek Yüksek Okulu binaları bağışlanmış (Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu), bu okulda inşaat elektrik, makine, harita kadastro teknikerliği bölümleri oluşturularak inşaat sektöründe eksikliği hissedilen ara eleman yetiştirilmesine katkı sağlanmıştır. TED Vakfı Üniversitesi Kütüphanesi yaptırılmıştır. İlköğretim okullarından gelen talebi karşılamak ve köy okullarında kütüphane oluşturulmasını sağlamak amacıyla Rönesans Holding'in sahibi olduğu alışveriş merkezlerinde kitap toplama yaları düzenlenmiş toplanan 77.000 kitap tasnif edilerek okullara bağışlanmış ve talep eden köy okullarının kırtasiye ve teknolojik donanım ihtiyaçları karşılanmıştır." 

UNICEF Türkiye Başkanı Talat Halman ise Rönesans Holding'in yaptığı projeleri yakından takip ettiklerini, Rönesans Eğitim Vakfı olarak da yapılan yardımlardan ötürü son derece minnettar olduklarını dile getirdi. Halman şöyle konuştu: "Bu imzalayacağımız proje ile çocuklarımıza sadece maddi bir destek değil her alanda ve her anlamda destek vermiş olacağız. 

Rönesans Eğitim Vakfı çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Başta Jale Hanım olmak üzere bu projede emeği geçen tüm Rönesans Holding çalışanlarına teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından işbirliği protokolüne imzalar atıldı. 

Umut Karakülah / Ankara Kırmızı Beyaz Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans, Türk inşaat sektörünün dünyadaki pazar payını artırıyor
  • 06.09.2022 15:48

Rönesans, Türk inşaat sektörünün dünyadaki pazar payını artırıyor

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak: "Avrupa’da, dünyanın en büyük şirketl ...

Rönesans, dünyanın en büyük müteahhitlerini solladı!
  • 26.08.2022 09:53

Rönesans, dünyanın en büyük müteahhitlerini solladı!

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne yönelik en köklü ve saygın de ...

Rönesans Holding’e Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Sürdürülebilirlik Ödülü
  • 15.06.2022 11:24

Rönesans Holding’e Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Sürdürülebilirlik Ödülü

Rönesans Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) 2022 yılı Sürdürüle ...

Rönesans Holding ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışması başladı
  • 30.05.2022 16:33

Rönesans Holding ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışması başladı

Dünyanın farklı coğrafyalarında heyecan verici mühendislik projelerine imza atan ...

Rönesans Holding Başkanı Ilıcak'a "Japonya'nın en yüksek devlet nişanı" takdim edildi
  • 18.05.2022 17:35

Rönesans Holding Başkanı Ilıcak'a "Japonya'nın en yüksek devlet nişanı" takdim edildi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin salgının en yoğun olduğu dönemde hı ...

Erman Ilıcak'a 'Japonya'nın en yüksek devlet nişanı'  takdim edildi!
  • 14.05.2022 12:01

Erman Ilıcak'a 'Japonya'nın en yüksek devlet nişanı' takdim edildi!

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Türkiye ile Japonya arasındaki iş bir ...