maritbet girişmaritbet
Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale YHT projesi sürüyor

Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale YHT projesi sürüyor

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Amasya Yavuz Selim Meydanı'ndaki mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde, AK Parti'nin Amasya Yavuz Selim Meydanı'ndaki mitingine katılan Başbakan Binali Yıldırım,  cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. 

Kendilerinin çözüm için millete gittiğini, 2007'deki referandumla cumhurbaşkanını halkın seçmesinin kararlaştırıldığını anlatan Yıldırım, bunun ardından 2014'te Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğunu hatırlattı.

Anayasa değişikliğiyle yarım kalan işin tamamlanarak, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirileceğini ifade eden Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye değişikliği birlikte yapma çağrısında bulunduklarını söyledi.

Bahçeli'nin bu çağrıya cevap vererek, "Önce milletim ve memleketim, sonra partim" dediğine dikkati çeken Yıldırım, Bahçeli'ye ve milliyetçilere memleket için gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür etti.

Yıldırım, değişiklik yapılırken CHP'nin de kendileriyle birlikte olmasını istediklerinin altını çizerek, Kılıçdaroğlu'na "Madem cumhurbaşkanlığı sistemine karşısın o zaman sen ne istiyorsan, sen de bir anayasa değişikliği getir, ikisini de Mecliste görüşelim oylayalım, isterse 367'den fazla çıksın yine millete götürelim. Bizim milletimiz basiretlidir, feraset sahibidir, en doğru kararı verir. İkisini de sunalım, millet ne karar verirse başımız gözümüz üstüne" dediklerini aktardı.

Buna da "Yok" denildiğini anlatan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü bunlar, halka güvenmek yerine mahkemelere güveniyorlar. Hep bugüne kadar mahkemeler üzerinden iş çıkardılar. Milletin kararını, Meclisin kararını mahkemelere taşıyarak halkın iradesinin yavaşlatmaya çalıştılar. Bunların Türkiye'nin hayrına hiçbir adıma 'evet' dediklerini biz görmedik. Siz gördüyseniz Allah aşkına söyleyin. Türkiye'nin hayrına ne varsa bunlar 'hayır' demeye devam ediyorlar. Dün de devam ettiler bugün de devam ediyorlar.

Daha geçen gün Kılıçdaroğlu, 'Gideceksiniz sandığa haysiyetinizle, şerefinizle, onurunuzla 'hayır' diyeceksiniz.' diyor. Hadi oradan. Yani 'evet' dersek haysiyetimiz, şerefimiz, onurumuz gidecek. Yazıklar olsun. Benim vatandaşım, 79 milyon 'evet' de der 'hayır' da der, onurludur, şereflidir, haysiyetlidir. Ne karar verirse versin, başımızın üstünde yeri vardır. 'Hayır' diyenleri onurlu yapacaksın, demeyenleri aşağılayacaksın. Yazıklar olsun. Böyle bir anlayışın Türkiye'ye Amasya'ya vereceği bir şey var mı?"

"14 yılda 221 kilometre bölünmüş yol ilave ettik"

14 yılda eğitimden sağlığa, toplu konuttan ulaşıma, tarımdan enerjiye Amasya'ya 8 milyarlık yatırım yaptıklarını bildiren Yıldırım, gelecek yıl merkezde bin öğrenci kapasiteli yurdun hizmete açılacağını aktardı.

Yıldırım, Suluova Devlet Hastanesinin inşaatının devam ettiğini belirterek, Şerafeddin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesinin kadın ve çocuk kısımlarının da ek binalarının tamamlanıp büyütüleceğini ifade etti.

Binali Yıldırım, Amasya'da toplam 620 milyon kaynak kullanarak ihtiyaç sahipleri, yetimler, şehit yakınları, asker aileleri ve engellilere destek verdiklerini anımsattı.

Amasya'da yaklaşık 5 bin konut yaptıklarını, Amasya, Merzifon, Suluova Adalet saraylarını hizmete açtıklarını anlatan Yıldırım, "Amasya'da sadece 29 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz buna 14 yılda 221 kilometre bölünmüş yol ilave ettik." dedi.

Yıldırım, Amasya çevre yolunun yapımının da hızla devam ettiğini söyledi.

"Sabah Ankara'ya kahvaltıya gideceksiniz"

Türkiye genelinde bin 215 kilometre hızlı tren hattı yaptıklarına dikkati çeken Yıldırım, Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı tren projesi çalışmasının da sürdüğünü belirtti.

Yıldırım, "Amasya'ya hızlı tren yapıldığında Ankara'ya, Konya'ya sadece bir kaç saat içinde bağlanacak. Böylece sabah Ankara'ya kahvaltıya gideceksiniz. Oradaki akrabalar öğlen yemeğine size gelecek. Yol medeniyet, su medeniyettir. Projede bölüm bölüm ihale ve proje hazırlık çalışmaları devam ediyor." şeklinde konuştu.

Orman ve su işlerinde Amasya'ya 14 yılda toplam 540 milyon lira tutarında yatırım yapıldığını vurgulayan Yıldırım, Yassıçal, Değirmendere ve Ziyaret barajlarını tamamladıklarına işaret etti. Yıldırım, Amasya için önemli olan Aydıncık Barajı'nın da yapımına devam edildiğini, beş baraj daha yapıldığını bildirdi.

Hükümetleri döneminde Amasya'da çiftçilere 580 milyon lira destek verdiklerini hatırlatan Yıldırım, Amasya için eser üretmeye devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Yıldırım, Amasyalılara, "Bizde tehdit, korkutma yok. Bizde hedef, ümit, heyecan var. Bizde yalan dolan iftira yok. Biz gönül diliyle konuşacağız. Biz akıllara, gönüllere hitap edeceğiz. 16 Nisan'da Amasya'da sandıkları lime lime dolduracağız." diye seslendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuzeybatı Gayrimenkul, Koyun Adası'nı satışa çıkardı!
  • 05.08.2020 10:00

Kuzeybatı Gayrimenkul, Koyun Adası'nı satışa çıkardı!

Marmara Denizi'nin ortasında yer alan Koyun Adası'nın 890 bin metrekarelik kısmı ...

Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale YHT projesi sürüyor
  • 02.03.2017 08:11

Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale YHT projesi sürüyor

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Amasya Yavuz Selim Meydanı'ndaki mitingin ...

İstanbul-Ankara arası sadece 1,5 saat...
  • 27.11.2014 10:28

İstanbul-Ankara arası sadece 1,5 saat...

Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yeni hızlı t ...

Ankara-İzmir YHT projesi için kamulaştırma!
  • 19.05.2012 13:05

Ankara-İzmir YHT projesi için kamulaştırma!

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir HızlıTren Projesi için yapılacak demiry ...

Hızlı Tren projesi için hangi şirketler teklif verdi?
  • 06.01.2012 11:00

Hızlı Tren projesi için hangi şirketler teklif verdi?

İzmir-Ankara arasını 3.5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin ilk etabı ...