maritbet girişmaritbet
Silivri'ye 32,5 kilometre metro geliyor

Silivri'ye 32,5 kilometre metro geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri'de metro müjdesi verdi. "Silivri'ye 32.5 kilometre metro gelecek" dedi.

İBB Başkanı Topbaş, Silivri'de İş Adamları Derneğini ziyareti sonrası, muhtarlar ve kanaat önderleriyle yemekte bir araya geldi. Topbaş, burada yaptığı konuşmada Silivri'ye getirilmesi planlanan metro ve Boğluca Deresi'nin ıslahı konusunda önlerine çıkarılan engellere değindi. 

Silivri'ye metro gelecek

Metronun Silivri'ye getirilmesi için planlama çalışmaları yapıldığını söyleyen Topbaş, şunları kaydetti:

"32,5 kilometre Silivri'ye metro gelecek. Metro çalışmasını programa alıyoruz, şu anda projeleri yapılıyor. Bin metresi 50 milyon dolar. 32,5 kilometre çarpı 50 dediğin zaman ne yapıyor? 1,6 milyar dolar. TL'ye çevirdiğin zaman 6 katrilyondan fazla. Şu anda Büyükşehir olarak devlete, bir finans kurumuna veya bir bankaya günü gelmiş bir lira borcumuz yok. Kasamızda paramız var. Kaynaklar aynı geliyor. Bütün Türkiye'deki belediyelere ne geliyorsa, bize de o geliyor. Hatta doğuya daha fazla gidiyor, bize daha az geliyor. Bu şehir kendi kaynağını, kendi üretmeye çalışıyor. Geçmişte bu kaynaklar neredeydi? Neden hizmete dönmüyordu? Silivri ilçesinin alt yapısı yoktu, su yoktu su. İlk yaptığımız iş bunlar oldu. Doğal gazı getirdik."

"Muhalefet maalesef, mecliste birçok ulaşım planımıza 'hayır' dedi"

Konuşmasında önlerine çıkarılan engellere de değinen Topbaş, şöyle konuştu:

"Projeler yaptık, planlamasını bitirdik, üç yıl dava sürdü. Burada maalesef muhalefet mensupları yargıya götürdüler. Bir A4'e yazıyor, sizi 5-6 yıl kilitliyor. Ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Bilirkişinin verdiği rapordan dolayı, bizim planlarımızı iptal ediyor. Neye göre bu hesabı yaptınız. Bizim yaptığımız hesap yanlış mıydı? Şimdiye kadar kaç defa bitmiş olacaktı. Niçin engel olunuyor? Hayırlı bir iş yapılıyorsa, destek verilmesi lazım. Bunda makam mevki rekabeti olmaz. Başarısız olsun da ders bize gelsin, olmaz böyle bir şey. Başarılı olsun ben daha iyisini yapacağım dersiniz. Yanlış yaptığınızı da söylersiniz. Kalkıp da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım planlarının metro planlarının veya tünel planlarının meclisten geçmesine mani olur, 'hayır' derseniz her işe hayır dediğiniz gibi, işi engellemeye çalışırsınız. Muhalefet maalesef, mecliste birçok ulaşım planımıza 'hayır' dedi. İşte meclis üyeleri burada. Şehrinize, köyünüze yapacağımız yola 'hayır' diyor adamlar. Bakırköy Yeşilyurt'ta araba park yeri olmayan bir yerde, yayalar araçlar nedeniyle yürüyemiyor. Oyun parkı var onun altı otopark olsun dedik. İhalesini yaptık, tam başlayacağız, kendilerini ağaçlara zincirlediler. Vazgeçtik, yapmıyoruz kardeşim, para kasamızda kalsın. Aynen duruyor, yapılmıyor. Yaptığımız hangi iş hayırsız oldu ki, bu şehre." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metrobüs Silivri'ye kadar uzatılacak mı?
  • 28.03.2018 16:25

Metrobüs Silivri'ye kadar uzatılacak mı?

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Kiptaş Silivri 3. Etap proje lansmanı sonrasında gazet ...

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...