maritbet girişmaritbet
Topbaş'tan Vatan Caddesi'ndeki arazi ile ilgili açıklama

Topbaş'tan Vatan Caddesi'ndeki arazi ile ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Vatan Caddesi üzerindeki arazi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Tanıtım Töreni"nde yeni projeler ile ilgili açıklamalar yaptı. 

"Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Tanıtım Töreni"nde İstanbul trafiği ve sosyal yaşamı için önemli bir projeyi hayata geçireceklerini anlatan Topbaş, her dönem belediye bütçesinin yaklaşık yüzde 55'ini ulaşıma ayırdıklarını şimdi de kentteki önemli düğüm noktalarından Kabataş'ta yeni bir mega projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Uzun yıllardır bu proje üzerinde çalıştıklarını, çalışmanın yapılacağı alan ve civarındaki tüm tarihi eser ve çevreye yönelik detaylara dikkat edildiğini ve ilgili kurumlarla gerekli görüşmelerin yapıldığını dile getiren Topbaş, şöyle konuştu:

"Trafikte entegre çok önemli. Raylı sistem, deniz, kara hepsini birbirine entegre etmek çok önemli. İşte bu düğüm noktalarından birisi burası. Birkaç noktada daha böyle düğüm noktaları da oluşturmak zorundayız. Bunun için en müsait yer burasıydı. Çünkü Taksim'den bir feniküler geliyor Kabataş'a. Tramvay da buraya geliyor. Bir de metro kararı verdik. Beşiktaş üzerinden Bağcılar'a kadar, daha sonra Kabataş'tan Şişhane altına, sonra da Sarıyer'e kadar sahilden gidecek bir metro... Yoğun bir hareketlilik oluşuyor. Diğer tarafta deniz hareketliliği var. Karşı tarafta aynı şekilde Beykoz'a, Ümraniye tarafına giden bir metro. Marmaray var. Ciddi bir buluşma noktası var. İşte bunların birbirine bağlantılı gerekiyordu."

tünel

Çalışmanın tamamlanmasından sonra söz konusu alanda günde yaklaşık 1 milyonluk bir insan hareketliliği olacağını, denizin altında yaya geçişi olan bir tüp geçit de düşündüklerini, bu geçişin fikir babasının ise Başbakan Binali Yıldırım olduğunu bilgisini veren Topbaş, "Bu geçiş içinde bisikletlerle, elektrikli araçlarla, yürüme bantları ve alanlarla 2 kilometrelik bir yürüme aksı olacak. Burası sadece bir meydan değil, bir buluşma noktası olacak." dedi.

Proje kapsamında otopark da tasarlandığını, projeyle Kabataş'a gelecek gemi, tekne, vapur oranının da yüzde 80 oranında artacağını, iskelede deniz araçlarına yakıt verecek bir istasyon da yapılacağını dile getiren Topbaş, projenin 2018 sonunda tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

Topbaş, projenin maliyetinin 500 milyon lira civarında olacağını belirtti.

Çalışmaların Fındıklı'daki tarihi Molla Çelebi Camisine zararı olduğu için projenin durdurulduğu iddiasının sorulması üzerine Topbaş, bunun doğru olmadığını, bu kapsamda gerekli tüm çalışmaların yapıldığını belirtti. 

Kilyos sahilindeki atıklarla ilgili son durumunun sorulması üzerine de Topbaş, "Çevre kirliliği en rahatsız olduğum konulardan birisi. Hafriyat kamyonlarıyla ilgili düzenleme gerekiyor. Bize maliyeti çok yüksek. '3 kuruş kar edeceğim' diye bize ciddi manada bir maliyet ödeyerek bu temizliği yapmak zorunda bırakıyorlar. Ekiplerimiz 3 günden bu yana yoğun çalışma içinde. Başka yerlerde de benzer durumlar yaşanıyor. Ceza yazıyorsunuz ancak tahsil edemiyorsunuz. Aracı bulup bağlayacaksınız... Bunları tespit edip, mahkemeye verelim diyorum." değerlendirmesini yaptı.

Vatan Caddesi'ndeki araziyle ilgili iddialar

Topbaş, "Vatan Caddesi'ndeki bir araziyle ilgili iddialar var. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Üzüntümü ifade etmek isterim. İstanbulluların bana güveni var. Bundan dolayı 3 dönemdir başkanlık yapıyorum. Güvenmeseler beni seçmezlerdi. Bu güveni istismar ettirmem. Bu kentin aleyhine hiçbir kararı belediyemiz onaylamaz. Karşıma çıkan adaylar ve bir takım çevreler zaman zaman bazı iddialarda bulundu. Hepsi boş çıktı. Herkes bir şey söylüyor. Arkadaşlarım, tüm prosedürlere uygun şekilde, kendi çalışmalarını yaptılar. Yanlış yapılmasını asla istemeyiz. Gerekli değerlendirmeler yapıldı ve bu sonuçlar ortaya çıktı. Birileri çıkıp, kendilerine göre değerlendirmeler yapıyor. Yargı süreçleri başlatıldı. Devam edecek. Oranın bir imar izni var. Orası yapılmasın diye hep müdahale edildi. Çünkü orada bir meydan, boşluk kalsın. Biz de çevresini daha da büyütelim, o bölgenin ihtiyacı olan bir meydan yapalım. Halk tarafından kullanılacak bir hale getirilsin... Değerlendirme yapılacak ama asla rahatsız edilecek bir şey yapmak istemeyiz oraya. Daha önce neler yapılmak istendi oraya. Bunları yaptırmamaya yönelik mücadelemiz oldu. Oraya AVM yapılmak istendi, çok ciddi müracaatlar ve bir takım çevreleri baskı olarak üzerimize getirmeye çalıştılar. Buna karşı durduk, izin vermedik."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...