maritbet girişmaritbet
Turizm'in 'ters' gidişatından bu ev etkilenmedi

Turizm'in 'ters' gidişatından bu ev etkilenmedi

Antalya'daki Türkiye'nin ilk ters evi 2016 Ocak'tan bu yana 30 bin ziyaretçi çekti.

Antalya'da bir grup girişimci tarafından yaptırılan Türkiye'nin ilk ters evini, turizm sektöründe yaşanan sıkıntılara rağmen 2016 yılının Ocak ayından itibaren yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yapımı 2 yıl süren ters ev, dış görüntüsü ve içerisindeki eşyalarıyla büyük ilgi çekiyor. Yaklaşık 85 metrekare alana sahip, normal bir evin iki katı maliyetle yapılan evde, giriş kapısından mutfak mobilyalarına, beyaz eşyalardan tuvalet ve banyo dolaplarına, yatak odasından oturma gruplarına kadar her şey taban yerine tavanda duruyor. 

Ters evin işletmecisi Kaan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evin Türkiye'de ilk, dünyada da 13'üncü ters ev olduğunu ifade etti. Evi "Antalya'da her şey var ama ters ev yok" düşüncesiyle yaptıklarını anlatan Karahan, "Evdeki 25 derecelik açı ilk girişte ziyaretçilerimizde baş dönmesi yapıyor. Ziyaretçiler çektikleri fotoğrafı 180 derece çevirdikleri zaman sanki kendileri tavanda asılı eşyalar da tabanda gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

Evin aksiyon fotoğrafçılığına hizmet ettiğini belirten Karahan, "Aksiyon fotoğrafçılığında çığır açmış bir proje. Evdeki bütün mobilyalar gerçek ağırlığında ama taban yerine tavan kısmında yer alıyor. Özellikle gelin ve damatlar, en güzel anlarını ölümsüzleştirmek için ters evi tercih ediyor. Antalyalılar bu evi benimsedi. Kente gelen turistler de burayı ziyaret etmek istiyor." diye konuştu.

2017'de hedef 60 bin turist

Turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle kendilerinin de tedirgin olduğunu anlatan Karahan, "Ters ev farklı bir proje olduğu için turizmin kötü gidişatından etkilenmedik. Beklediğimizden fazla turist ağırladık. 30 bine yakın turisti misafir ettik. 2017 yılında daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Antalya için de önümüzdeki sezon daha güzel bir yıl olacaktır. 2017 yılında yaklaşık 60 bin ziyaretçi bekliyoruz." dedi.

Karahan, ters ev projesinin ikincisini İzmir'e ardından da diğer büyükşehirlere açmak istediklerini bildirdi.
İstanbul'dan Antalya'ya tatile gelen Merve Aslan ise eve girdiğinde başının döndüğünü ve "Bu evde bir terslik var" dediğini belirtti. Ters evin Antalya'da olmasının turistler açısından şans olduğunu anlatan Aslan, evdeki bütün eşyaların ters olmasının ilgi çekici olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

 Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi
  • 14.03.2023 09:52

Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi

1100 yataklı hastanede 40'ın üzerinde ameliyathane ve 250'nin üzerinde yoğun bak ...

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 8 milyonu aştı!
  • 18.08.2022 11:40

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 8 milyonu aştı!

Türkiye'de en fazla 5 yıldızlı otele sahip Antalya'ya, yılın 7,5 ayında yurt dış ...