maritbet girişmaritbet
Üsküdar-Beşiktaş arası ulaşım 3.5 dakikaya iniyor!

Üsküdar-Beşiktaş arası ulaşım 3.5 dakikaya iniyor!

Beşiktaş-Üsküdar arasında hizmete girecek olan ve özel olarak panoramik şekilde tasarlanan gemilerle Beşiktaş-Üsküdar arası ulaşım 3.5 dakikaya inecek

Dentur Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, panoramik şekilde tasarlanan 14 gemilik yeni bir planlama yaptıklarını ifade etti.

İlk gemilerinin sefere hazır olduğunu, son evrak işlemlerinden sonra hizmete önümüzdeki günlerde başlayacağını aktaran Morgül, “6 ay içerisinde de yapımı süren diğer 3 gemi hizmete başlayacak. 4 yıl içinde bunların hepsini hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

3'TE 1 YAKIT YETİYOR

Gemilerin yapımının Yalova'daki özel bir tersanede sürdüğünü belirten Morgül, şu bilgileri verdi:

“Bugün Beşiktaş-Üsküdar arasında bir gemi 15 litre yakıt tüketirken, yeni gemilerde bu yaklaşık 4 litre. Üsküdar-Beşiktaş arası yolculuk iniş-binişle 10-15 dakikayı buluyor. Yeni nesil gemiler, yüzde 40 daha hızlı. Bu yolculuk 3.5 dakikaya inecek.”

PANORAMİK ‘BOĞAZ'

Kanunİ Sultan Süleyman'ın 1565'te Üsküdar kadısına İstanbul'da ilk deniz yolcu taşımacılığını başlatma talimatı göndermesi sebebiyle, Beşiktaş-Üsküdar arasında hizmete girecek ilk gemiye “Kanuni” ismi verildi. Yeni nesil gemiler, İstanbul siluetine uygun tasarlandığı belirtiliyor. Modern hatlara sahip gemilerde daha sessiz ve emisyon oranı düşük çevreci motorlar kullanılacak. Ferah iç mekânda yolcular güvertede oturuyormuş hissi ile Boğaz'ı panoramik şekilde seyredebilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Üsküdar-Beşiktaş arası ulaşım 3.5 dakikaya iniyor!
  • 20.03.2017 08:28

Üsküdar-Beşiktaş arası ulaşım 3.5 dakikaya iniyor!

Beşiktaş-Üsküdar arasında hizmete girecek olan ve özel olarak panoramik şekilde ...