maritbet girişmaritbet
Van'daki öğrencilere prefabrik derslik yapıldı!

Van'daki öğrencilere prefabrik derslik yapıldı!

Van Gürpınar'da taşımalı ve yatılı eğitimi kabul etmeyen ailelerin okula göndermediği 7 çocuk için prefabrik derslik yapıldı.

İlçenin Sevindik mahallesine bağlı Toygun mezrasında yatılı ve taşımalı eğitime gönderilmeyen 7 öğrenci için geçen yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "ev okul" sistemini devreye soktu.

Mezrada belirlenen arsada köylüler arasında çıkan sorunlar nedeniyle okul yapımı iptal edilerek, 10 hane 50 nüfuslu yerleşim yerinde prefabrik derslik kuruldu.

İldeki prefabrik dersliği kamyon ve vinç yardımıyla yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki mezraya taşıyan ve köye kuran ekipler, öğrenci sıra ve masalarını sınıfa yerleştirdi.

Gürpınar Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç yaptığı açıklamada, arazi sorununun giderilmesiyle yeni bir okul yapılacağını söyledi.

Mezrada eğitim gören 7 öğrencinin, ailelerinin başka okula göndermeyi istememeleri üzerine geçici süreliğine "ev okul"da eğitim gördüğünü anımsatan Tunç, "Okul için ödeneğimiz gelmişti. Ancak köyde arsa verilmemesi nedeniyle okulumuzu yapamadık. Arsa çalışmalarımız devam etmekte. Sorunu çözemediğimiz için geçici süreliğine buraya prefabrik derslik kurduk. Problemi çözer çözmez güzel bir okul yapacağız" dedi.

Sevindik Mahallesi Muhtarı Maşallah Dinçer de sorunun yetkililerden kaynaklanmadığını ve geçen yıl okul yapılması için çalışma başlatıldığını hatırlattı.

Dinçer, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Milli Eğitim Müdürümüz okul için elemanlarını gönderdi. Köylüler arasında tartışma çıktı. Yaşananlardan dolayı arazi belirlenemedi ve okul yapımı iptal edildi. Araziyi bu sene temin ettik. İnşallah önümüzdeki sene mahallemize yeni okul yapılacak. İhalesi de yapıldı. Gelecek yaz iki okulumuz da bitecek. Şu anda prefabrike derslik gönderdiler. Çok memnun kaldık. Allah ilgilenenlerden razı olsun." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Van'daki öğrencilere prefabrik derslik yapıldı!
  • 24.10.2015 09:37

Van'daki öğrencilere prefabrik derslik yapıldı!

Van Gürpınar'da taşımalı ve yatılı eğitimi kabul etmeyen ailelerin okula gönderm ...