maritbet girişmaritbet
Yalıtım sayesinde faturalar yarıya düşecek

Yalıtım sayesinde faturalar yarıya düşecek

İzocam Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem, yalıtım ile faturalarda yüzde 60 oranında tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Ev ve işyerlerinde artan doğalgaz kullanımlarında tasarruf yapılması, hem ülke ekonomisine hem de aile bütçesine katkı sağlıyor. Türkiye'de yalıtım bilincini yaymayı kendine misyon edinen İzocam, yalıtımın lüks değil bir zorunluluk olduğunu vurguluyor. İzocam, yönetmeliklere uygun doğru kalınlıkta yalıtım sayesinde doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğine dikkat çekiyor.

İzocam Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem; “Ev ya da işyerlerinde enerji giderlerinin azaltılmasında yalıtım büyük katkı sağlıyor. Daha konforlu ve enerji giderlerinin az olduğu yaşam alanları, yalıtım ile mümkün oluyor. İGDAŞ'ın yaptığı 2009-2013 yıllarını kapsayan araştırma da bunu kanıtlar nitelikte… Araştırmaya göre özellikle bu 5 yıllık dönemde tasarruf bilincinin artması ile doğru orantılı olarak doğalgaz verimliliği de artmış, böylece hane başına tüketim azalmıştır. Hane başı 391 TL tasarruf sağlanmıştır. Bina yalıtımının yaygınlaşmasıyla tasarrufun daha da artacağı bir gerçek” dedi.  

Kentsel dönüşümün yalıtım konusunda fırsat olduğunu değerlendiren Fatih Öktem; “Gündemimizde bulunan kentsel dönüşüm çalışmalarında da yalıtımın  “TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları” standardına uygun olarak yapılması, enerji verimli evlerin de oluşmasına imkan sağlıyor. Sürdürülebilir şehirleşmeye fırsat sunan kentsel dönüşümde doğru kalınlıkta ve işinin ehli kişilerce uygulanan yalıtım, ısı kayıp ve kazançlarını engelleyerek yakıt tüketimini azaltıyor. Bu durumda faturaların en az yüzde 60 oranında azalması ile sonuçlanıyor” şeklinde konuştu.

Enerji verimliliğinin artması ve enerji faturalarının etkili bir şekilde düşürülmesinde öncelikli faktör olarak da daha kalın yalıtım devreye giriyor. Yalıtım uygulamaları öncesi mutlaka teknik yönden konusunda uzman, etkin ve yetkin üretici ve uygulayıcı firmalara danışılması, ürünler hakkında doğru ve doyurucu bilgi alınması, seçimleri hem sağlıklı hem de ekonomik, uygulamaları ise güvenilir ve uzun ömürlü kılıyor.

Çatıdan döşemeye yapılacak doğru kalınlıkta yalıtım uygulamaları ile enerji tasarrufu artacak ve konfor şartları da iyileşecektir. Camyünü Çatı Şiltesi, İzocam Kalibel, İzocam İzopan Radyatör Arkası Levhası pratik uygulanarak, hemen doğalgaz tasarrufu sağlanabilecektir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”
  • 02.07.2022 13:49

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, "Konutlarda enerji verimliliğini önceleyen bu ka ...

Devletten evini yalıtım yaptırmak isteyenlere 50 bin liralık kredi!
  • 07.06.2022 09:30

Devletten evini yalıtım yaptırmak isteyenlere 50 bin liralık kredi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen ...

Kademeli fatura sisteminin detayları!
  • 27.12.2021 10:26

Kademeli fatura sisteminin detayları!

Elektrikte ve doğalgazda iki kademeli sisteme geçilirken Bakan Dönmez, "İlk kade ...