maritbet girişmaritbet
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretleri ne kadar?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretleri ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 26 Ağustos 2016 günü açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde geçiş ücretleri belli oldu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle İstanbul Boğazı'nda üç farklı alternatif oluştu. Ancak yeni köprünün açılmasıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden her araç geçemeyecek.

Köprü geçiş fiyatları ise 50 liraya kadar çıkabilecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla ağır tonajlı araçlar zorunlu olarak bu köprüye yönlendirilecek. Bunun da özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Örneğin İstanbul'a meyve getiren bir kamyon, Tem karayolu  Ümraniye, Çamlık kavşağından yeni otoyola girerek Reşadiye, Riva ve Poyrazköy güzergâhını izleyerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ulaşacak. Köprüyü geçtikten sonra önce Odayeri kavşağına ulaşan araç buradan bağlantı yolunu kullanarak Mahmutbey kavşağına kadar gelecek.

KINALI-ODAYERİ TAMAMLANANA KADAR MAHMUTBEY ENDİŞESİ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün tamamlanmasıyla birlikte özellikle ağır tonajlı kamyon ve TIR'lar için de yeni bir dönem başlıyor. Çünkü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanamayacaklar. Bu durumda Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Anadolu yakasına geçecek ağır tonajlı kamyonlar 88 kilometrelik Kınalı-Odayeri otoyolunun tamamlanması nedeniyle önce Kınalı'dan Mahmutbey'e gelecek oradan da yeni otoyolla Odayeri'ne çıkacaklar. Bu yolun uzunluğu yaklaşık 95 kilometre. Yolun uzunluğunun yanı sıra özellikle Bahçeşehir geçişi ve tüm köprülerin bağlantı noktası haline gelen Mahmutbey gişelerde trafiğin sıkışma olasılığı endişe oluşturuyor. Boğaza yakın oturan vatandaşlar için köprüye en yakın katılımlar ise Avrupa yakasında Uskumruköy, Anadolu yakasında ise Riva kavşağında bulunuyor.

Köprüyü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin devamı olan 169 kilometre uzunluğundaki Kurtköy-Akyazı ve 88 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Odayeri kesimlerinde çalışmalara başlandı. 2018 sonunda, tamamlanması hedeflenen toplam 257 kilometre uzunluğundaki otoyollar ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamı hizmete açıldığında, İstanbul trafiğinde beklenen asıl büyük rahatlama da gerçekleşecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretleri ne kadar?
  • 27.08.2016 08:49

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretleri ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 26 Ağustos 2016 günü açılan Ya ...

Bakan Binali Yıldırım'dan 3. köprü açıklaması!
  • 09.03.2016 16:39

Bakan Binali Yıldırım'dan 3. köprü açıklaması!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprünün geçiş ücr ...