maritbet girişmaritbet
Borçka Güreşen Viyadüğü'nün bilgilendirme toplantısı yapıldı

Borçka Güreşen Viyadüğü'nün bilgilendirme toplantısı yapıldı

Güreşen Havzası'nda yer alan 8 köyün ilçe merkezine ulaşımını sağlayacak Güreşen Viyadüğü Projesi'nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Artvin Borçka'da Güreşen Havzası'nda yer alan 8 köyün ilçe merkezine ulaşımındaki kara yolunu yaklaşık 25 kilometre kısaltacak olan Güreşen Viyadüğü Projesi'nin, bugün Ankara'da gerçekleştirilen ihalesi sonrası ilçede bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklama yapan AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Borçka Güreşen Viyadüğü'nün, 10 yıldır bölge halkının arzusu olduğunu belirtti.

İsrafil Kışla, Borçka Acarlar Meslek Yüksek Okulu salonunda yapılan toplantıda, cep telefonuyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı arayarak görüştü. Kışla, bu görüşmeyi telefonun hoparlöründen salondakilere de dinletti.

Telefon görüşmesi sırasında Bakan Arslan, bu viyadüğün Artvin ve Borçka halkı için öneminin farkında olduklarını belirterek, "Artvin ve Borçka ne kadar güzelse bir o kadar da zor bir coğrafya. Bu zor coğrafyada yaşayan insanlara hizmet etmek bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Arkadaşlar bugün ihaleyi başlattı. Yasal süreç işliyor. En kısa sürede bitirip insanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Biliyorum İsrafil Bey beni 'bir an önce bitirin' diye sıkıştıracak. Ben de arkadaşları sıkıştıracağım ve inşallah bir an önce bitirir ve hizmete sokarız. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

"10 yıldır bölge halkının arzusuydu"

Bakan Arslan'a teşekkür eden Kışla, "Bu hizmet size nasip oldu. Bu viyadük 10 yıldır bölge halkının arzusuydu. Yıllardır bu günü bekliyorlardı. Bugün ihalesini yaptınız ve sizlerden Allah razı olsun, inşallah açılışını da sizlerle birlikte yaparız." dedi.

Kışla, ihaleyle ilgili son kararın yarın verileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Allah milletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımıza sağlık sıhhat versin, millete hizmet için koşturuyor. Ülkemizin her tarafı 50 yıldır almadığı yatırımı alıyor. Hizmetten başka bir derdimiz yok. En büyük gücümüz de millet olarak sizlersiniz. Halkımıza hizmet etmekten daha güzel bir şey yok. Bugüne kadar hiç yalanın üzerine siyaset yapmadık. Yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermedik. Dürüst siyaset yaptık."

Viyadüğün yapımı için bugüne kadar emek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere herkese teşekkür eden Kışla, projenin en kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti.

"Vatandaşlarımıza önemli vazifeler düşüyor"

Artvin Valisi Ömer Doğanay ise birlik ve beraberlik içinde olunması için herkese büyük görevler düştüğünü kaydederek, "Vali olarak bana, vekilimize ve en önemlisi siz vatandaşlarımıza önemli vazifeler düşüyor. Armudun sapını, üzümün çöpünü bir kenara bırakıp vatan millet mevzu bahisse gerisinin teferruat olduğunu unutmayalım. Sayın vekilimize Artvin'e yaptığı hizmetlerden dolayı canıgönülden teşekkür ediyorum. Birlikte çok daha güzel işlere imza atacağız. Bu köprü iki yakayı birleştirdiği gibi inşallah gönüllerimizi de birleştirir." diye konuştu.

Viyadükle ilgili slayt sunumunun ardından sona eren toplantıya, Güreşen Havzası'ndaki 8 köyün muhtarı ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yusufeli Barajı'nda depolanan su miktarı 905,60 milyon metreküpe ulaştı
  • 06.06.2023 16:44

Yusufeli Barajı'nda depolanan su miktarı 905,60 milyon metreküpe ulaştı

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilerek 22 Kasım 2022'de su tutulmaya başl ...

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu
  • 28.11.2022 11:20

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili ...

Bakan Karaismailoğlu: "Rize-Artvin havalimanı yeni atılımlara ilham verecektir"
  • 05.05.2022 13:30

Bakan Karaismailoğlu: "Rize-Artvin havalimanı yeni atılımlara ilham verecektir"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep ...

14 Mayıs'ta hizmete açılacak Rize-Artvin Havalimanı'nı havadan görüntülendi!
  • 30.04.2022 14:20

14 Mayıs'ta hizmete açılacak Rize-Artvin Havalimanı'nı havadan görüntülendi!

Rize-Artvin Havalimanı'nda, uluslararası izinlerin alınması ve cihazların kurulu ...

Açılışa hazırlanan Rize-Artvin Havalimanı'ndan son görüntüler!
  • 30.04.2022 12:10

Açılışa hazırlanan Rize-Artvin Havalimanı'ndan son görüntüler!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin den ...

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk uçuş gerçekleşti!
  • 14.04.2022 18:07

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk uçuş gerçekleşti!

Türkiye ve Avrupa'nın, Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından ikinci deniz üzerine ...