maritbet girişmaritbet
Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro ihale tarihi!

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro ihale tarihi!

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı İnşaat ve Elektromekanik İşleri yapım işi ihalesi 4 Ağustos’ta yapılacak.

‘Her yerde metro her yere metro' hedefi ile yola çıkan ve İstanbul'u demir ağlarla ören İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosu için ihale düzenliyor.

Yaklaşık 18,5 km uzunluğunda olan ve ve 11 istasyondan oluşan bir metro hattı, yer tesliminden itibaren 1140 takvim gününde tamamlanacak. İstanbul'un önemli hatlarından biri olan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro projesinin yapım işine sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak.

İhale 4 Ağustos 2016 günü saat 10.00'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İhale İşleri Müdürlüğü Güngören adresinde  yapılacak.

ISPARTAKULE'DEKİ DURAĞI 'BİZİM EVLER' OLACAK

2.2 milyar TL'ye mal olması beklenen Mahmutbey – Bahçeşehir – Esenyurt Metro Hattı projesinin Ispartakule bölgesini kapsayan durağı ise 'Bizim Evler' olacak.

Söz konusu Mahmutbey-Bahçeşehir-Esneyurt metro projesi İhlas Yapı tarafından Ispartakule'de hayata geçirilen Bizim Evler sakinlerinin de yüzünü güldürecek. Hem bölgeye kolay ulaşım sağlayacak olan metro hattı hem de Bizim Evler'den ev alanlara yüksek kazanç sağlayacak.

 Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının Mehmet Akif İstasyonu'nda ise 2015 yılında yapım ihalesi planlanan Ataköy-İkitelli metrosu ile bir entegrasyonu söz konusu. Böylece yine şehrin güney tarafı ile önemli bir bağlantı sağlanmış olacak.
 
Metro projesinin Tema Park istasyonunun, yapılması planlanan Halkalı-Arnavutköy-3.Havalimanı metro projesi ile bir bağlantılı olması bekleniyor. Bu sayede hattı kullanan yolcuların 3. Havalimanı'na çok kısa süre içerisinde ulaşması bekleniyor.
 
Dev projeyle birlikte Bizim Evler sakinleri, Tema Park ve Bölge Parkı istasyonuyla İstanbul'un iki önemli projesine birkaç dakika içerisinde ulaşabilecek. Öte yandan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nin de bahçesinde bir metro giriş çıkışı olacak. Günde 1 milyon 400 bin kişiyi taşıyacak olan metro bir saatte tek yön için 70 bin kişiyi taşıyacak.

BİZİM EVLER İLE KOLAY ULAŞIM

İstanbul'da hayata geçirilen yeni metro yatırımları ile doğrudan bağlantı sağlayan Bizim Evler 6 projesi, her yere kolay ulaşım imkanı sunacak. Proje Mahmutbey-Kabataş metro hattıyla da Beşiktaş'a bağlanmış olacak. Öte yandan yine Mahmutbey durağındaki bağlantı sayesinde Bizim Evler, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosuyla da entegre olacak.

Ayrıntılar için tıklayınız

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mahmutbey-Ispartakule-Esenyurt metrosunda çalışmalar başladı
  • 13.09.2017 10:09

Mahmutbey-Ispartakule-Esenyurt metrosunda çalışmalar başladı

Mahmutbey-Esenyurt arasındaki yolculuk süresini 25 dakikaya indirecek olan Mahmu ...

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro ihale tarihi!
  • 03.07.2016 09:43

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro ihale tarihi!

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı İnşaat ve Elektromekanik İşleri yapım ...