maritbet girişmaritbet
TOKİ'den 712 milyon değerinde dev ihale!

TOKİ'den 712 milyon değerinde dev ihale!

TOKİ, Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul, İzmir, Konya, Ordu, Sivas ve Trabzon’daki taşınmazları 26 Ocak'ta ihaleye çıkarıyor.

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 26 Ocak Perşembe günü saat 13:30'da Ankara TOKİ Bilkent Merkez Binası ve İstanbul Radisson Blu Hotel – Turyap Müzayede Salonu'nda bir ihale düzenleyecek.

İhale kapsamında; Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul, İzmir, Konya, Ordu, Sivas ve Trabzon'daki taşınmazlar satışa çıkacak. Taşınmazlar arasında; merkezi iş alanı, ticaret, akaryakıt istasyonu, sanayi ve depolama alanı, üniversite alanı, depolama, sanayi sitesi, ticaret ve turizm alanı, spor tesisi alan, konut, sosyal kültürel tesis alanı, özel ilköğretim tesis alanı, ibadethane, belediye hizmet, otel alanı, yol ve otopark alanı yer alıyor.

Satışa hazır olan ihale kapsamındaki bu alanların en büyüğü 175 milyon 952 bin metrekare iken en küçüğü 204 bin metrekare olarak açıklanıyor.

İhale için istenen en yüksek muhammen bedel olan 95 milyon 25 bin TL, İzmir Bornova'da yer alan toplu işyeri + ticaret + ibadet + belediye hizmet + akaryakıt + LPG ve servis istasyonu + park + askeri + yol ve otopark alanı olduğu açıklanıyor. Muhammen bedeli en düşük olan ihaleye çıkan taşınmaz ise 67 bin 302 TL değeri olan Elazığ Merkez'de yer alan konut projesi.

%15 peşin ve 60 aya varan vadeli satış seçenekli 12 ilde KDV'den muaf arsalar, 26 Ocak Perşembe günü merkezi Ankara'da olmak üzere İstanbul'dan canlı yayın şeklinde ihaleye çıkacak.

TOKİ İhale Detayları

95.025.000 TL muhammen bedel ile satışa çıkarılan ve İzmir'de bulunan alan için yapılan açıklama şöyle: Parsel üzerinde ağaçlık alanlar bulunmaktadır. İmar uygulaması alıcısı tarafından yapılacak olup, imar uygulamasının tescilinden sonra "belediye hizmet alanı" olarak ayrılan bölge alıcısı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz devredilecektir.

Toplam alanı 175 milyon 952 bin metrekare olan ve Ankara Etimesgut'ta yer alan üniversite alanı için yüzde 15 peşin + 48 ay vade şeklinde bir ödeme planı sunuluyor. Buna göre ihale kapsamında yapılan açıklama ise şu şekilde:

E:0.50 H Max: serbest. Parsel üzerinde tek katlı hayvan barınağı ve tek katlı yıkıntı halinde birkaç adet yapı mevcuttur. Taşınmaz için verilen tekliflerin değerlendirilmesinde; ihale sırasında oluşan en yüksek teklifin, kurulmuş veya kuruluş için YÖK'e başvuruda bulunmuş vakıf üniversiteleri veya vakıf üniversitesine devredeceğini taahhütte bulunanların vermesi halinde, bu teklif öncelikli olarak değerlendirilecektir.

Kalan diğer ihaleler hakkında paylaşılan önemli bilgiler ise aşağıda yer almaktadır.

- Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Yakacık köy/mahallesinde bulunan taşınmazlar, beş ayrı lot halinde satılacaktır.

- Ankara ili, Akyurt ilçesi, Buğdüz-İmar köy/mahallesinde bulunan 2101 ada 3 parsel no.lu taşınmaz ve Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Yakacık köy/mahallesinde bulunan taşınmazların tamamı için verilen tekliflerin değerlendirilmesinde; ihale sırasında oluşan en yüksek teklifin, üyelerinin iştigal alanlarına göre üyelerine işyeri temin etmek üzere kurulmuş olan Kooperatiflerce de verilmesi halinde bu teklif öncelikli olarak değerlendirilecektir.

- Diyarbakır ili, Sur ilçesi, Yeniköy köy/mahallesinde bulunan 1083 ada 1 parsel no.lu taşınmaz, satış esnasındaki plan durumuna uygun olarak kullanılacaktır.

- İzmir ili Bornova ilçesi Doğanlar mahallesi 143 parsel nolu taşınmaz için imar uygulaması alıcısı tarafından yapılacak olup, imar uygulamasının tescilinden sonra “Belediye Hizmet Alanı” olarak ayrılan bölge alıcısı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz devredilecektir.

- Adana ili, Seyhan ilçesi, Kurtuluş Mahallesinde bulunan 1559 ada 747 ve 748 parseller beraber tek lot olarak satılacaktır.

- İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Kayabaşı mahallesinde bulunan 881 ada 4 parsel nolu taşınmaz için verilen tekliflerin değerlendirilmesinde; ihale sırasında oluşan en yüksek teklifin, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında bulunan çocukların bakımının yapılması için Valilikler ile Protokol imzalamış Vakıflarca verilmesi halinde, bu teklifler öncelikli olarak değerlendirilecektir.

- İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Kayabaşı mahallesinde bulunan 881 ada 10 parsel nolu taşınmaz, halihazırda 8.827,23 metrekare yüzölçümlü 881 ada 5 parsel nolu taşınmazın, imar uygulamasının tescili sonucu oluşacaktır. İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Kayabaşı mahallesinde bulunan 881 ada 10 parsel nolu taşınmaz için verilen tekliflerin değerlendirilmesinde; ihale sırasında oluşan en yüksek teklifin, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında bulunan çocukların bakımının yapılması için Valilikler ile Protokol imzalamış Vakıflarca verilmesi halinde, bu teklifler öncelikli olarak değerlendirilecektir.

- Ankara ili, Etimesgut ilçesi, Aşağıyurtçu mahallesinde bulunan 62459 ada 5 parsel nolu taşınmaz için verilen tekliflerin değerlendirilmesinde; ihale sırasında oluşan en yüksek teklifin, kurulmuş veya kuruluş için YÖK'e başvuruda bulunmuş Vakıf üniversiteleri veya Vakıf üniversitesine devredeceğini taahhütte bulunanların vermesi halinde, bu teklifler öncelikli olarak değerlendirilecektir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, 25 ilde 141 arsayı açık artırmayla satacak
  • 08.12.2020 17:00

TOKİ, 25 ilde 141 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 25 ildeki 141 arsayı ...

Dar gelirliye müjde! 1.127 ucuz konut geliyor
  • 20.11.2018 13:25

Dar gelirliye müjde! 1.127 ucuz konut geliyor

Toplu Konut İdaresi Başbakanlığı (TOKİ), önümüzdeki aralık, ocak ve şubat ayları ...

TOKİ, 26 ilde 108 arsayı satışa çıkardı
  • 03.07.2018 14:00

TOKİ, 26 ilde 108 arsayı satışa çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, 26 ilde toplam 108 adet a ...

TOKİ, 27 ildeki 147 arsayı satışa çıkardı
  • 21.10.2017 16:53

TOKİ, 27 ildeki 147 arsayı satışa çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 27 ilde toplam 147 arsayı açık ...