maritbet girişmaritbet
Adana-Mersin hızlı tren hattı için ihale yapıldı

Adana-Mersin hızlı tren hattı için ihale yapıldı

Adana-Mersin arasında hizmet veren çift hatlı demiryolu 4 hatta çıkartılacak. İhalesi yapılan projenin inşaatına önümüzdeki yılın ortasında başlanacak

Adana-Mersin arasında hizmet veren çift hatlı demiryolu 4 hatta çıkartılacak. İhalesi yapılan projenin inşaatına önümüzdeki yılın ortasında başlanacak. 

AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Şükrü Erdinç, komisyon görüşmeleri sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, 4 Haziran 201 l'de Başbakan Erdoğan'ın Adana'da verdiği 5 önemli müjdeyi hatırlattı. Bunlardan, D- 400 Karayolu üzerindeki havaalanının bittiğini, Ziyapaşa kavşağının bitmek üzere olduğunu, Şakirpaşa Havalimanı terminal binası yenilendiğini. 

Adana Metrosu 2. etabıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini anlatan Erdinç, Güney Çevre Yolu Projesi ile Konya-Adana Hızlı Tren Projesi'nin ne aşamada olduğunu sordu. 

Bakan Yıldırım, şehirlere çevre yolu yapmanın o yol güzergahının kamulaştırılması çalışmalarından ötürü diğer yol yapma işlerinde daha pahalı bir iş olduğunu belirterek, "Fakat artık belediyeler, belediye alanı içinde 18 uygulaması yaparak, belediye alanı dışında ise yeni Büyükşehir Yasası ile o hak bütün sınırları kapsadığı için Büyükşehir Belediyesinde. 

Büyükşehir Belediyesi bu kamulaştırmaları yapar, bitirir, bize teslim eder, bizde yolu yaparız. Kamulaştırma çalışmaları, toplulaştırma usulü ile yapılıyor, dolayısıyla herhangi bir ödeme yapılmıyor. Bu durum nedir, belediye ne yapıyor? Vatandaşın bu yola denk gelen arazisinin yerine kamunun bir başka arazisi veriliyor, helalleşiliyor. Böylece, oradan yol geçmiş oluyor, iş bu" cevabını verdi. 

Bakan Yıldırım, Konya-Adana arası Hızlı Tren Projesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Konya-Karaman-UlukışlaYenice arası 346 kilometre. 

Çalışacak olan hızlı tren saatte 200 kilometre hız yapacak

Bunun olabilmesi için 346 kilometrelik bu hattın, çift hatta çıkartılması, elektrikli ve sinyalli bir hale getirilmesi gerekmektedir. 102 kilometrelik Konya-Karaman kesiminin ihalesi yapılmış olup, değerlendirme çalışmaları tamamlandı. 2014 yılında yapımına başlanılacak. 135 kilometrelik Karaman-Ulukışla kesiminin projeleri tamamlanmış olup, yapım ihalesine çıkılacak. 109 kilometrelik Ulukışla-Yenice kesimine ait projelerin incelenmesine devam edilmekte olup, yapım ihalesine çıkılacak. Buna ek olarak, Adana-Mersin arasında 160 kilometre hızla çalışan ve çift hat üzerinden gidiş-geliş yapan mevcut bir trenimiz var. Bu hatta 3 ve 4. hat yapım ihalesi 14 Kasım 2013 tarihinde yapıldı, 2014 yılında inşaat çalışmalarına başlanılacaktır." 

Adana Güney Haber Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana Metrosu‘nun ikinci etap maliyeti 274 milyon dolar
  • 27.07.2014 12:03

Adana Metrosu‘nun ikinci etap maliyeti 274 milyon dolar

Adana Metrosu'na, ilave olarak planlanan 10.3 kilometre uzunluğundaki 2'nci etap ...

Adana-Mersin hızlı tren hattı için ihale yapıldı
  • 22.11.2013 09:56

Adana-Mersin hızlı tren hattı için ihale yapıldı

Adana-Mersin arasında hizmet veren çift hatlı demiryolu 4 hatta çıkartılacak. İh ...