maritbet girişmaritbet
İETT, Esenler'de durak analizi yapacak!

İETT, Esenler'de durak analizi yapacak!

Esenler Belediye Başkanı Göksu ve İETT Genel Müdürü Baraçlı’nın katılımıyla düzenlenen toplantıda, mahalle muhtarları toplu taşıma ile ilgili sorunlarını dile getirdi

 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, Esenler mahalle muhtarları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelerek muhtarların ulaşımla ilgili talep ve önerilerini dinledi.
 
Esenler Belediyesi Kültür Merkezi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, ilçenin toplu ulaşım ile ilgili sorunları masaya yatırıldı. Hep birlikte yapılan kahvaltının ardından başlayan toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,  toplu taşıma ile ilgili taleplerin arttığına dikkat çekerek ilçede lokal olarak önemli noktalarda son durakların yapılmasının gerekli olduğunu söyledi. Otobüs duraklarının bazılarının yerlerinin değişmesi gerektiğini ifade eden Göksu, akıllı duraklara da ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
 
Toplantıda tek tek söz alarak sorumlu oldukları mahallelerle ilgili şikâyet ve taleplerini dile getiren muhtarlar da Esenler'de İETT otobüs duraklarının sayısının arttırılmasını ve yeni otobüs hatlarının açılmasını istediler. İlçede yoğun yolcu sirkülâsyonunun yaşandığı Atışalanı Köyiçi, Menderes Mahallesi, Deprem Parkı bölgesinde ve Kemer Mahallesi'nde son durak yapılmasını isteyen muhtarlar, toplu ulaşım konusunda ilçe halkının yaşadığı sıkıntıları da bizzat Baraçlı'ya aktarma imkânı buldular. 
 
İETT DURAK ANALİZİ YAPACAK
Muhtarların taleplerinden sonra konuşan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da Esenler'de durak analizi yapacaklarını belirterek, son duraklar konusunda ve otobüslerin saati, seferlerin sıklığı hakkında da kapsamlı bir çalışma yaparak, bu konuda muhtarlara bilgi vereceklerini söyledi.
 
Yaşanan tüm sıkıntıları en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarını vurgulayan Baraçlı, otobüslerle ilgili yeni bir çalışma içerisinde olduklarını da belirterek bin 700 otobüs için alım ihalesi gerçekleştirdiklerini ve yakın bir zaman içerisinde Esenler de dâhil olmak üzere bütün ilçelerde otobüslerle ilgili yeni bir düzenleme yapacaklarını kaydetti. Baraçlı, ilçelerdeki ulaşım sıkıntılarını yerinde tespit etmek ve çözüme kavuşturmak için her ilçeye bir İlçe Hat Amiri görevlendirdiklerini de dile getirdi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!
  • 19.08.2022 15:31

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!

2030 konutun bulunduğu Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabında ...

İstanbul'da bayramda 4 gün toplu taşıma ücretsiz olacak!
  • 06.07.2022 14:47

İstanbul'da bayramda 4 gün toplu taşıma ücretsiz olacak!

İETT'den yapılan duyuruda Kurban Bayramı süresi boyunca toplu taşımanın ücretsiz ...

İETT'den zam açıklaması! Yüzde 50'nin üzerinde olacak!
  • 18.03.2022 10:28

İETT'den zam açıklaması! Yüzde 50'nin üzerinde olacak!

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, toplu ulaşıma beklenen zam ile ilgili olarak, " ...