maritbet girişmaritbet
İETT yöneticilerine işe metrobüsle işe gitme zorunluluğu!

İETT yöneticilerine işe metrobüsle işe gitme zorunluluğu!

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı değişik bir metot izliyor. Üç ayda bir makam aracı kullanan bütün yöneticiler işe bir hafta İETT otobüsleriyle gelip gidiyor

Dünyanın sayılı metropollerinden biri olan İstanbul, 24 saat yaşayan bir şehir. Şehrin birçok sorunu var. Ancak bunların başında trafiğin geldiğini söylemek yanlış olmaz. Kentteki 13 milyon 600 bin nüfusun bir yerden bir yere ulaşması öncelikle çok ciddi bir toplu ulaşım altyapısı gerektiriyor. İstanbul'da toplu ulaşım, bilindiği gibi İETT (İstanbul Elektrikli Tramvay ve Tünel İşletmeleri) tarafından gerçekleştiriliyor. 2 bin 633 otobüsüyle, 600 hatta, günde 3.5 milyon yolcu taşıyan İETT, İstanbul'da ulaşım konforunu artırmak için bin 700 araç ihalesi yaptı. Bu araçlar için Mercedes, BMC, Karsan ve Otokar'a 375 milyon euro ödenecek. Sarı renkli yeni İETT otobüsleri trafiğe çıkmaya başladılar bile. Hepsi klimalı, havalandırmalı ve özürlülere göre tasarlanmış alçak tabanlı…

 
Tabii konforu artırmak sadece otobüs alımıyla olmuyor. Hizmet kalitesi de önemli bir faktör. Bu noktada İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı değişik bir metot izliyor. Tebdili kıyafet yaparak otobüslerde gizli gözlem ve denetimler yapıyor. Bunu sadece kendi de yapmıyor. Üç ayda bir makam aracı kullanan bütün yöneticiler işe bir hafta İETT otobüsleriyle gelip gidiyor. Böylece yönetim ekibi sorunları yerinde gözlemleyip çözümler geliştiriyormuş. Malum, sabah ve akşam saatlerinde otobüslere binmek neredeyse imkansız. Yaptığı denetim ve gözlemlerde bu sorun için bir çözüm geliştirmiş olan Baraçlı, şunları ifade ediyor:
 
MİNİBÜSLERDE BOZUK PARA DÖNEMİ BİTECEK
 
“İnsanlar tek kapıdan bindiği için arkaya doğru ilerlemede sorunlar yaşanıyor. Birçok kişi araçlara binemiyor. Biz de bütün kapılara akbil basma butonu koyup bu sorunu çözmek istiyoruz. Önce birkaç hattımızda pilot uygulamasını yapacağız. Ne kadar kaçak olacak, gelir kaybımız olacak mı bakacağız. Pilot uygulama başarılı olursa gelecek yıl her kapıdan hem biniş, hem iniş yapılmış olacak” diyor.
 
İstanbul ulaşımında önemli bir paya sahip olan ve günlük 1.5 milyon yolcu taşıyan minibüslere de akbilin geleceğini belirtelim. Baraçlı, bu konuda “Şu anda kademeli ücretlendirmeye göre yazılım yapılıyor. İlk önce Alibeyköy çıkışlı hatlarda uygulayacağız. Eğer tutarsa tüm İstanbul'a yayacağız. Minibüslerde de bozuk para dönemi bitecek” diyor.
 
Patronlar Dünyası 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mercedes, Almanya'nın Saksonya eyaletinde rüzgar santrali inşa edecek
  • 19.09.2022 17:10

Mercedes, Almanya'nın Saksonya eyaletinde rüzgar santrali inşa edecek

Alman otomobil üreticisi Mercedes’in, Almanya'daki tesislerinin yıllık ihtiyacın ...

İstanbul Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralı
  • 10.09.2022 10:03

İstanbul Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralı

Avcılar'da 4 metrobüsün çarpıştığı kazada 99 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle Avru ...

İstanbul'da bayramda 4 gün toplu taşıma ücretsiz olacak!
  • 06.07.2022 14:47

İstanbul'da bayramda 4 gün toplu taşıma ücretsiz olacak!

İETT'den yapılan duyuruda Kurban Bayramı süresi boyunca toplu taşımanın ücretsiz ...

İstanbullular metrobüslerdeki yoğunluğa tepki gösterdi
  • 26.04.2022 16:40

İstanbullular metrobüslerdeki yoğunluğa tepki gösterdi

İstanbul'da Acıbadem metrobüs durağında sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk sıras ...

İETT'den zam açıklaması! Yüzde 50'nin üzerinde olacak!
  • 18.03.2022 10:28

İETT'den zam açıklaması! Yüzde 50'nin üzerinde olacak!

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, toplu ulaşıma beklenen zam ile ilgili olarak, " ...