maritbet girişmaritbet
Ordu-Giresun Havalimanı’nda 16 milyon ton taş kullanıldı!

Ordu-Giresun Havalimanı’nda 16 milyon ton taş kullanıldı!

Türkiye'nin "deniz üzerine kurulan ilk havalimanı" unvanını taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nda sürdürülen çalışmalar kapsamında dolgu için yaklaşık 16 milyon ton taş döküldü

Türkiye'nin "deniz üzerine kurulan ilk havalimanı" unvanını taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nda sürdürülen çalışmalar kapsamında dolgu için yaklaşık 16 milyon ton taş döküldü.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tutarı yaklaşık 230 milyon 508 bin lira olan projenin altyapı çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini, üstyapı inşaatının ise kısa sürede başlamasının hedeflendiğini belirterek, "Kasım ayı itibarıyla havalimanı inşaat çalışmaları kapsamında altyapı işlemlerinin tamamlanması hedefleniyor" dedi.

2011 yılında başlayan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı çalışmalarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü anlatan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Türkiye'de deniz üzerine ilk yapılan ama dünyada örnekleri de olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Günde yaklaşık 2 bin kamyon, 55 bin ton malzemeyi havalimanı inşaat sahasına döküyor. Bu nedenle havalimanı inşaatındaki durum günden güne çok farklı bir şekilde değişiklik gösterebiliyor. Özellikle dış mendirek ve iç yapılanmada ciddi ilerlemeler söz konusu. 4 bin 550 metre olacak dış mendirek uzunluğunun 3 bin 820 metresi aşılmış durumda. Bu da yüzde 75 rakamlarına ulaştığını bize gösteriyor. Günlük 10 ile 12 metre arasında bu mesafe artış gösteriyor. Denize kurulacak ilk havalimanı için yaklaşık 16 milyon ton taş döküldü."

- "Pistin 2 bin 440 metresi tamamlandı"

Havalimanı pistinin tamamlanması için de 24 saat çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Çiftçi, şunları kaydetti:

"Projenin tamamlanması için inşaat sahasının birçok yerinde çalışma yürütülüyor. Bunlardan birisi de pist. Uçakların ineceği pist için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Pistin uzunluğu 3 bin metre olacak. Bu pistte ise 2 bin 440 metreye ulaşıldı. Bitime 560 metre gibi çok kısa bir mesafe kaldı. Pist için sıcak asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da apron bölümü tamamlanmaya çalışılıyor. Hedef, altyapı çalışmalarının kasım ayında tamamlanması. Bu konuda ilgili firma yetkilileri de çalışmalarını sürdürüyor. Ondan sonra üstyapı ihaleleri hızlı bir şekilde yapılarak projenin üstyapısı da tamamlanmış olacak."

Çiftçi, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının tamamlanmasını bölge halkının sabırsızlıkla beklediğini, 2014 yılında havalimanının Ordu ve Giresun halkı tarafından kullanılabileceğini, aynı zamanda projenin bölge turizmi ve ekonomisine katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ordu-Giresun Havalimanı 6 milyon yolcuya hizmet verdi
  • 24.05.2022 16:16

Ordu-Giresun Havalimanı 6 milyon yolcuya hizmet verdi

Ordu-Giresun Havalimanı'nın 22 Mayıs 2015'ten bu yana yaklaşık 6 milyon yolcuya ...

Rize-Artvin Havalimanı'nı ilk gün 2 bin 52 yolcu kullandı!
  • 16.05.2022 10:59

Rize-Artvin Havalimanı'nı ilk gün 2 bin 52 yolcu kullandı!

Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 2. havalimanı olma özelliğine sahip olan ...

THY'den Ordu Giresun Havalimanı reklamı!
  • 08.06.2015 16:35

THY'den Ordu Giresun Havalimanı reklamı!

Hayallerine ulaşmak için hiçbir engel tanımayan Türkiye, memleketin her köşesine ...

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan İzmir’e seferler başlıyor!
  • 02.02.2019 09:58

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan İzmir’e seferler başlıyor!

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan haftanın üç günü İzmir'e seferler yapılacak. ...

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan, Suudi Arabistan seferleri başladı
  • 19.06.2018 11:10

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan, Suudi Arabistan seferleri başladı

Yetkililer Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen karşılıklı seferlerin h ...

Ordu-Giresun Havalimanı'nda dolgu çalışması başladı
  • 08.04.2018 01:05

Ordu-Giresun Havalimanı'nda dolgu çalışması başladı

Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun dolgu ...