maritbet girişmaritbet
Vanlı depremzedeler Ramazan Bayramı’nı konteyner kentte karşıladı!

Vanlı depremzedeler Ramazan Bayramı’nı konteyner kentte karşıladı!

Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından oluşturulan konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler, bayram namazını konteyner mescitlerde kıldı

 

Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından oluşturulan konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler, bayram namazını konteyner mescitlerde kıldı.

Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar bayramı konteyner kentlerde karşıladı.

Van ve Erciş'teki 34 konteyner kentlerde barınan binlerce vatandaş, sabah saatlerinde konteynerlerde daha önce oluşturulan konteyner ve çadır mescitlere akın etti. Depremzede vatandaşlar kıldıkları bayram namazından sonra dua etti.

Van-Edremit karayolunda oluşturulan Anadolu Konteyner Kentindeki mescitte bayramı karşılayan Mehmet Emin Alan, mübarek Ramazan ayını idrak etmenin sevinci ve mutluluğunun bir neticesi olarak bayramı en güzel şekilde karşıladıklarını söyledi.

Kent halkı olarak yaşadıkları büyük deprem felaketi ve acılara rağmen Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmeye çalıştıklarını anlatan Alan, bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için dua ettiğini belirtti.

Depremzedelerden Fevzi Günaydın ise, yaşadıkları deprem afetinden bir ders çıkardıklarını dile getirerek, ''Bu depremle Türkiye'de yaşayan 75 milyon insanın bir olduğunu gördük. Ülkedeki huzursuzluğun bitebileceğini, birlik ve beraberlikle bitirebileceğini afetten sonra oluşan kenetlenmeden bir kez daha anladık'' dedi.

Depremin insanları evlerinden ve komşularından ettiğini ifade eden Musa Yalvan da şunları şöyle konuştu:

''Her şeye rağmen çok şükrediyoruz. Devletimizin bizlere sunduğu bu İmkanlarla değişik duygular yaşıyoruz. Evlerimizi bırakıp burada konteyner kentte hiç tanımadığımız insanlara komşu olmak uzun sürmedi. Çok kısa sürede yeni komşular edindik. Burada çok güzel bir ortam var. Bu ortamda bayramı idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.''

Vatandaşlar, bayram namazının ardından birbirleriyle kucaklaşarak bayramlaştı.

Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

"Van yeniden inşa edildi"
  • 14.10.2018 14:20

"Van yeniden inşa edildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar TOKİ ile yaklaşık 3 milyar ...

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı
  • 01.02.2012 16:42

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı

Çelik üreticisi ve çelik yapı sistemleriyle konut üreticisi olan Akşan Yapı Kent ...