maritbet girişmaritbet
Ayvansaray'da 15'i tescilli 90 bina yenilendi

Ayvansaray'da 15'i tescilli 90 bina yenilendi

Fatih Belediyesi tarafından İstanbul Ayvansaray'da yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda yapılan kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi.

Tarihi doku korunarak yapılan yenileme projesinde Osmanlı mimarisinden esinlenildi. Asya, Pasifik Avrupa, Kuzey Amerika ve Ortadoğu'da faaliyet gösteren 'Millennium & Copthorne Hotel' yenileme projesi içinde yer alacak otelin işletmeciliğini üstlendi. 

Altın İstanbul'un yükleniciliğini üstlendiği projede yer alan 127 odalı "Millennium Golden Horn Hotel'in yıl sonunda açılması planlanıyor. 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Ayvansaray Türk Mahallesi" projesi ve çevresindeki gelişmelerle birlikte yeni bir turizm güzergahı yaratıldığını ifade ederek, "İstanbul'u solumak isteyenler için bir adres oldu" dedi. Millennium & Copthorne Hotel'in projeye dahil olmasını Demir, "Son dönemde terör nedeniyle oluşturulmak istenen algıya inat uluslararası bir marka İstanbul'u seçti" diye değerlendirdi. 

Projeleri hakkında bilgi veren Altın İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlkem Şahin, "İhale ile aldığımız kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarına 201 l'de başladık. 

Dönüşüm alanında bizim de mülkiyetlerimiz vardı. Bu işi ticari değil sosyal sorumluluk projesi olarak gördük. Yerinde dönüşüm yapıldı ve evi olan herkese evi verildi. Bize ait binalardan biri otel oldu, diğerleri de uzun donem kiralamalar için kullanılacak. 

Fatihli biri olarak bölgeye olan vefa borcumuzu bu proje ile ödedik" dedi. Türkiye'de ilk kez işletmecilik alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Millennium & Copthorne Hotel CEO'su Francois Kassab, 125 otelde 35 bin oda ile 25 ülkede faaliyette olduklarını kaydetti. İmza törenine Altın İstanbul Başkanı Ertan Şener ile Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir de katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ayasofya Fatih Medresesi açıldı!
  • 16.04.2022 10:21

Ayasofya Fatih Medresesi açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce yeniden inşa edilen Medrese, Ayasofya Yerleşkesi ola ...

Fatih Balat'da 3 katlı metruk bina böyle çöktü!
  • 02.12.2021 10:28

Fatih Balat'da 3 katlı metruk bina böyle çöktü!

Balat Mahallesi Yıldırım Caddesi'nde bulunan 3 katlı binanın büyük bölümü çöktü. ...

Akgün: "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz"
  • 17.11.2020 15:17

Akgün: "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz"

Atatürk Mahallesi'ndeki binanın yıkım çalışmalarını inceleyen Büyükçekmece Beled ...

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor
  • 12.11.2020 13:59

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulunca alınan ilçe ...