maritbet girişmaritbet
"Aziziye, hak ettiği çağdaş görünüme kavuşacak"

"Aziziye, hak ettiği çağdaş görünüme kavuşacak"

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin çehresini değiştirmek için dev adımlar atıyor

Kaynak: Sabah Emlak

İlçeyi harabe görüntüsünden kurtarmak ve ismine yakışır konuma getirmek için çalışan Başkan Cengiz, Gezköy ve Ilıca Bölgesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak 2 bin 250 konut için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile protokol imzaladı.
 
Protokol kapsamında Gezköy'de daha önce 80 dönüm olan birinci etaba, 190 dönümlük ikinci etap da dahil edilirken, Ilıca bölgesinde 40 dönüm olan birinci etaba 90 dönümlük ikinci etap da eklenerek, kentsel dönüşüm anlamında ilçe adına tarihi adımlar atıldı. Protokolle Gezköy'de bin 540 konut ve TOKİ'nin Kaynak Geliştirme Projesi kapsamında 225 adet de villa yapılacak.
 
2 bin 250 konutluk dev protokol
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin ismine yakışır, estetik görünümüne kavuşması için kararlı adımlar attıklarını ifade ederek, "İlçemizin özellikle Ilıca bölgesini adeta sil baştan yeniden inşa etmek için çalışıyoruz. Bu konuda da yaptığımız samimi çalışmalar neticesinde işi gerçekleştirecek taraf olan TOKİ'yi ikna etmeyi başararak, 2 bin 250 konutluk protokol imzaladık." dedi. İlçenin kaybedecek zamanı olmadığına dikkat çeken Cengiz, hem Gezköy, hem de Ilıca için Bakanlar Kurulu'ndan acele kamulaştırma kararı çıkarıldığını da kaydetti.
 
Gezköy'ün ikinci etabıyla birlikte 270 dönümlük bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Cengiz, burada yapılacak konutlarla ilçenin daha modern ve estetik bir görünüme kavuşacağını ifade etti. Gezköy'de bugüne kadar hak sahiplerine tapu devri karşılığında yaklaşık 6 Milyon TL ödeme yapıldığını dile getiren Başkan Cengiz, kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahiplerinin mağdur edilmemesinin öncelikleri olduğunu belirtti.
 
Aziziye adına tarihi adım
Ilıca'da yapılacak işyerleri ile konutların turizm merkezi vizyonuna uygun olarak tasarlandığını kaydeden Başkan Cengiz, "İlçenin ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracak kentsel dönüşüm hamlesini gerçekleştirmek için öncelikle hemşerilerimizle el ele vermek durumundayız. Bunun için özellikle turizm merkezi vizyonuna uygun tek tip dükkanlar ve konutlar için hazırladığımız üç boyutlu projelerle halkımızın karşısına çıkacağız. Biz projeyi gerçekleştirecek Toplu Konut İdaresi'ni ikna ettik, artık söz değerli hemşerilerimizde... İlçemizin estetik açıdan çağdaş vizyonunu halkımızla paylaşacağız. Eğer halkımız da bize omuz verir, desteklerse, ilçemiz gerçek anlamda bir atılım gerçekleştirmiş olacak ve hak ettiği turizm merkezi vizyonuna kavuşacak." ifadelerini kullandı.
 
Halkımızla birlikte çözeceğiz
İlçenin çehresinin değiştirilmesi noktasında en büyük katkıyı halkın sunabileceğinin altını çizen Başkan Cengiz, "Biz bu göreve ‘halka rağmen değil, halkla birlikte' yönetim anlayışını benimseyerek talip olduk. Geride bıraktığımız bir yılda, yaptığımız çalışmaların amacına ulaşmasında en büyük pay sahibi hemşerilerimiz oldu. Örneğin, Gezköy'ün Kentsel Dönüşümü'nü buradaki hak sahibi hemşerilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Defalarca istişare toplantıları düzenledik, beklentileri dinledik, TOKİ'nin imkanlarını anlattık. Yaklaşık 300 yıllık tarihi olan Gezköy'de kentsel dönüşüm sağlanmışsa, bunda hak sahiplerinin fedakarlığının büyük rolü olmuştur." diye konuştu.
 
Kaybedecek zamanımız yok
Ilıca'nın kentsel dönüşümünün sağlanması noktasında da hak sahipleriyle bir araya geleceklerini kaydeden Başkan Cengiz, "İlçemizin ‘yapacağız, edeceğiz' türü popülist yaklaşımlarla kaybedecek zamanı yoktur. Bizim amacımız günü kurtarma değil, ilçemizin geleceğini oluşturmaktır. Bu bağlamda Toplu Konut İdaresi ile imzaladığımız protokol, bunun en somut göstergesidir. Şimdi hemşerilerimizin bize omuz vermesi, hazırlanan projeye destek vermeleri gerekiyor. Bu noktada özellikle altını çizmemiz gereken konu, kimsenin mağdur edilmeyeceğidir. İlçemizin hak ettiği konuma gelmesi, estetik açıdan modern bir görünüme kavuşması ve sahip olduğu potansiyellerini harekete geçirmesi için tüm hemşerilerimizin bize omuz vereceklerine yürekten inanıyoruz." diye konuştu.
 
Başkan Cengiz'den teşekkür
Başkan Cengiz, yatırım bedeli 300 Milyon TL'nin üzerinde olan protokole imza atan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a ve hazırlanan projelerin merkezi hükümette kabul görmesi noktasındaki desteklerinden dolayı da Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum milletvekillerine Aziziye halkı adına teşekkür etti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz